Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

27feb/110

Reactie op weblog reactie van Lort

Lort schreef:
Je snapt er niet veel van he. Mensen die werken moeten ook allemaal langer doorwerken omdat de wao eenvoudig onbetaalbaar wordt. Mensen die dit blog volgen zien dat jij en je man meer dan voldoende geld hebben en uitgeven, meer dan de meesten mensen die met zijn tweeën werken zich kunnen veroorloven. en dan heb ik het niet eens over zinvol of niet besteden van geld dat is je eigen zaak verder. Maar je schept maar wat graag op over wat je nu weer hebt gekocht en cadeau gedaan hebt.
En dan durf jij te klagen? Waar denk je dat het geld voor jouw uitkering vandaan komt?
Van mensen zoals ik die hard werken, en niet ’s morgens tot 10 uur op hun bed liggen.
Vind je het niet eerlijker dat jij wat inlevert voor mensen die het echt nodig hebben?
Ik durf te wedden dat jij al je gewonnen prijzen ook niet aan de belasting op geeft.
Als je de hele dag achter een pc kunt zitten spelen kun je ook aangepast werk doen en heb je die uitkering niet nodig.

Als je een weblog schrijft krijg je reacties, soms leuk, maar soms ook onbegrijpelijk.
Ik laat ze altijd maar staan, maar de reactie die ik gisteren ontving moet ik wel even op ingaan en dus vandaag staat mijn log in het teken van reactie op Lort.
Lort reageerde op het artikel "Ik ben een kostenpost en blijkbaar niet langer welkom in mijn vaderland Nederland!" gepost op 25 Februari 2011

Persoonlijke aanvallen lijken soms de makkelijkste manier om je gelijk te krijgen, maar helaas zijn ze vaak niet het toonbeeld van inzicht.
De oorzaak van het doorwerken ligt niet in de WAO, maar in de AOW. In de vergrijzing die we al zagen aankomen vanaf de dag dat de AOW is opgestart, maar waar we nooit een serieuze verzekering van hebben willen maken.Met langer doorwerken hebben we alles mooi eventjes opgeschort, maar nog steeds niet opgelost. Politici kijken nooit lang vooruit en de kiezers zo te merken ook niet. Naast het probleem dat er geen geld genoeg is voor de AOW zijn er ook steeds minder handen aan de bedden in zieken- en verzorgingshuizen en dat ondanks de toenemende vraag.

De echt problemen met de WAO zijn al jaren geleden aangepakt, maar ook daar is het goed om even naar de oorzaken te kijken. Naast veel mensen die door werk, ongeluk of ziekte afgekeurd raakten was de drempel voor de instroom verlaagd om het bedrijfsleven de kans te geven personeel in te ruilen. Afgedankt door werkgevers en wetmakers groeide het aantal WAO-ers gestaag om het bedrijfsleven ter wille te zijn. Boetes voor werkgevers loste weinig op, de kleine bedrijfjes konden veelal de grote schade vergoedingen niet betalen en voor de grote was het altijd nog goedkoper dan een reële ontslagvergoeding. Tja en toen kregen we herkeuring op herkeuring om mensen na jaren aan de klant te zijn gezet weer terug te brengen in de werkende of werkeloze maatschappij.

In dezelfde week dat bekend wordt dat één test JSF toestel 100 miljoen gaat kosten komt de VVD met een voorstel dit geld terug te halen door nieuwe plannen.
Alleenstaande moeder met kinderen onder de 5 jaar moeten werken … alsof die kinderen bewust gekozen hebben voor een één ouder gezin.
Ouders met kinderen die geen eigen inkomen hebben moeten ze blijven onderhouden totdat ze een baan hebben en uitvliegen.
Kinderen met ouders die wat extra zorg nodig hebben zijn (financieel gezien) beter af hun ouders op straat te laten staan dan opvangen, omdat alle kosten anders voor hun zijn.

Daarnaast moet er een grote bezuiniging komen uit het herkeuren van mensen in de WAJONG. En ook hier zit weer een bijzonder verhaal achter de groei van het aantal mensen. WAJONG-ers zijn mensen die de pech hebben geboren te zijn met een handicap waardoor ze niet kunnen werken. Veelal mensen die heel graag willen werken, maar geen kans daartoe hebben. Soms omdat ze het fysiek gewoon niet kunnen, soms omdat ze het psychisch niet kunnen en soms omdat vrijwel niemand ze een kans wil geven. De enige oplossing voor mensen om uit een WAJONG te komen is ze die kans wel bieden, maar daar gaat dit kabinet juist zwaar in snoeien. Kansen horen kennelijk niet bij een VVD … zelfredzaamheid en eigen verantwoording zijn de toverwoorden. Eigenwaarde is een heel groot goed waar ieder mensen recht op heeft en wat we zouden moeten koesteren. Eigenwaarde begint bij zelfstandig kunnen leven en om zelfstandig te kunnen leven is een eigen inkomen van cruciaal belang. Als dat niet lukt via betaald werk is een uitkering als een WAJONG een belangrijk middel dat kan helpen. Alleen mensen die naar getallen kijken en de mens achter de getallen niet zien kunnen praten over klagers of beweren dat je ook aangepast werk kan gaan doen. Ik heb niets tegen het begeleiden van mensen naar werk, ik heb alles tegen herkeuren en bezuinigen op herintreden. Vergis je niet een redelijk aantal mensen in de Wajong heeft gewerkt en is verboden te werken door de rechter op straffe van afname van het recht op een WAJONG of WAO. Mensen goedkeuren die afgekeurd zijn is na 20 jaar werkeloosheid en een verbod van een rechter is onmenselijk.

Banken en verzekeraars die handelen met perverse prikkels ondersteunen we met miljarden. Waar is de zelfredzaamheid nu, waar is de eigen verantwoording nu. Is het misschien heel simpel en heeft het alles te maken met wie is van wie afhankelijk. Geen politicus is afhankelijk van een alleenstaande moeder als kind van 5 jaar, geen enkele politicus leeft thuis bij zijn ouders zonder inkomen en er zijn wel heel erg weinig plekken in de kamer voor Wajongers. Ik ben voor een torentje met een traplift en een kamer met veel minder blauwe bankjes maar rolstoelplekken, Uiteindelijk moet een kamer nog meer dan een gemiddeld bedrijf in Nederland een afspiegeling zijn van de maatschappij.

Klagen doe je niet alleen omdat het om jezelf kan gaan. Klagen doe je ook omdat je ziet dat er onrecht en in dit geval ernstig onrecht wordt begaan. Het blijft jammer dat ook mensen met een IQ waarmee ze geacht worden normaal te kunnen denken niet kunnen bedenken dat iemand met een zwaar handicap graag de energie zou hebben die iemand heeft zonder een handicap en dus niet voor hun lol, maar door noodzaak gedwongen zijn langer of vaker in bed te blijven. Jaloers zijn op een handicap omdat je de beperkingen niet begrijpt komt niet erg sterk over.

In onze maatschappij is het inderdaad zo dat sommige mensen een goede studie en een goede baan hebben en anderen hierin minder geluk en/of mogelijkheden hebben. Juist hierom hebben we een hoop sociale wetgeving gemaakt en ben ik niet van plan stil te zitten als deze worden afgeschaft. Gelukkig kunnen de meeste mensen met één inkomen rondkomen en hebben de meeste gezinnen de mogelijkheid om meer dan één inkomen binnen te halen. Helaas zijn veel van de uitzonderingen hierop de gevolgen van werkeloosheid, ziekte of schulden. Maar goed omdat mijn man een goed verstand en inkomen heeft, mag ik geen klein eigen inkomentje hebben. Kennelijk had hij vooraf aan ons huwelijk moeten denken aan de financiële voordelen van een LAT relatie of een gezonde werkende vrouw. Wees blij dat hij daarbij niet heeft stilgestaan dit scheelt de maatschappij heel wat geld uit sociale potjes die ik vroeger wel kreeg. Zoals je ongetwijfeld hebt begrepen gaan wij verhuizen, natuurlijk doen we dat omdat we het zelf willen, maar ondertussen blijft er wel een mooie aangepaste huurwoning over voor mensen die zich geen eigen woning kunnen permitteren en gehandicapt zijn. Past perfect in het beleid om scheef wonen te voorkomen.

Uiteraard gaan gewonnen prijzen gewoon mee in de belastingen en is deze hobby alles behalve een baan, maar gewoon wat ontspanning door de week heen.

Inleveren voor mensen die het echt nodig hebben is een mooie slogan. Vooral als mensen zich niet eerst verplaatsen in een situatie. Ik wil met alle plezier van mijn spierziekte af en jij wil graag iedere dag uitslapen. Zou mooi zijn als iemand dit eventjes kan omdraaien, hadden mijn man en ik een nog beter inkomen, zat ik misschien wel de hele dag achter een PC en had jij de rust om na te denken

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.