Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

1dec/100

Infuus, Ledlampjes en sneeuw

Woensdag 1 December
Zo we gaan de laatste maand in en het aftellen naar kerst en Nieuwjaar kan beginnen.
Ik was al vroeg op moest van alles doen en het begon met een bezoek aan de tandarts en ik ha der zin in, ja je leest het goed ik had er dit keer zin in.
Vandaag 30 jaar geleden was ik de eerste patiënt van de tandarts en deze afspraak was precies zo gepland zodat we samen een kop koffie zouden drinken en vieren dat hij 30 jaar in het vak zit.
We hebben hem een mooie bos bloemen met kaart laten bezorgen en die waren goed aangekomen, maar wij zelf hebben hem dus niet gezien.
De sneeuw die er is gevallen si door de vele auto’s plat gereden en omgevormd topt een dikke laag ijs en dus spekglad, er stonden al veel auto’s maar nergens kon ik echt een veilig plek vinden om zo dichtbij mogelijk te parkeren en veilig naar de deur te komen, zijn oprit was wel schoon maar de andere auto’s zorgden ervoor dat we die draai erin rijdend niet konden maken en dus rondje gereden maar er ging niemand weg en dus naar huis gegaan.
Thuis meteen gebeld want nu waren we al aan de beurt en dus te laat ze vonden het erg jammer en hadden al de koffie klaar staan, maar begrijpen het wel uiteraard en heel even kwam de tandarts zelf aan de telefoon om ons te bedanken voor de bloemen, mooie zonnebloemen.
We hebben nu een afspraak in januari en dan krijg ik alsnog mijn gezellige en lekkere bak koffie, ik kijk er naar uit en nogmaals Tandarts Straaten en team gefeliciteerd met je 30 jarige jubileum en op naar de 50 jaar!
Toen rustig aan achter de pc gezeten, gerommeld, huisje gedaan, dieren verzorgd de konijnen krijgen nu twee keer per dag nieuw water omdat het simpel weg bevriest, ze maken het wel goed in hun hok en gaan eigenlijk niet het nachthok in dus het stro is lekker warm genoeg voor nu.
Ik kreeg van buurvrouw tip om druivensuiker in het water te doen dat vertraagd het bevriezen en op internet gezocht en dat klopt dus het staat op ons boodschappenlijstje.
In de middag had in infuus en keek ik een goede harde film en het is mooi in elkaar gezet en enger is wel het feit dat ik dit nog echt allemaal mogelijk acht in de toekomst ook, dus kijk en wees gewaarschuwd, de film heet Repo Men. (2010)
Goed vervolgens een beetje de sneeuw voor het huis weggehaald en dat is zwaar werk voor mij de buren doen ook altijd ons stukje meenemen en ik probeer altijd mijn steentje bij te dragen aan een schone en veilig straat.
Het was woensdag en dus gebeld met Lianno die heeft Sinterklaas gevierd en was helemaal blij met zijn cadeaus een discobal, trein met geluidjes die kan rijden, gips knutselsetje en veel lekkers.
Hij vroeg ook of hij pas maandag terug hoefde, omdat de laatste keer dat afgezegd werd van mijn kant ivm crematie ex schoonmoeder, maar nu niet hij mag blijven en hij liet ons weten erg blij te zijn dat hij het weekend weer hier naar toe mag.
Op school ging het nu perfect zei hij en dat kwam omdat ze niet hoefde te werken ze hebben alleen Sinterklaas spelletjes gedaan en tja dan is school inderdaad erg leuk en gezellig.
Verder kletsten we ons kwartiertje vol en toen ging hij snel spelen met zijn nieuwe speelgoed.
Wij kregen de kerstkaarten binnen dus nu kunnen we dit weekend gaan schrijven gezellig met zijn drietjes de enveloppen doe ik met stickers en die heb ik al af…..maar de namen en teksten doen we met de hand en lekker aan de tafel warme chocolademelk erbij en schrijven maar.
Bij de post zat een pakket met ledlampen strip, dit is zelfklevende strip met uiteraard heel veel ledlampjes en die hebben we samen aan de onderkant van de keukenkastjes gehangen, 13 watt en wat een mooi fel licht, heel het werkblad is nu verlicht en je hebt nooit schaduw van jezelf op de werkplek want er zijn heel veel ledjes en het komt van boven met deels opzij.
image001 image002
Moeilijk om op de foto te krijgen, maar goed het staat erop en de weerkaatsing op de tegels ook.
Nog wat zitten praten en toen de zak van Sinterklaas in orde gemaakt die gaat vrijdag naar de buren zodat Lianno hem niet per ongeluk tegen komt en zaterdag zal die hier worden bezorgd, heb er nu al zin in.
Nu ga ik douchen ben erg moe en ga hopelijk snel in slaap vallen en een goede nachtrust krijgen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.