Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

26mrt/110

Onze kleine man Lianno & zijn vriendje zijn vandaag grote helden!

Zo de dagen gaan snel en de dag dat we de sleutel van ons nieuwe huis gaan krijgen komt dichterbij.
Afgelopen woensdag had ik voor de laatste keer infuus in dit huis en dit weekend is Lianno hier voor het laatst in dit huis en zo komen er steeds meer dingen.
Vrijdag ben ik op pad geweest met de Canta moest even wat dingen regelen, was heerlijk buiten zonnig en nog warm ook, Johannes was in Amsterdam.
Ik ben druk geweest met verhuisberichten doorgeven en in orde maken en dat zijn er veel zoals je verzekeringen, abonnementen, UPC, Nuon en ga nog even door.
Johannes haalde Lianno op en kwam thuis en we hebben zitten praten en lekker gegeten Pizza en toen moest Lianno naar bed.
Vandaag hebben we na ontbijt eerst onze grote algeneters (vissen) gevangen en naar de winkel gebracht ze gaan naar een groothandel, want ze zijn veel te groot voor onze 350 liter bak geworden, deze klus zagen we erg tegenop maar verliep snel en prima.
Daarna zijn we samen met Lianno zijn kamer gaan opruimen en alles inpakken en dat is op de kleding na nu klaar, was een hele klus maar Lianno hielp goed mee.
Het was heerlijk weer en dus lieten we Lianno in de middag lekker buiten spelen met zijn vriendje, is tenslotte laatste weekend hier en zullen elkaar echt nog regelmatig zien hoor, maar toch.
Wij waren hier lekker bezig en toen kwam Lianno binnen met de mededeling: ”Tante Monique ik heb een goede daad gedaan!” En ik keek op en schrok wel even toen daar opeens ook een politie agent in mijn huiskamer aanwezig was.
Ja euh sorry hoor maar daar reken je toch niet op,, ik tenminste niet dus vol verbazing keek ik hem aan en zei vertel en daar kwam het hele verhaal……..
Wat was het geval de jongens waren lekker aan het spelen in ons park bij hun hut toen er opeens een man aan kwam rennen en viel over een trappetje dat er zit, verloor zijn mobiele telefoon maar had veel haast en rende door, de jongens pakte de mobiel en gingen achter de man aan en zagen toen agenten op hun fiets ook komen en heel adem riepen ze hen en vertelde waar de man zat en gaven ze de politie de mobiele telefoon, door deze actie zagen de agenten de verdachte en gingen er achteraan en kregen hem snel bij de sloot te pakken.
Er waren 2 verdachten van he teen of ander in de wijk hiernaast de eerste hadden ze direct al en deze ontkwam, maar door de jongens was dat ook snel over en daarom werden de jongens ieder even begeleid naar huis en weer der informatie uit gewisseld want het zijn dus getuigen.
De agent was aardig en vertelde ons even zijn versie en noteerde wat informatie en deelde ons mede dat de jongens heel goed hadden gehandeld en hun helden waren en dat ze morgen langs komen met een cadeautje als dank voor hun goede inzet.
Het was echt leuk en Lianno glunderde van oor tot oor en helemaal toen de agent zijn dat Lianno een goede politieman zou worden als hij dat wilde, blijkbaar had Lianno heel grappig tegen de verdachte gezegd hee je staat onder arrest…teveel tv denk ik.
Kortom heel avontuur en heel goed gehandeld door de beide mannen Lianno is 9 en zijn vriendje 8 dus petje af voor de beide heren.
Lianno mocht toen van ons als beloning kiezen wat hij wilde eten en hij wilde graag dat zijn vriendje bij ons bleef eten en dat gebeurde en er werd natuurlijk pizza gekozen, omdat we dat gisteren al hadden aten Johannes en ik toch iets naders en de mannen zaten heerlijk te smullen en waren nog helemaal vol van hun avontuur.
Na het eten keken ze een leuke film en vervolgens brachten Johannes en Lianno het vriendje naar huis, Lianno kwam terug en zei ik ben heel erg moe en wil meteen slapen en dat is dus gebeurt.
Uiteraard zijn we heel erg trots op beide mannen, ze hebben heel goed gehandeld en dat op hun leeftijd, echt super!
De vrouw van mijn vader belde nog even en het gaat niet zo lekker met hem , dus beterschap en hopelijk knap je weer snel op.
Zo deze heldendaad is ook al weer bijna om, ik ga even niets doen met een kop heerlijke koffie en dan douchen en bed in, morgen weer vroeg op en tja ik heb wel een uur minder want de zomertijd gaat vannacht in dus niet vergeten de klok gaat een uur vooruit!

untitled1

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.