Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

20mrt/110

65e verjaardag vader gevierd!

Na een paar weken weinig nieuws hier maar weer even een update van mijn kant.
Uiteraard is er een reden waarom ik even niets te melden had, veel dingen daar schrijf ik niet over privé of het gaat om derde waarvan ik dan voor mijn gevoel de privacy zal schenden.
De laatste 3 weken had ik veel problemen met mijn lijf zoals heup, tennisarm rechts, pols links, nek en spanningshoofdpijn.
Er waren wat zaken met de hypotheek maar alles komt wel goed, het vreet alleen bergen energie.
De overdracht van he thuis staat gewoon nog gepland op 28 maart, dat is dus nog maar een kleine week, spannend hoor.
We hebben nog wat gesprekken met jeugdzorg en pleegzorg gehad en dat was noodzakelijk in verband met papierwerk en de bepaling van welke begeleiding we gaan krijgen als Lianno hier heen komt rond mei.
Komende week ontmoeten we de nieuwe voogd van Lianno en dan komt ook onze begeleidster van pleegzorg mee en plannen we meteen de komende vrije dagen in.
De laatste weken ben ik dus erg veel bezig geweest met van alles en nog wat en er was dus weinig echt te melden.
Vandaag zijn de moeders vertrokken naar Israël en die komen half april weer thuis, het is dit keer geen vrijwilligerswerk maar ze zijn weer met het Holland Koor en gaan dus veel rondreizen en zingen we wensen hun een heerlijke tijd toe!
Dit weekend was niet ons weekend met Lianno, maar vandaag hebben we hem opgehaald voor een extra dagje, want dinsdag wordt mijn vader 65 jaar en dat vierde hij vandaag.
Het was erg gezellig en Lianno was erg blij dat hij er bij mocht zijn en had een zelfgemaakte regenmeter bij zich voor Opa, deze is gemaakt van een oude frisdrankfles en is echt handig en staat nu in de tuin bij opa en oma.
Lianno speelde met de Nintendo DS en verzorgde de kippen van Opa en vond 1 ei in de legkast en was helemaal blij, het was dus een leuke middag.
Rond drie uur zijn we weggegaan en even naar de moeders dit had ik als verassing gepland en Lianno en de moeders vonden het super!
Het was perfect wij kwamen net aan toen zij de voordeur sloten dus dikke knuffel en zwaaien geblazen en daar vertrokken de dames en wij ook, maar wij moesten naar Driebergen om Lianno terug te brengen.
Lekker nog even koffie gedronken op de groep en zitten praten en toen zijn we terug gegaan naar huis, het was een hele leuke dag.
Ik wil nog even Walter en Nora bedanken voor het cadeau (geld voor zijn spaarpot al voor zijn verjaardag in mei) van Lianno hij is er super blij mee en uiteraard bedankt voor de rest ook het wordt echt gewaardeerd door allemaal!
Met de dieren gaat alles goed hier de reusjes groeien hard en de reptielen die in winterrust waren beginnen te ontwaken en eten alweer volop, dat houdt indat het volgende paringsgedrag zal zijn en we kijken erg uit naar de eieren en hopen op een paar mooie jonkies dit jaar.
Maar mocht het net als dit jaar gewoon niet goed gaan of niet lukken is het ook goed, want ik ben geen fokker maar een hobbyist, ik vind het uiteraard wel erg leuk.
Smockey is erg aanhankelijk en knuffelig en als hij aandacht wil komt hij langs bij je en tikt dan met zijn pootje op je zo van hallo aai mij eens, het is erg aandoenlijk, ik zal eens zien of ik het eens op de film kan zetten, het is echt schattig.
Kuifje lijkt weer helemaal de oude praat en zeurt weer fijntjes om van alles en gaat weer lekker in de tuin liggen, speelt met Smockey en vraag aandacht heerlijk om te zien weer.
We hebben hier uiteraard ook veel voor de tv gezeten om het nieuws te volgen over Japan en de kerncentrales, gevolgen aardbeving en Tsunami, maar ook over het Midden-Oosten.
Het is een beetje puinhoop daar veel ellende voor de bevolkingen voor iets wat voor ons de gewoonste zaak van de wereld is, we hebben het erg getroffen in dit land.
In vele landen demonstraties die echt hardhandig worden opgedoekt, mensen worden neergeschoten en er komen noodtoestanden, avondklokken alles om de mensen maar in straatje te dwingen en tja in Libië gaat het zover dat er nu hulp is geboden en ze worden aangevallen door de VN, een vliegverbod en alles wat nodig is om kolonel Moammar Kadafi maar te dwingen zijn volk met respect te behandelen.
Ik hou mijn hart vast want dit wordt een langdurig gevecht en zal zoveel ellende brengen en ook onterechte doden onder de bevolking, want daar ontkom je niet aan als je een land aanvalt met rakketten en het is enkel te hopen dat het kort is en dat men dan krijgt waarvoor ze nu een zodanig hoge prijs betalen.
Voor nu wordt het alleen maar enger nu kolonel Moammar Kadafi alle landen aan de Middellandse zee bedreigd……..laten we hopen dat ze hem snel in bedwang krijgen en dan veroordelen voor zijn misdaden en hem straffen.
Ik zal een kaarsje branden voor alle vrijheidsvechters en de mensen die hen bijstaan, maar ook voor de mensen in Japan en vooral de brandweermensen die alles doen om de centrales te redden en de wereld proberen te beschermen tegen een nucleaire ramp.
Morgen begint officieel de lente jippie! Krokussen, narcissen ik zie ze langzaam meer en meer en ik geniet ervan dat geel, paars heerlijk en de zon komt er ook de komende dagen bij en dat maakt mij een heel blij mens op naar de zomerse dagen.
Iedereen slaap lekker voor straks en morgen gezond op!

untitled

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.