Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

2apr/110

We zijn verhuisd!!!!!!!

Woensdag 30 Maart
Vandaag beetje rustiger begonnen, maar toch op tijd op en meteen pakken, ruimen en toen hebben we mijn nichtje Nienke opgepikt op station en via winkels op naar nieuwe huis.
Nienke rondgeleid en auto leeggehaald en de rest van de dag op en neer gereden met dozen en buurman Herris hielp met rijden en had een aanhanger.
Nienke en ik hebben veel uitgepakt en Johannes sloot de audio/video aanzoals tv en nu hebben we dus muziek en tv.
De dag vliegt om en doodmoe bestellen we eten en eten gezellig in nieuwe huis en houden we gezellig ons belmoment met Lianno, die het goed maakt en het allemaal spannend vindt.
Daarna zijn we naar oude huis gegaan, nog wat praten en snel even mail checken en dan alles offline.
We zetten een opklapbed in onze oude woonkamer en daar slaapt Nienke, we zijn allemaal erg moe en gaan pitten morgen is donderdag en dan gaan we weer verder.

Donderdag 31 Maart
Vandaag op tijd op enwe beginnen op oude adres met pakken, ruimen en laden auto vol en rijden naar nieuwe huis, Nienke en Johannes gaan heen en weer en doen veel op de Kustrif en ik bleef in het nieuwe huis en hield me bezig met glazen wassen en keuken inrichten.
Ons nieuwe huis is rookvrij dus af en toe rookpauze in de tuin, voor het huis of met regen even de garage in.
Vandaag onze buurvrouw ontmoet, aardige vrouw en even kennis gemaakt en als we ingericht zijn gaan we koffie drinken.
In de middag ga ik mee naar het oude huis, want dit is het moment dat de katten mee gaan….en dan blijf ik bij de katten in nieuwe huis en kunnen Nienke en Johannes samen op en neer rijden.
Smockey vind het wel leuk en gaat meteen o0p onderzoek uit en tja Kuifje vindt het doodeng en kruipt weg, maar draait wel bij heeft tijd nodig end ie krijgt hij dus.
De eerste vissen (Cicliden) zijn in nieuwe huis en ons grote aquarium is na vandaag bijna leeg en de vissen wonen in tijdelijke bak nu in oude huis.
Er staan nog veel dozen hier, maar het begint bewoonbaar te lijken, boeken in de kast en de keuken is bijna af, alles heeft een plek en we zullen nog wel tijden schuiven met spullen maar dat doe ik altijd wel dus dat is normaal.
We doen snel wat boodschappen en dan zijn de katten even alleen kunnen ze rustig rondkijken.
Het oude huis ben ik voor de laatste keer op internet geweest en toen terug naar nieuwe plek want vanaf vandaag slapen we in nieuwe huis!
Het is spannend hoor……

Zaterdag 2 April
Nienke was al op en liet ons heel erg lief slapen en ik schrok dus wakker om half 11, dacht verslapen en stond snel op, maar Nienke zei kalm aan en we namen koffie en kletsten wat.
We zijn Nienke erg dankbaar voor haar hulp en inzet, thnx!
We brachten haar naar het station want ze gaat weer naar haar eigen elven terug man en kind, kan haar moeder ook weer terug naar haar huis, allemaal bedankt voor jullie hulp en inzet want alleen daardoor kon Nienke een halve week hier verblijven.
Wij zijn nog een keer spullen gaan halen en opruimen in oude huis, overal lag nu wat dus orde op zaken stellen en weer met volle auto naar andere huis.
Kregen van onze lieve oude buren verse soep en gehaktballen mee om lekker te lunchen, heel lief.
Zij zorgen nu ook voor de konijnen tot we volgend weekend hier aan de slag kunnen met konijnen hok en ze hierheen kunnen ze maken het goed en worden lekker goed verzorgd en zitten veilig daar.
Daar namen we rust om te genieten van huis, tuin en het schitterende zomerweer, ondertussen rommelden we gewoon door.
De buurt is heerlijk stil en je hoort veel vogels fluiten de Merels die in een conifeer zitten in onze tuin zijn deels verjaagd door Smockey die klom gewoon de boom ven in en hoppa alle rust verstoort van de arme Merels.
De boom willen kappen, maar we hadden nu zoiets eerst mag de Merel zijn eitjes uitbroeden maar ja dat is nu al afgelopen, zielig hoor maar ja is natuur.
Johannes sloot mijn pc aan en stelde alles op mijn nieuwe bureau op, ondertussen ruimde ik nog dozen leeg in keuken en ik moet zeggen bijna alles is uit de doos.
De huiskamer is klaar, keuken, badkamer allemaal op orde en in gebruik en ik moet nog 2 dozen glazen uitruimen en wassen en dan si ook alles over in de keuken, in oude huis nog 2 dozen met keukenspullen en hier en daar nog wat kleine dingen.
We zijn toen nog een keer gaan rijden om alle kleren over te doen en dat is dus gebeurt, kasten inruimen stel ik uit tot morgen het is namelijk al half 9 en we moeten nog eten.
De wasmachine heeft al gedraaid en draait nu nog een keer, veel was na een week niet wassen.
Nienke belde nog even om te laten weten hoe de reis was en ons verder succes te wensen, erg lief.
Na een vette hap nam Johannes zijn eerste bad hier, lachen de katten snappen er weinig van, maar zijn niet bang voor water en lopen gewoon over de rand van het bad en Kuifje staat op achterste poten als soort konijntje rustig met grote ogen te kijken en volgens ons snappen ze dit echt niet.
Katten spelen zelf altijd met waterbak, altijd een natte bende omdat ze alles eruit hengelen en ik wacht op de eerste keer dat er eentje in bad valt, de vijver was ook regelmatig raak vallen of ze liepen er gewoon langs de kant dwars door heen.
Al met al is duidelijk dat ook Kuifje zijn draai nu vind, hij loopt rond en vandaag mochten ze ook lekker in de tuin daar moeten we nog even opletten want Smockey klimt dus blijkbaar ook in bomen en we willen hem niet uit de tuin hebben, via bomen kan hij op dak of muurtje komen en dat willen we dus niet.
Nu even buiten roken en dan gaan we zo lekker ons bed in, we zijn trots, blij, kapot …………………vul maar in wat je meer kan bedenken.Terug kijkend op deze week zijn we trots want maandag sleutel en dinsdag begonnen donderdag hier wonen is toch wel heel snel als je het mij vraagt.
Een goede voorbereiding, planning helpt enorm, de mazzel dat we niet hoefde te klussen is ook erggroot voordeel.
Hulp van de juiste mensen Sjoerd, Dien, Herris, Ria, Nienke heel erg bedankt allemaal voor het harde werken!
Vanaf nu is dit ons huis en we genieten ervan en mensen die ons huis zien zijn erg onder de indruk van de grote, wij ook he tis echt heel ruim vooral de woonkamer is een soort balzaal en wel leuk vol, mooie zithoek, bureau hoek en eethoek.
Het was een snelle en vlotte verhuizing zonder echt ernstige problemen, wel zware momenten en nu si iedereen vooral Johannes en ik zelf moe, kapot, op en erg gelukkig.
Verhuizen is niet mijn hobby teveel onrust, rotzooi, ongeordend, puinhoop, kortom ik ben blij dat we zover zijn we gaan nu hier heerlijk leven en hebben nog de tijd om het oude huis helemaal op orde te maken en de laatste dingen opruimen, daarnaast zijn er nog mensen die spullen komen halenen dan hebben we straks alleen dit droompaleisje.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.