Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

29nov/100

De eerste millimeters sneeuw en weer gaan er bomen weg uit de straat.

Maandag 29 November
Het is koud en Johannes is al naar Amsterdam als ik tegen 9 uur opsta.
Ik doe het huisje, prijsvragen, dieren en ben druk met software testen forum.
Ik bel gezellig met San, Twil en mijn vader de laatste zit zonder kachel en heeft nu elektrische kachels aan om het leefbaar te houden ik hoop dat ze het snel oplossen, want het is erg koud.
De vogels zijn gezellig allemaal aan het eten van de spullen die wij hebben opgehangen en nog leuker is het feit dat onze kanjers heel de tijd voor het raam liggen te mekkeren, omdat ze de vogels zien erg leuk om naar te kijken.
Wij en de rest van de buurt kregen een brief dat er door de gemeente een kapvergunning is aangevraagd voor wederom 4 bomen, dit keer de bomen op de parkeerplaats.
Boos heb ik gebeld en ze medegedeeld dat ik het echt onzin vind de takken zouden tegen de huizen komen ja ja heel misschien het schuurtje maar het huis zelf is te ver weg en dan krijg je als antwoord ja maar over 2 jaar….ja nou euh dan snoei je toch elk jaar.
De andere reden is de straat die vernield wordt door de wortels en dat si zo maar dan nog niemand loopt er daar is parkeerplaats tegen de houten rand en dus onzinnig, ik heb een dik uur zitten praten met de beste man.
Ik kreeg te horend at ik gelijk had het plan van 3 jaar terug waar zoveel bezwaar op kwam is nu gewoon maar uitgevoerd en hij vroeg of ik bezwaar ging maken, nou meneer geen zorgen mijn energie is kostbaar en die verspil ik niet aan dit soort dingen, ik weet toch dat het tijdrekken is en dat hebben jullie dus al bewezen na het gevecht van 3 jaar terug en toen zou er niets gebeuren en nu is het toch gebeurd.
Voordeel is dat de Canta nu niet meer onder de vogelpoep zit, maar daar had ik geen moeite mee, een emmer water en hups het is eraf en daarvoor hoeft de boom niet om, maar goed de bomen zullen in het voorjaar verdwijnen.
Wel heb ik nu gezegd dat ik dan ook wil dat de drie berken die een aantal bewoners weg willen hebben inclusief ikzelf ivm gezondheid en allergie nu ook wel plat mogen en hij beloofde dat hij dat nog een keer zou aanvragen, want al 3 jaar vragen wij daarom en steeds is het nee, zijn gezonde bomen en voor gezondheidsredenen kappen we hier niet, nou nu alles bijna weg is kunnen die ook wel weg.
We wachten dus nu vol spanning op de brief die de kap van die bomen gaat aankondigen.
De eerste millimeters sneeuw zijn hier gevallen en alles heeft een dun wit laagje en het is voor mij nog veels te vroeg, dus hopelijk blijft het hierbij.
De sneeuw die in heel Nederland viel zorgde uiteraard voor dikke files en tja de schuld ligt nu bij de autobestuurders want die rijden te voorzichtig, nou dat bestaat dus niet men doet juist nu wat hoort en dus ook Johannes zat vast op A10, A1 en A6 en deed er bijna 3 uur over voor hij thuis kwam.
Lekker samen gegeten en zitten praten, nog wat tv en nu snel naar bed, morgen drukke dag 2 afspraken en hopelijk geen sneeuw erbij.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.