Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

31dec/103

Terugblik 2010…op weg naar 2011

Op zo’n laatste dag van het jaar blik je toch even terug en dit jaar had een zwaar begin voor ons met de Vermissing van Coby Hertroys (ex-pleegmoeder Lianno), zij is 5 weken vermist geweest en werd levenloos gevonden op 31 Januari.
Het was een zware eerste maand van het jaar en in het jaar kwamen nog veel mooie en moeilijke momenten langs.
We kregen nieuwe huisdieren, de reusjes (Vlaamse Reuzen), de cavia’s en de Tokkeh gekko’s, kleurmuizen en nieuwe vissen.
Er werden eieren gelegd en jonkies geboren en de cirkel zou niet rond zijn als er ook weer jongen en oude dieren het leven lieten.
Helaas moesten we ook onze lieve Maine Coon Kater Gizmo veel te jong laten inslapen, dit was een groot verdriet, 15 maanden jong maar voor Gizmo was het rust einde lijden.
Dit was ook het eerste jaar waarin Lianno echt om het weekend een heel weekend bij ons verbleef en de vakanties ook dit waren leuke dagen waarbij we erg genoten van elkaar, leuke dingen hebben gedaan, leerzame gesprekken hebben gevoerd en vooral Lianno onderdeel laten zijn van ons gezin.
Het jaar 2010 bracht ook veel minder leuke dingen zoals vrienden, familie die te kampen hadden en nog hebben met hun gezondheid, die leven in onzekerheid als het gaat om hun gezondheid, regelmatig in het ziekenhuis terecht kwamen en er elke keer hard tegen vochten en sterk bleven om weer thuis te komen en positief door te gaan.
Ik heb hun gesteund, ben er geweest maar het is toch aan de zijlijn en gelukkig zijn ze er allemaal nog en een paar zijn erdoorheen en kunnen het komende jaar vol goede gezonde moed in gaan en een paar zullen het gevecht nog dienen voort te zetten en ook komend jaar zal ik er voor jullie zijn.
In mei was er echt iets heel bijzonders, ik kreeg een Canta (45 km auto), dankzij de inzet van Freaks, vrienden, familie en kennissen die stemden op mijn wens vervulde VGZ samen met UNIVE en WAAIENBERG de wens.
Vanaf dat moment kan ik altijd droog, warm ergens heen en ik kan ook nog iemand meenemen en ik heb een tijd nodig gehad om te kunnen geloven dat het allemaal echt was, inmiddels went het idee en maak ik er ook gebruik van, enkel nog niet in sneeuw.
Ik heb al 160 km op de teller staan en ben erg trots op de mooie groene Canta en erg dankbaar voor wat deze mensen voor mij hebben gedaan.
Dit jaar genoten van de sport zoals het WK voetbal waar we maar liefst tweede werden, de Tour de France, schaatsen, tennissen en dat gaf vele uurtjes heerlijke sportieve sport op tv om van te genieten.
Er waren ook uitjes met Twil, Lianno, moeders, Moeke2, Nienke en Ilja en als ik iemand vergeet sorry maar we hebben veel gezien, genoten en gelachen met elkaar.
De zomer was heerlijk en dat mocht wel na een boel sneeuw en het einde was weer vroeg en veel sneeuw.
In 2010 kregen we ook een andere auto, een hele mooie waar we echt heel blij mee zijn en ja ik heb moeite met erin en eruit komen maar als ik zit, zit ik echt goed en lekker en het belangrijkste is dat Johannes er goed in rijdt, lekker rijdt, want hij zit er dagelijks uren lang in.
Ook waren er dit jaar weer de nodige rampen in de wereld, ik leefde mee en gaf ze geld en voelde me machteloos maar ook gezegend dat wij dit soort ellende hier in Nederland niet mee hoeven maken, ik zou dit voor alle landen wensen.
Geen oorlogen, overstromingen, aardbevingen, Tsunami’s, ongelukken met vliegtuigen, treinen en noem maar op.
We hadden verkiezingen en kregen een minderheidskabinet VVD met CDA en gedoogsteun PVV, iets waar ik van ril en voor vrees we zullen zien of mijn angst terecht zal zijn hoop het niet.
De maatschappij wordt steeds harder, wreder en meer gericht op ikkuh ikkuh en dat vind ik jammer en daar wil ik eigenlijk geen deel van worden.
In september waren we alweer 4 jaar getrouwd en werd ik ook nog eens 40 jaar …..mooie leeftijd.
Afgelopen jaar deed ik natuurlijk gewoon veel mee aan prijsvragen en ik heb weer leuke en hele mooie maar vooral bijzondere prijzen gewonnen, waar ik erg blij mee ben en trots op ben.
Ook in dit jaar gingen er veel bekende personen dood die ik echt zal missen:
Hans van Mierlo (78)11 Maart 2010, Conny Mus (59) 20 Augustus 2010, Anton Geesink (76) 27 Augustus 2010, Laurent Fignon (50)31 Augustus 2010, Antonie Kamerling (44) 6 oktober 2010, Harry Mulisch (83) 30 Oktober 2010, Bobby Farrell (61) 30 December 2010 en dit is maar een klein deel , maar deze maakt een grote indruk op mij.
Op 16 November herdachten wij Prema, (16-11-2004)de moeder van Johannes mijn schoonmoeder en op dezelfde dag overleed geheel onverwachts mijn ex-schoonmoeder Diet, haar overlijden maakte een diepe indruk op mij en ik het afscheid was mooi en zeer waardig.
Ik kan veel meer schrijven er is gewoon erg veel gebeurd afgelopen jaar en dit zijn wat punten die vandaag de revue passeerden.
Nog een paar uurtjes (2) en dan is het 2011 en ik ga er weer een mooi jaar van maken, ik doe niet aan goede voornemens want ik ben van mening dat het beter is het gewoon maar te doen als je echt iets wilt hoef je niet te wachten tot1 januari.

Ik ben gelukkig heb een heel goed en mooi leven met ups en downs, ben erg dankbaar voor de mensen om me heen en die zijn me erg dierbaar en dat zal uiteraard niet veranderen in 2011.
Ik wil graag iedereen bedanken voor alles in 2010 en wens jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2011!
En ik zal me inzetten om de mooie woorden van gisteren te realiseren.

Ik wens jullie in 2011 :
12 maanden zonder ziekte,
52 weken zonder stres ,
365 dagen van geluk,
8760 uren zonder ruzie,
525600 minuten een lach op je gezicht,
31536000 seconde liefde.

Wat is Minnie zonder Mickey?!
Wat is Tijgertje zonder Pooh?!
Wat is Spongebob zonder Patrick?!
Wat ben IK zonder JULLIE ?

Hou van je dierbare om je heen!

Reacties (3) Trackbacks (0)
 1. Lieve Moon Johannes en Lianno
  Van uit Veen wensen wij jullie ook al het goeds voor 2011.

  Liefs Anja

 2. Lieve Moon & Johannes & Lianno,

  Wij wensen jullie een gezond(er), gelukkig en liefdevol 2011. Dat al jullie wensen en dromen uit mogen komen.

  Veel liefs van San & Maup

 3. Lieve Lianno, Moon en Johannes

  Ook wij wensen jullie al het goeds voor dit nieuwe jaar, hopen op een fantastisch jaar voor iedereen

  Groetjes, Nordy en Greetje


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.