Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

5sep/111

De eerste schooldag zit erop voor Lianno

Vanmorgen vroeg op half 7 werd ik al vanzelf wakker en even later Lianno geroepen en op naar het ontbijt.
Lianno vond het allemaal wel spannend, maar was er wel klaar voor en Johannes was ngo thuis toen de taxi kwam en samen maakten we kennis met zijn chauffeur en toen vertrokken ze op naar school.
Na het uitzwaaien ging Johannes naar Amsterdam en was het weer stil in he thuis.
Het is raar zo hoor Lianno was hier natuurlijk nooit met schooldagen en ik was dus erg benieuwd hoe zijn nieuwe school hem zou bevallen.
Ik rommelde in huis poetsen, dieren doen, internet gezeten, aan de telefoon gezeten met Nienke en Twil en de dag vloog om.
Voor ik het door had was het al weer kwart voor 4 en daar kwam Lianno weer, vrolijk sprong hij uit de taxi en begon meteen heel spontaan alles te vertellen.
Tas uitgepakt en ik heb een berg informatie gekregen die ik even moet gaan elzen vanavond, is ook allemaal nieuw voor ons een kind op de basisschool.
Samen wat zitten drinken en kletsen voer school en toen naar het centrum om gymschoenen te halen.
We hebben meteen een paar stevige nieuwe stappers gekocht dan kan hij zijn werk-bergschoenen dragen op de boerderij, daar worden ze echt smerig en dat maakt nu dus niet meer uit.
Thuis gekomen mocht Lianno op de Xbox en ben ik eten gaan koken, Johannes was al onderweg en samen heerlijk gegeten, tijdens het eten kletste Lianno vrolijk door over school.
Samen zijn tas ingepakt voor morgen, dan heeft hij gym dus spullen pakken en klaarzetten en toen douchen.
na het douchen is vast ritueel jeugdjournaal en hij mocht even zijn moeder bellen om over zijn eerste schooldag te praten en dan is het tanden poetsen en bed in.
Voor mij si het ook op tijd naar bed anders kom ik er niet uit in de ochtend, dus voortaan 22.00 uur plat en slapen, ik ga nu nog wat tv kijken en kletsen met Johannes en dan lekker douchen en bed in.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Fijn dat Lianno het naar zijn zin heeft op school!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.