Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

27nov/100

Winkelen & NUON Jaarafrekening

Zaterdag 27 November
Vandaag begonnen we met een partij uitslapen, zo rond 11 uur stonden we een keer op en ik keek naar buiten en er lag een heel klein beetje sneeuw, echt heel weinig.
Na de koffie en lekker rustig beginnen met een plak zelf gebakken notenbrood zijn we de dieren gaan doen en toen naar de supermarkt en ik wilde een keer wat anders dan de AH en dus zijn we naar de C1000 gegaan en volgende keer toch maar de AH, veel dingen die ik nodig had was er niet.
Na de boodschappen zijn we direct doorgereden naar de Intratuin, we moesten hooi hebben en ik had wel even zin om de kerstsfeer vast te proeven en het is hier best een grote Intratuin dus dat zou een hele wandel gaan worden.
We hebben heerlijk rondgelopen en genoten van alles, zulke leuke dingen voor kerst, maar goed heel veel dingen die wij gewoon niet kunnen hebben ivm katten, zie je het al voor je een treintje dat in de kerstboon rondrijd…..tja beweegt en maakt geluid katten helemaal blij…..maar goed het is erg mooi om te zien en het was niet erg druk dus lekker relaxed rond gehobbeld.
We hebben 3 super grote balen hooi meegenomen, 3 nieuwe kleurmuizen, vogelvoer spullen voor de winterperiode en nieuwe voerbakken voor de reusjes.
Hooi vliegt erdoor heen de reusjes eten dat heel veel en de cavia’s doen gezellig mee, de voerbakken waren doorsnee 15 cm en nu 40 cm op die mannier hoeven we nu niet elke dag te voeren, de nieuwe muisjes vond ik gewoon leuk omdat er 2 waren overleden en ik kreeg er nu zelfs eentje gratis van de winkel.
Het vogelvoer, tja de vorst is er en dan wil de vogels wel helpen dus op het balkon weer heerlijke zaadjes in het huisje en de pergola is versierd met vetbollen, pindanetjes en vetstaven en kortom voor elke vogel wel iets.
Voorheen deed ik veel in de tuin, maar ja met twee grote Maine Coon katers is dat niet erg slim.
Zeker niet met Kuifje die ze echt zo uit de lucht springt en nergens bang voor is zelfs niet voor de reiger als die langs komt voor een visje uit de vijver en dat is een echt link dier met die piksnavel.
Ik vind het toch wel erg leuk al die vogeltjes en dus doen we het nu aan de voorzijde, daar zitten er ook genoeg en daar hebben de vogels geen last van de katten en kunnen de katten wel lekkerbekken voor het raam als de vogels eten.
Johannes ging toen we thuis kwamen de voerbakken plaatsen en ik deed het vogelgebeuren en toen waren we een van de reusjes kwijt en we vonden hem tussen het gaas en de muur van het huis, uiterst klem zat ze daar en Johannes kon er niet dus hebben we het gaas van de zijkant ren uit het hout getrokken en zo onze lieverd bevrijd, maar het gaas weer goed krijgen was een ramp en Johannes is er uren mee zoet geweest en voor nu zit het wel weer redelijk, maar het hok is flink beschadigd.
We hebben dus meteen zitten brainstormen hoe we dit kunnen herstellen en vooral hoe we dit kunnen voorkomen, want blijkbaar zijn ze wel zo stom om er zelf tussen te kruipen en dat terwijl ze er niet eens echt tussen kunnen.
Goed we hebben een aantal ideeën en zullen die eens gaan uitwerken en dan zal er pas echt wat gebeuren in het voorjaar veel te koud om nu iets te gaan of kunnen doen in de tuin.
Na de schrik zijn we snel gaan opwarmen en wat eten bij de tv.
We zijn ook druk met ons forum want er moet nieuwe versie software gaan komen, tja we stellen dit al een tijdje uit en nu is het dan toch echt zover dat we begin volgend jaar alles om zullen gaan gooien en dus nu thuis flink bezig met dingen testen, proefdraaien en leren omgaan met de nieuwe stijl.
Johannes heeft het forum nu op zijn pc gezet en zo kan ik lokaal lekker oefenen met van alles en dan gaan we na de feestdagen eens een planning maken van hoe , wat en vooral wanneer want we moeten er allebei wel een dag of 2 voor uit gaan trekken, om het om te zetten en dan om de mensen te helpen wegwijs te worden met de nieuwe software.
Vandaag kwam de afrekening van de NUON binnen, heb hem meteen opgemaakt en ben helemaal blij, we krijgen terug!
Voor de details moet je tegenwoordig online zijn dus even gekeken, was erg benieuwd of we nu veel minder stroom gebruiken, want we hebben daar wel onze best voor gedaan de afgelopen twee jaar ondanks onze hobby 6 terraria
en 2 aquaria.
Zoals je ziet steeg de boel heel erg toen we met de hobby terraria en aquaria begonnen en de vaatwasser helpt ook mee, alles is er nu nog.
En we zakken net als het jaar ervoor….en je kunt zien hoe de stroom voor ons is verkregen door zon, wind en water.
image001 image002

Wat me wel erg irriteerde is de kostenverdeling, de rekening is bijna 50% belastingen……en dat terwijl je schone stroom en CO2 neutraal gas hebt.
Hier zou de regering echt eens iets aan dienen te doen, hoe schoner hoe lager de belastingen tenslotte betaal ik al meer voor mijn verbruik, omdat het schoner gewoon wat duurder is.
Maar dat zal wel niet gebeuren en ik ben in ieder geval erg blij dat ons verbruik daalt door andere lampen en energiezuinige maatregelen.
image003
Verder nog wat gerommeld op pc, tv gekeken en nu is het de hoogste tijd om te gaan slapen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.