Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

24jun/112

Eieknprocessierups rood, blaasjes en heel veel jeuk

Vanmorgen begon de dag slecht, ik was misselijk, moe, beroerd en bleef op bed.
Johannes werkte thuis en Sjoerd deed he thuis en samen dronken zij koffie.
Net voor het middag uur kwam ik van bed, moet toch een keer en at wat en meteen aan de slag.
De NUON belde dat ze toch besloten hadden mijn foute rekening te corrigeren en ik krijg een nieuwe, lijkt me ook want ik betaal niet voor 1200 Kwh als ik die niet gebruik hebt lijkt me normaal.
Ze kon niet zeggen wat er veranderd was dat zou ik wel in de brief zien, nou we zijn benieuwd.
Lianno zijn school belde en we hebben vrijdag 1 juli een intake gesprek, ben benieuwd dit is dan de eerste keer dat we echt als (pleeg)ouders gaan handelen en optreden.
Nog wat gerommeld en gedaan en toen al weer op weg naar Zeist Lianno halen, bij aankomst bleek Lianno helemaal onder de uitslag te zitten zijn romp en nek.
Het eerste wat er gedacht werd en ik ook dacht was de eikenprocessierups die daar zit, Lianno heeft onder de bomen gespeeld en op de grond gezeten in zijn hut en ik denk dat hij dus een allergische reactie heeft.
Ze hebben het op de groep direct ingesmeerd om jeuk tegen te gaan, de rupsen zijn daar wel verwijderd maar ja die brandharen zijn er nog met regen slaan ze de grond in, daarom moet je niet gaan zitten op de grond in de besmette gebieden, de wind neemt de haren mee en het meest vervelende van de haren si dat ze tijden lang na het verlaten van de rups nog actief blijven.
Kortom de processierups moet je mijden en de gebieden waar ze zaten ook, niet  onderdoor lopen, fietsen of spelen en dat wordt moeilijk als je een groep kinderen daar in de bossen zit en de bomen op het schoolplein staan.
Lianno nam afscheid van leiding, want die gaan nu op vakantie en dus zien zij elkaar niet meer en toen op naar Lelystad, thuis was de uitslag erger dus toch de doktersdienst benaderd en daarna naar de apotheek menthol gel en antihistamine gehaald.
Lianno goed laten douchen en ingesmeerd en een halve tablet gegeven en hopelijk morgen heel veel minder.
De post had onze tuinslang gebracht ondertussen en die is erg mooi.
GARDENA_Slangenwagen_Comfort-tuin-fonq-gardena-30602_1
Lianno ging naar bed en Johannes en ik kletsten nog wat en toen douchen, nog even roken en nu ga ik mijn bed in.
tandenpoets smurf

nog 7 nachtjes tot Smurfdag 2011!
Reacties (2) Trackbacks (0)
  1. ik hoop dat die uitslag snel weg is want jeuk is echt niet leuk. sterkte lianno. 😉

  2. Vervelend voor Lianno! Gelukkig las ik net op Twitter dat het weer wat beter gaat. Fijn dat dit de laatste keer is dat jullie hem halen en brengen, daarna komt hij eindelijk bij jullie wonen. Dat wordt groot feest! Fijn weekend en beterschap!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.