Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

13jun/111

Op bezoek bij Yvonne en in de voortuin begonnen!

Het is vandaag tweede Pinksterdag en maandag, lekker lang weekend en we genieten ervan.
Jammer genoeg was het weer niet zoals we hoopte en dus zijn we niet naar de open dag van Veehouderij geweest, te nat, te fris en te veel blubber voor mij .
We stonden wel op tijd op en gingen na het ontbijt naar Yvonne, zij had heerlijke perzik kwarktaart gemaakt en we hebben heerlijk aan de koffie gezeten en gekletst.
Lianno verzorgde de kippen en vogels in de tuin, Yvonne liet ons wetend at ze de kippen weg gaat doen en dat snappen wij wel, Lianno vindt het erg jammer maar na wat uitleg begreep hij het ook.
Het hok zal gesloot worden en Yvonne zal dan mooie bloementuin aanleggen, de kippen waar eigenlijk meer de hobby van mijn vader.
Na dit gezellig bezoek zijn we naar de Intratuin gegaan en hebben planten gehaald voor deel 1 van 4  aan de voortuin.
We hebben de tuin zeg maar in 4 delen gemaakt hoe we het willen deel 1 is nieuwe bestrating auto en buxus tussen ons en de buren en langs de straat, deel 2 vak bij  kleine boom  deel 3 vak bij grote boom  en tot slot het vak langs de straat.
Vandaag hebben we vak 3 bij de grote boom gedaan dit is het gras vak zeg maar, allemaal grasachtige planten.
1. Festuica Glauca
2. Juncus Spiralis
3. Koeleria Glauco
4. Yucca (deze stonden er al)
5. onbekend plantje wat er al stond laatste foto onderin achter de ijzeren dino (die Herris maakte) het is grappig spul met pluizen, maar naam en wat het is geen idee, maar leuk en blijft staan.
naamloos 
juncus-effusus-spiralis-2
siergras%20Koeleria_glauca_b yucca
En dat hebben we dus geplant en daarna het vak opgevuld met grof boomschors en dat maakt het echt af.
De vakken zijn omringd door buxus haagjes en daar waar het niet om het vak staat komt het nog.
13062011267 13062011261 
13062011264 13062011265
13062011266 en zo is vak 3 nu!
Ondertussen was Lianno druk bezig met Word een brief te schrijven aan zijn vader en daarna even met het Michael Jackson spel gespeeld.
Lekker macaroni gemaakt en samen heerlijk gegeten, na het eten heb ik de voorkant gesproeid en lekker met water gedold met Lianno die dacht dat ik niet zo ver kon spuiten  nou helaas dus wel, een natte smurf was het gevolg hij had een lol en wij ook.
Vervolgens is Lianno in bad gegaan en dat hield hij maar liefst 1,5 uur vol, Johannes verzorgde de aquaria en ik ruimde op.
Lianno gaat nu naar bed en wij gaan nog even tv kijken, kletsen en wat rommelen op de pc, we hebben weer een leuk weekend gehad en veel gedaan.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. die natte smurf had ik wel willen zien. zal wel komisch geweest zijn


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.