Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

8dec/101

Muisarm – Tennisarm oftewel RSI

Woensdag 8 December
Vandaag naar de HA geweest en waar wij al bang voor waren werd bevestigd, ik heb een muisarm/tennisarm oftewel RSI.
 plaats van de ontstoken zenuw in elleboog.
RSI wordt veroorzaakt door chronische overbelasting door repeterende bewegingen zoals klikken met de muis of het in snel tempo maken van aanslagen op een toetsenbord, waarbij geen of weinig variatie in de werkhouding mogelijk is.
En dan nog het steeds belasten bij het opdrukken uit stoel, van wc, uit bed en steun zoeken bij lopen noem maar op, ik compenseer veel door armen te belasten.
Hier is niets aan te doen, wordt een kwestie van rust, niet belasten en anders dingen doen en voor een gezond iemand is dit al een proces van weken of maanden en in mijn geval zal het eerder vele maanden gaan duren voor het minder wordt.
Ik compenseer mijn spierkracht problemen met armen bij bv opstaan en vele andere zaken en dus wordt de arm vaak en zwaar belast, nu moet ik creatief zijn.
De computer is groot probleem dus veel minder op de pc, de muis naar links dat gaat redelijk, verder meer gebruik maken van linkerhand via toetsenbord, touch screen monitor end at soort zaken.
Verder kan ik gelukkig een heleboel met links terwijl ik rechts ben en nu zal ik daar dus veel gebruik van moeten maken en veel rust tussendoor en de arm rustig laten ontspannen en rusten.
De pijn is hevig en de uitval is lastig en onvoorspelbaar zo kan ik een kop koffie oppakken en zo niet meer, het is een kwestie van goed luisteren naar elleboog en meer kan ik niet oden.
Pijnstillers helpen niet de Voltaren zalf verzacht en is goed voor de doorbloeding en vocht die in elleboog zit.
Het is lastig en net als mijn heup (de slijmbeursontsteking) zal ik hier wel mee leren omgaan en er zullen hele slechte dagen gaan komen en betere, maar het probleem blijft omdat ik door mijn spierziekte mijn lijf anders belast om te kunnen doen wat ik wil doen.
Dus voorlopig beperkt op internet, grote pauzes er tussen en de wii en DS liggen links voor de komende maanden, te belastend nu.
Goed genoeg over dit lastige lijf van mij, vandaag dus gewoon gerommeld en gezocht naar manieren om dingen anders te doen, heb zelfs met links gekookt het is vreemd, maar het lukt en dat telt.
Lianno gebeld en met hem zitten kletsen en na een kwartiertje hingen we weer op.
Nu stop ik genoeg getikt…………..vanaf nu zullen mijn logs voorlopig gewoon blijven komen alleen korter want ook tikken is erg belastend en ik wil zoveel op internet doen zoals prijsvragen, fora, Twitter en ik moet mijn tijd verdelen de Facebook games liggen stil.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. RSI, wat erg! 🙁 Hopelijk herstel je er toch snel van. Heel veel sterkte!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.