Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

24nov/102

Weer een leuke prijs

Woensdag 24 November
Vandaag ben ik rond 8 uur uit bed gekomen, Johannes werkte gezellig thuis en had het heel druk, maar het is toch wel gezellig als je iemand om je heen hebt ook al zit die de hele tijd aan de telefoon.
Ik deed huisje, verzorgde de dieren en de pakketdienst bracht een baal stro voor de reusjes en die was maar liefst 10 kilo en nu zijn ze klaar voor de winter, hok en ren vol stro.
Ook vandaag won ik weer een leuke prijs eigenlijk heb ik twee prijzen een was met een Twitter actie en daar heb ik een leuke gsm hanger mee gewonnen en de andere is van een site waar je gratis mee doet aan lotingen, easyprize.
Makkelijker ka niet je meld je aan, elke week kijk je naar de prijs en doe je wel of niet mee en dan duimen!
Johannes heeft de eerste prijs gewonnen een heel leuk behendigheidspel en het heet Wobbel.
image001
Mijn vader belde want hij was naar de oogarts geweest en zoals de laatste tijd elke keer leidde dit tot slecht nieuws, hij is aan een oog zo goed als blind en het andere oog is maar liefst 30% slechter geworden in hele korte tijd.
Hij moet dus nu een nieuwe bril en gezien hij net een nieuwe heeft moet hij dus wachten tot er 2 jaar om is voor hij hem vergoed krijgt, de achteruitgang komt door ziekte en medicatie.
De arts kon hem vertellen dat hij zoals het er nu voor staat binnen 3 jaar volledig blind zal zijn en daar kan je het dan mee doen.
Natuurlijk besef ik dat mijn vader niet altijd de slimme keuzes maakte in zijn leven wat zijn gezondheid betreft, maar gedane zaken nemen geen keer en nu dingen wijzigen is over het geheel nog erger dan gewoon door gaan met kleine aanpassingen, maar het geheel wordt er niet echt prettiger op voor hem en de mensen erom heen.
Ik heb Yvonne dan ook aangeraden het ziekenhuis te bellen en eens te gaan praten over al die medicatie en de verschrikkelijke bijwerkingen ervan, hopelijk kunnen ze iets aanpassen waardoor het proces van gezichtsverlies wordt geremd.
Pa en Yvonne het mag dan heel hard zijn wat ik zei, maar je zult keuzes moeten maken hoe moeilijk ook, al is het alleen maar om het voor jezelf zo goed mogelijk te krijgen.
Verder heb ik nog wat tv zitten kijken en zitten lezen boek is bijna uit, het is woensdag dus lekker gebeld met Lianno en die was goed verkouden en benauwd en ik hoop dat het snel overgaat.
Verder was hij vrolijk en al helemaal klaar voor het feestweekend volgende week, na een kwartiertje hingen we op en gingen wij eten.
Nu is het weer tijd om het bed in te gaan, het is koud en morgen verwacht men de eerste (natte) sneeuw nou van mij mag de sneeuw nog even een poosje wegblijven, met kerst is vroeg zat.

Reacties (2) Trackbacks (0)
  1. Gefeliciteerd met jullie leuke spel en veel sterkte voor je vader

  2. Balen dat het met je vader zo slecht gaat. Hopelijk kunnen ze zijn medicatie aanpassen. Sterkte voor hem en Yvonne! Ik hoop dat Lianno snel beter wordt. Gefeliciteerd met jullie leuke spel!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.