Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

6mei/114

Ik voel me als een vlinder in een cocon

Na het telefoontje woensdagavond dis mijn moeder hierheen gekomen en zijn Johannes en ik naar Yvonne gegaan en samen naar het ziekenhuis.
We namen afscheid en na een tijdje brachten we Yvonne naar huis en belde de uitvaartmaatschappij en gingen daarna naar huis.
We waren rond half 2 thuis, mijn moeder ging door de kou weer naar huis en wij zaten nog even voor we naar bed gingen.
Het is 4 mei dodenherdenking, ik hecht veel waarde aan die 2 minuten, maar dat zal nu nooit meer hetzelfde zijn en dat is per definitie niet slecht maar wel een feit.
Donderdag is het dan natuurlijk 5 mei Bevrijdingsdag, ik deed daar nooit zoveel mee en nu dus ook niet, ben niet iemand die naar festivals gaat.
Wij zijn in de ochtend naar Yvonne gegaan om de crematie te regelen, alles is geregeld en Lianno heeft uit een aantal door ons geselecteerde kaarten uiteindelijk de kaart gekozen.
Het draaiboek is klaar en ik zal de dienst gaan leiden dus moet nog wel wat doen, maar die ouwe had zijn muziek wensen duidelijk op papier en meer dus dat maakte het voor Yvonne en mij stukken makkelijker.
Na het regelen zijn we naar huis gegaan, ik voel me als een vlinder in een cocon, een soort waas van niet beseffen en ongeloof.
Je moet opeens heel veel en er gebeurt veel om je heen en in je en het echte besef komt pas na de crematie.
De dag is dan ook zo weer om en in de avond maak ik de muziek cd in orde, en maak meteen wat extra kopieën.
Johannes is thuis en werkt amper, hij heeft contact gehad met zijn baas en die heeft hem gezegd eerst dit maar en na dinsdag spreek ik je wel, hij heeft een fijne baas.
Vrijdag breekt aan en ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik wel goed slaap, ben ondanks dat erg moe en hoe zal ik zeggen…laat ik zeggen ik voel dat ik overal leef alles is gevoelig en dat zal wel spanning zijn want echt pijn is het niet meer irritant.
De proefdruk van kaart en advertentie komen binnen via mail en zijn goed  Yvonne maakt de kaarten in orde en die zijn op de bus gegaan dus iedereen heeft morgen als het goed is de kaart.
De advertentie zal woensdag in de Flevopost staan, de krant komt maar een keer per week en dat is prima zo.
Bij de post zitten kaarten, bedankt hiervoor, al sik ze lees lopen er weer tranen maar het doet ook heel goed dat zoveel mensen meeleven.
Vrienden van die ouwe en Yvonne zijn nu in Lelystad en logeren bij Yvonne tot dinsdag, nu is ze niet alleen en heeft wel wat afleiding.
In de avond spreken we af om gezamenlijk even naar die ouwe te gaan, Lianno wil mee en dat mag hij wil niet naar Opa, maar als we allemaal weggaan wil hij toch nog even en Johannes gaat mee.
Lianno heeft een kort gesprekje met Opa, veel tranen en dit is heel goed en als hij naar buiten komt klimt hij op een hek en speelt, hij is een kind en die schakelen ook zo weer om gelukkig.
Zo nu en dan begint hij over opa en zo nu dan  ziet hij de tranen bij mij en dat vindt hij wel moeilijk, maar dat hoort er wel bij.
Johannes praat nu meer met hem en je merkt dat hij nu de familierelaties door krijgt, opa is de man van, de vader van en mijn opa.
Tja zelfs ik vind dat nog ingewikkeld dus laat staan zo’n knul van bijna 10 jaar.
We gaan naar huis en onderweg stoppen we even om de kaarten af te geven bij moeders en Loes.
Dan stoppen we nog even op de Kustrif de tuin is schitterend, Herris heeft echt klasse werk geleverd en de woningbouw kan hier dus niets over zeggen.
We ploffen even bij Herris en Ria neer drinken koffie en krijgen lekker stukje taart en kletsen wat en om half 10 gaan we naar huis, Lianno wil wel blijven maar moet toch echt naar bed.
Ik leg de laatste hand aan mijn tekst voor dinsdag en luister naar de muziek die  die ouwe heeft gekozen.
Ina (Johannes zijn zus) bellen we nog even en dan is het nu weer tijd o te gaan slapen.

Reacties (4) Trackbacks (0)
  1. Heel veel sterkte, het is ontzettend zwaar, weet dat ik aan jullie denk en ik sta voor jullie klaar. Dikke knuffel van San

  2. Veel sterkte gewenst voor jullie allemaal ! Het verlies zal een enorm gemis voor jullie zijn, veel kracht toegewenst, zeker ook voor dinsdag..

  3. Het klinkt ook allemaal enorm zwaar, maar je doet het ontzettend goed!! Heel veel sterkte, ook alvast voor dinsdag!

  4. Heel veel sterkte vandaag !


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.