Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

18feb/110

Nieuwe huis is super en klaar om in te gaan wonen!

Vrijdag 18 Februari
Vanmorgen ging de wekker om half 7 en om 7 uur kwam Lianno van bed en meteen ontbijt.
Sjoerd kwam vandaag vroeg dus al om 8 uur en om 9 uur kwamen de moeders want die gingen mee naar ons nieuwe huis.
In het nieuwe huis stelde Lianno zich eerst netjes voor en toen wilde hij meteen zijn kamer zien en dat was gaaf en groot, hij bekeek alle kamers en maakte wat foto’s helaas allemaal bewogen.
De verkopers althans de mevrouw ken ik, ik heb met haar samen gewerkt vroeger end at is wel heel grappig, want ik heb haar al jaren niet gezien.
Ze vertelde ons dat ze de vloer nog in de was gaan zetten de buitenkant van het huis nog de groene aanslag van de winter zullen wegspuiten, de gordijnen zijn net gereinigd, het onkruid wordt weggehaald en al het onderhoud en controle zijn dit jaar al gedaan.
Kortom we krijgen een echt heel mooi en schoon huis opgeleverd, de man zei nog jammer dat je de tuin nu ziet, hij is normaal erg mooi er staat een appelboom, perenboom en stoofperenboom en een grote frambozenstruik in die allemaal veel vruchten geeft.
Het wordt dus smullen uit eigen tuin straks, lijkt me wel wat en de fruitbomen staan op rij voor het raam van de woonkamer.
Toen hebben we gesproken over meubels en we nemen heel veel over, het bankstel, eethoek, kasten, slaapkamer, buffetkast en dus eigenlijk alles op de foto’s is dus straks van ons.
We zijn er erg blij mee want het zijn allemaal stuk voor stuk vrij nieuwe spullen, onze smaak en het past goed in het huis.
Op maandag 28 maart krijgen we de sleutel en we kunnen dus waarschijnlijk heel snel over, want meubels zijn er al en het is helemaal schoon en klaar om bewoond te worden, zonder onderhoud, verf werkzaamheden, behangen en dat soort klusjes.
We zijn dus echt met de neus in de boter gevallen en erg blij, maar dat lijkt me logisch.
De moeders vonden het ook een erg mooi en leuk huis en hebben samen met Lianno de speeltuin voor de deur gekeurd.
Lianno is ook verwend, want de eigenaar had nog een oude elektrische politiemotor, je kent die speelgoed motors op accu’s wel, nou deze is oud en er moet in ieder geval een nieuwe accu in en dan goed nakijken, maar goed Lianno kreeg die dus van hun.
Lianno is er helemaal hyper van en dolblij, wij hebben al gezegd dat we hem na de verhuizing eerst aan de praat moeten krijgen dus dat hij wel geduld moet hebben, maar dat was geen probleem.
Ik vind het wel grappig en hoop dan ook dat we hem met nieuwe accu aan de praat zullen krijgen, meteen heeft Lianno een foto gemaakt.

PICT0005

Vervolgens gingen de verkopers en makelaar weg, moeders naar hun afspraak en wij naar de Praxis om wat verf te halen zodat we de deuren boven kunnen opknappen.
Snel naar huis voor lunch en daarna weer naar de AH voor boodschappen doen en toen zijn we boven verder gegaan met opruimen en inpakken, nu is het in de rommelkamer zo goed als klaar alleen het gereedschap nog en dat zal Johannes zelf van de week even doen.
Lianno heeft goed geholpen en de dag was zo om, einde van de middag zijn we met de katten naar de dierenarts gegaan en ze hebben hun jaarlijkse controle en entingen alles prima in orde.
De dierenarts vond het erg leuk om Lianno te ontmoeten en Lianno baalde dat haar watervaraan zich had verstopt, het lieve dier heeft een hok van 5 bij 5 meter en het dier is 2 meter lang, maar goed wie weet een volgend bezoek.
Thuis gekomen heb ik eten gemaakt en hebben we heerlijk macaroni gegeten, na het eten douchen en toen heeft Lianno zijn internet tijd opgemaakt en lekker op Hyves gekrabbeld.
Bedtijd dus lekker slapen voor Lianno en wij hebben nog wat gebeld met Johannes zijn zus, tv aan gezet, zelf zitten kletsen en nu hoogste tijd om te gaan douchen en slapen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.