Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

20jul/115

Tweedaags Hoog Zomer Arrangement Avifauna was SUPER!!!!

Maandag 18 juli
Vanmorgen op normale tijd op en rustig begonnen, vandaag vertrekken we voor een korte minivakantie bij Avifauna Alpen a/d Rijn. (is een van der Valk Hotel)
In de ochtend eerst de boel ingepakt, spullen in de auto en nog wat laatste zaken geregeld en vervolgens rond het middag uur in de auto gestapt en vertrokken.
We hadden onderweg een flinke stortbui en het was heel de weg nat en bewolkt, om 14.00 uur waren we bij het hotel, ingecheckt.
We sliepen op de begane vloer een hoek kamer, erg groot en rondom een balkon, we sleepten Lianno zijn bed naad andere kant van de kamer zo had hij iets meer rust, want tja samen op een kamer houdt natuurlijk niet in dat Johannes en ik ook om half 9 ongeveer gaan slapen.
Nadat we de boel verkent hadden in de aangepaste kamer, waar ook hier de badkamer vloer levensgevaarlijk glad werd als die nat is zijn we toch naar buiten gegaan, het Avifauna park in.
Het miezerde en we liepen de binnen verblijven af, buiten was het te nat, we voerden nectar aan kleine pagaaien, konden we meteen even opdrogen van een flinke bui die ons wel trof, voordeel was dat er bijna geen mens was in het park.
We vertrokken na een tijdje naar het restaurant voor ons diner, heerlijk gegeten en toen naar onze kamer, Lianno ging douchen en na wat napraten lekker slapen.
Hij had moeite in slaap te komen  teveel dingen die hem toch afleiden, maar uiteindelijk viel hij in slaap toen wij gingen douchen, ik moest wel een handdoek op de grond leggen omdat de natte vloer een soort ijsbaan werd en dat kan ik niet hebben.
Wij zelf zijn ook vroeg gaan slapen zo rond half 10 en ik slaap nooit zo goed in andere bedden en dat was nu ook dus het geval.

Dinsdag 19 juli
Lianno was al vroeg wakker en bleef netjes in zijn bed, speelde wat en deed push ups ha ha echt waar, hij had niet door dat ik allang wakker was, maar ja 7 uur is mij echt te vroeg dus bleef ik stil luisteren en gluren tot even na 8 uur.
Allemaal aankleden, wassen en op naar het ontbijt, we hadden dat in het restaurant dat aan de andere kant van parkeerplaats lag, we liepen (rolde) erheen en hebben heerlijk gegeten naar keuze uit een buffet.
Na het ontbijt zijn we uiteraard het park in gegaan, het was half bewolkt en heerlijk buiten dus nu alle buitenverblijven bewonderd, ergens op terrasje wat gedronken en tegen 13.00 uur zijn we naar de kade gegaan voor de rondvaart.
We hebben een rondvaart Braasemeer gedaan die duurde 75 minuten en we hebben veel moois gezien, huizen, weilanden, molens natuurgebied en het was echt super weer.
Na de rondvaart weer terug Avifauna in en nogmaals naar het voeren van de papagaaien dat vonden Lianno en ik super en we hebben dat dus in totaal 6 keer gedaan, maandag 2 keer, dinsdag 3 keer en woensdag 1 keer.
Je koopt een klein bakje nectar en houdt dat vast en je wordt letterlijk van alle kanten bevlogen , ze vinden het heerlijk en als het op je hoofd zit voel je de nagels echt wel, heb ervaring maar vond het geweldig.
Zal dan ook duidelijk zijn uit de foto’s hieronder waarom r zoveel foto’s van die papagaaien en ons zijn.
Lianno wilde uiteraard nu het mooi en droog was ook even ravotten in de speeltuin en dat is gebeurt, wat een hoge glijbanen brr, waterspeelgoed en van alle sen nog wat en  voor Lianno dus veel speelplezier.
Toen weer heerlijk gegeten in restaurant Lianno nam kindermenu  net als gisteren alleen nu had hij kroket en gisteren met Kibbeling.
Zijn toetje zat in een bewaarbeker, hij heeft een paard en Aladin en ik wilde graag de toekan beker dus die heb ik gevraagd en kreeg ik dus cadeau van de ober Glimlach
Knipsel
Na het eten zijn we naar de kamer gegaan, Lianno ging douchen nog even kletsen en slapen, omdat het zulk lekker weer was kon Lianno goed in slaap vallen, want wij zaten buiten op het balkon en genoten na van een heerlijke dag waarbij het weer zo fijn meewerkte.
Tegen half 10 zijn we naar bed gegaan.

Woensdag 20 juli
Wederom was Lianno rond 7 uur wakker en stonden we rond half 9 op en kleden we ons aan en pakten we alle spullen weer in, vandaag was de laatste dag alweer en  kijk eens aan de zon schijnt nu al.
Johannes legt de spullen in de auto en dan ontbijt en daar  bespreken we wat we nog willen doen deze ochtend, Lianno is echt voorbeeldig eet netjes, is een engeltje in gedrag en de medewerkers vinden hem slim en schattig.
Zelf de patat bij avond eten wordt door Lianno met mes en vork gedaan als ik zeg het mag ook met 2 vingers hoor, laat hij me even weten dat hij wel in echt restaurant zit en ik moet lachen.
Hij is beleefd spreekt met u tegen vreemde zegt iedereen die hij tegen komt gedag.
We zijn met het ontbijt klaar en gaan naar de speeltuin Lianno wilde nog een uurtje even spelen en dat mag, wij zitten op terras gezellig naar hem te kijken en genieten van de zon, door het mooie weer is het nu wel opeens heel druk aan het worden in het park.
Eind van  de ochtend gaan we voor de laatste keer nog even de papagaaien gedag zeggen met een bakje nectar, heerlijk!
Daarna gaan we op weg naar Eindhoven op bezoek bij Bets, de buurvrouw van Johannes zijn ouders (die helaas niet meer leven) Bets heeft de twee katten onder haar hoede genomen en ze zien er god uit en een is nu al 19 jaar end as oud.
We kletsen gezellig en we krijgen allemaal lekkere dingen en dan gaat ook daar de zon schijnen en ploffen we in de tuin neer.
Bets vindt Lianno een schatje en verwend hem lekker en geeft hem ook nog eens 5 euro voor de spaarpot, echt super bedankt  daarvoor!
Foto van Lianno bij Bets in de tuin, gemaakt door Bets.
PICT1337
Lianno weet niet wat hij moet zeggen tegen Bets ze is te oud voor de voornaam vind hij en dus wordt het uiteindelijk Oma kat en netjes U wat niet hoeft maar hij zelf doet.
Hij ketst gezellig mee en speelt ook even met de Nintendo DS en voor we weer gaan rijden aan het eind van de dag krijgen we een hartige snack mini pizza’s en we smullen er allemaal lekker van.
Daarna gaan we rijden op weg naar huis, onderweg regen en in Lianno valt in slaap, we zijn rond 18.15 uur weer thuis in het zonnige Lelystad.
We kijken terug op een paar leuke dagen en tot slot hieronder de foto’s van ons bezoek aan Avifauna.

PICT0003PICT0005
PICT0004PICT0002
PICT0006PICT0008
PICT0010PICT0012
PICT0013PICT0014PICT0011PICT0016PICT0017PICT0018PICT0021PICT0022PICT0023PICT0024PICT0025PICT0027PICT0028PICT0001PICT0031PICT0032PICT0030PICT0036PICT0033PICT0034
PICT0035

 


Reacties (5) Trackbacks (0)
  1. Leuk hoor, en op super bekend terrein voor mij. Ben jaren in Alphen op school geweest en het park is wel wat veranderd maar zo te horen nog steeds wel een bezoek waard!!

  2. heerlijk dat jullie het zo naar de zin hadden.
    mooie foto’s hebben jullie ervan.

  3. Fijn dat jullie zo genoten hebben! Avifauna is geweldig, ik ben er al vaak geweest. Leuk die foto’s.

  4. Ja , Avifauna is hardstikke leuk ! Maar wat een regen maandag ! We hebben elkaar misschien nog net gekruisd ( maar ik was te druk bezig ) ! Ik was met een hele klas kinderen daar en we waren net om 1/4 voor 2 in de busjes aan het stappen om te vertrekken. Toen hoosde het ook zo!Maar wij kregen een gratis rondvaart aangeboden en de kinderen hebbben het super gehad !

  5. Oh dat is een tijd geleden zeg dat ik daar ben geweest ,maar als ik de foto’s zie wordt het wel weer eens tijd !!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.