Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

2mei/110

Even een update over de afgelopen week

Nu maar weer even een logje van deze kant, het is alweer bijna een week geleden vandaag.
We zijn ook stilletjes de volgende maand ingegaan en mei is een mooie maand, Lianno wordt dit jaar 10 en Twil 70, kortom we gaan veel leuke en mooie momenten krijgen en natuurlijk genieten van het wakker worden van de natuur, LENTE en ZON!
De afgelopen week was ik druk met van alles en we zijn steeds bezig geweest in oude huis en dat schiet nu aardig op er is nog een kamer waar we een muur behang vrij moeten maken, dan gaatjes dichtmaken en vegen.
Er zijn veel mensen die spullen van ons cadeau, wij hadden he tover en zij konden het gebruiken en die zijn ook bijna allemaal weg, deze week alles als ik het goed heb en anders volgende week.
De buurman Herris heeft mensen gevonden die graag onze vijver  kaal maken, ze willen de planten en vissen en daar zijn we blij mee, hij heeft ook het hek en deel oude ren weggehaald en rijd alles naar stort wat we echt weg moeten doen.
Mijn moeder en moeke 2 zijn vandaag geweest om de kasten die zij voor kennissen wilde hebben uit elkaar te halen en die hebben meteen laatste stuk tapijt uit slaapkamer verwijderd, bedankt daarvoor.
Als verassing zijn de moeders samen ook al bijna klaar met die muur waar ik het over had, ik was echt verbaasd en ben erg blij daarmee, bedankt moeders echt super!
Het is een rot muur heb er zelf al klein deel van gedaan maar nu si het al bijna klaar, mijn moeder vertelde dat toen ik belde.
Verder is Lianno  weer bij ons al sinds vrijdag en hij heeft twee weken vakantie en blijft dus tot 15 mei.
Johannes heeft afgelopen donderdag wondcontrole gehad en afgelopen maandag zijn de hechtingen eruit gehaald, de wond gesneesd goed en ziet er goed uit.
Nu trekt het iets maar de roodheid en zwelling verdwijnt nu ook er is een kleine opening waar beetje wondvocht uitkomt maar dat is prima en zal wel weer dichtgaan.
Gelukkig is dat dus allemaal wel goed gegaan en Johannes heeft echt heel veel mazzel dat hij niets geraakt heeft zoals pezen.
Verder heb ik afgelopen week een hele mooie Nomad slaapzak gewonnen waar ik erg blij mee ben, Lianno heeft er namelijk een nodig voor zijn Heppie Kamp.
slaapzak_leerentveld
Verder won ik ook nog een jaarabonnement op Natuurmonumenten en daar ben ik heel erg blij mee.
Het gaat allemaal prima in het nieuwe huis, we genieten volop en het begint te wennen hoe groot het hier allemaal is en het is zo lekker stil, je hoort zelden iets.
De garage is nu ook helemaal aan kant, we zullen zeker nog schuiven met spullen met ja dat deden we zo wie zo al regelmatig maar voor nu si alles uitgepakt en gaan we kijken naar de tuin.
Komende week komt er een bedrijf offertes opmaken voor buitenkranen aan voor- en achterzijde van het huis en een stopcontact in de tuin.
We gaan de oprijlaan iets vergroten zodat Lianno en ik makkelijker met skelter of scootmobiel langs de auto naar de weg kunnen.
Dan gaan we eens bekijken hoe en waar we een parkeerplek maken voor de Canta en voorlopig laten we hem strak langs onze heg staan, uiteraard is dit overlegd met de directe buren.
In de tuin hebben we een grote conifeer en 2 struiken verwijderd en wat snoei werk gedaan, onkruid weggehaal den we kijken vol spanning naar hoe de tuin ontwikkeld en genieten ervan, het is een mooie tuin met veel bollen en bloeiende kruipplanten.
Er staat ook een Italiaanse aronskelk (Arum italcum)in en die vind ik erg mooi en die bloeien volop zo gaaf alleen jammer dat de kelken veel achter de bladen zitten, maar je ziet ze wel.
Hij staat op 3 plaatsen en we hebben een kleine twintig van die kelken.
plant_00258
Goed to zover even morgen gaan Lianno en ik  ook even aan de slag op de Kustrif en dan ion het weekend weer met Johannes erbij dan is de vijver aan de buurt.
Nu ga ik ngo even wat tv kijken, het is maandag avond dus tijd voor CSI en Bones en dan mijn bedje in ik lig tegenwoordig voor half elf op bed en sta om 7 uur op.
Het is weer zomer aan het worden en ik geniet van het heerlijk weer, alles komt tot leven en dat vind ik zo mooi om te zien.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.