Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

20aug/112

Kennismaking met Zonnehoeve was erg leuk!

Vanmorgen op een mooie tijd op, half 8 en toen aankleden en ontbijten.
Vandaag gaan we naar de Zonnehoeve in Zeewolde, dit is een Biologisch Dynamische boerderij waar Lianno vanaf september regelmatig op zaterdag zijn dag zal doorbrengen.
Het is een groot en zeer gemengd bedrijf, nou ja kijk maar eens op de site: Zonnehoeve.
Lianno gaat daar van alles doen, verkennen en leren o.a. paardrijden de ochtenden staan in het teken van paarden en in de middag doen ze andere dingen zoals spelen met skelters, fietsen, de honden, dieren verzorgen, leren knutselen met echt gereedschap, helpen de bakkerij, helpen op het land en bij de dieren kortom ze doen en kunnen van alles.
We waren er even voor 10 uur en begonnen aan de rondleiding en Lianno maakte meteen kennis met een andere jongen en weg waren ze met de skelters, wij hebben rondgelopen en uitleg gehad.
Lianno kwam weer langs en de jongen had hem de regels vertelt van de boerderij en ook rondgeleid, Lianno is erg enthousiast.
We dronken heerlijk verse koeienmelk, das lang geleden en erg lekker moet zeggen, Lianno speelde nog even met de hond en mocht alvast even een rondje op het paard Kallie.
Ik heb een foto gemaakt maar het hoofd en staart ontbreken omdat ik uit privacyoverwegingen andere niet herkenbaar op de site wil hebben.
Foto0043
Rond 13.00 uur gingen we weer weg en kregen we een heerlijke fles verse melk mee, dat is lekker.
We zijn even naar de winkel in de buurt gegaan om spullen te halen voor Lianno, een zomerjas want die van hem ligt dus nog per ongeluk op het Heppie Kamp en tja zonder jas is niet handig.
Voor de paardrijlessen is het noodzaak dat hij een goede cap, broek en laarzen krijgt, nou  we hebben een broek, cap en sokken, laarzen hadden ze niet in zijn maat maar dat komt wel.
Lianno is er blij mee en trots poseert hij ze als we thuis zijn, Lianno in zijn eerste echte paardrij outfit.
IMG_0118IMG_0119IMG_0120IMG_0121IMG_0122
Daarna speelde hij wat en ruimde Johannes het zand van de oprijlaan verder op en gaf de buxus water.
We aten gezellig samen en na het eten ging Lianno douchen en had hij nog zijn uurtje internet en belde hij met Oma (mijn moeder) en uiteraard mistte hij zijn jeugdjournaal niet, dat kijkt hij echt elke dag heel trouw.
Toen was het bedtijd en wij hebben de aquaria nog van vers water voorzien en met Twil even gebeld en nu is het hoogste tijd voor bankhangen en tv en dan bed in.
Maar uiteraard nog even een paar mooie shots van Johannes….mussen en rupsen in de tuin
IMG_0103IMG_0104IMG_0113IMG_0114

Reacties (2) Trackbacks (0)
  1. Super die zorgboerderij en fijn dat Lianno het gelijk naar zijn zin heeft. Mooie foto’s, die van de musjes zijn ook schattig! Fijne zondag.

  2. Staat je goed hoor, Lianno! Die boerderij klinkt super, genoeg te doen!
    Die foto van dat ene musje is mooi!!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.