Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

25apr/113

Johannes schiet uit met tapijtsnijder AUW!

Maandag 25 April
Vanmorgen werd ik wakker en bleef lekker liggen tot half 10 en Lianno speelde lief op zijn kamer.
Samen heerlijk paasbrunch gemaakt met matzers, hardgekookte eieren, heerlijk CoolBest sapje, vruchtenbrood en kortom we hebben heerlijk zitten smullen.
Twil belde nog even en dat was ook gezellig en toen zijn we vertrokken naar oude huis, Johannes en Lianno haalde oude krabpaal uit elkaar en ik was bezig behang af te steken beneden.
Later kwam Lianno mij helpen beneden en Johannes was boven vloerbedekking aan het weghalen en sneed dat klein en toen ging het mis……………Johannes schoot uit met zijn mes en sneed zich in zijn linkerhand.
Bloeden als een gek en hij kwam naar beneden en Lianno riep me en zie Oom Johannes hand lijkt er deels af te zijn…mijn hart sloeg over en ik vloog naar Johannes en ja hoor een flinke jaap eerst de hand afgespoeld en gekeken of alles nog kon bewegen en gevoel had.
Ondertussen rende Lianno op mijn verzoek naar de overburen want in ons oude huis was geen verband meer.
De overburen kwamen te hulp en het was een diepe en lange snee die echt gehecht moest worden, tussen duim en wijsvinger zo naar handpalm toe en zo te zien heeft hij enkel een bloedvat geraakt.
Dus doktersdienst gebeld en mijn moeder, omdat ik geen rijbewijs heb en twijfelde of Johannes nog kon rijden.
Mijn buren hadden goede spullen en zo konden we de wond dicht drukken, gaasje erop en special drukverband erom en toen bellen en we konden meteen komen.
Mijn moeder nam Lianno mee naar huis en wij zijn naar de dokterspost gegaan en jawel daar kreeg Johannes 5 hechtingen en een verband, nu moet hij 3 dagen rustig doen wel gebruiken niet belasten en dan wondcontrole en maandag mogen ze de hechtingen er weer uit gaan halen.
Ik ben we werkelijk lam geschrokken en niet door de wond, want ik kan daar wel tegen maar door het feit dat je daar dan staat en niets kan doen, geen rijbewijs, slecht ter been en gelukkig bleef Johannes de rust zelve zoals altijd en deed Lianno precies wat ik vroeg en kwam iedereen met de schrik vrij, behalve Johannes dan die heeft een zere hand.
Meteen erna voelde hij niet maar komt wel als de verdoving is uitgewerkt, later dan gaat het kloppen en dat was dus ook zo.
Lianno zat bij mijn moeder dus daar zijn we heen gegaan na de behandeling en tja mijn moeder gevraagd om Lianno terug te rijden naar de groep in de auto van Moeke 2 en gelukkig wilde ze dat wel, Lianno bleef daar dus en wij zijn naar huis gegaan en later kwam Lianno zijn spullen even halen en gedag zeggen.
Lianno was erg geschrokken maar heeft heel goed gedaan, dikke pluim.
Mijn moeder bracht Lianno dus terug en Johannes nam rust want zijn hand begon toch wel wat te irriteren en te kloppen.
En zo liep ons paasweekend dus heel anders af dan gepland………..
Wij hebben toen eten besteld en wat zitten praten en gaan straks op tij dons bedje maar opzoeken.

snijwond Johannes 5 hechtingen 24-4-2011 hand in verband

Reacties (3) Trackbacks (0)
  1. Jeetje wat een schrik, heel veel sterkte voor Johannes

  2. 😮 😡 nou dat is me ook schrikken voor jullie. Johannes veel sterkte en hoop dat je er niet al te veel last van blijft houden groet

  3. ohhh wat schrikken zeg, maar gelukkig is het goed afgelopen! hopelijk geneest het snel!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.