Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

19nov/101

Een dag vol met diverse emoties

Vrijdag 19 November
Vandaag op tijd op, Sjoerd kwam de boel lekker doen en dat was weer erg gezellig, Johannes werkte ook vandaag thuis.
Het is erg druk en stressen voor Johannes op zijn werk momenteel en ik hoop dat dat snel over zal zijn voor hem, kost veel energie en hij werkt hard en doet heel veel en is dan in de avond erg moe.
Ik verzorgde de dieren, rommelde op internet en was druk met allerlei zaken.
Toen kwam de post en die bracht een witte envelop met zwart randje en dan denk je al meteen oops en inderdaad een hele grote oops.
Voor ik met Johannes een relatie kreeg had ik 12 jaar lang een ander en woonde met hem 10 jaar samen, Ben net aan het eind van onze relatie overleed Ben zijn vader (2002) ik was daar nog heel direct bij betrokken.
Afgelopen dinsdag is Ben zijn moeder overleden (op dezelfde datum als Johannes zijn moeder 16 november), geheel onverwachts is ze overleden op 82 jarige leeftijd.
Diet heette ze en ze was heel zorgzaam, liefdevol, beschermend en een zeer goede vrouw en ondanks dat ze mijn schoonmoeder niet meer was hadden we in het begin nog wel contact met elkaar en later werd het minder, maar we kwamen elkaar wel vaak tegen in het centrum.
We wonen niet ver uit elkaar en ook de zus van Ben woont hier dichtbij en doet haar boodschappen in dezelfde AH en niet lang geleden zagen we elkaar nog en was alles prima en dan deze post dan schrik je toch.
Maandag wordt er afscheid van haar genomen en ik zal uiteraard mijn laatste eer aan haar bewijzen, want ondanks dat ze mijn schoonmoeder niet meer was, heb ik heel veel van haar geleerd en ook veel om haar gegeven en ik hoop dat haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind dit verlies een plekje kunnen geven.
Ik wens hun heel veel sterkte toe en hoop dat Diet nu rust vindt bij Peter, rust zacht Diet.
Dit zorgt er wel voor dat ik maandag dus weg moet en Johannes moet naar Amsterdam en dus overleg gehad met de groep en Lianno en besloten dat het voor hem gezelliger en leuker is als hij dan gewoon zondagavond terug gaat, alle andere kinderen zijn maandag ook vrij en dan heeft hij leuke speelkameraadjes.
Ik zal maandag dan alleen naar de crematie gaan.
De post bracht ook een leuk pakje, het nieuwe boek van Patrick van Rhijn, Dagboek van een hufter heet zijn 3e boek. (Weg van Lila en Vaderstad zijn de eerste twee).
Patrick heb ik jaren geleden ooit ontmoet via een ander maatje van me en ik vond het toen inderdaad een kortzichtig mannetje en dat weet hij ook, zijn eerste twee boeken heb ik in een adem uitgelezen en ik was erg onder de indruk van de boeken.
Ik heb echt zitten aftellen naar het nieuwe boek en hij is er en ik ben al in hoofdstuk 5 en het is erg boeiend, hij heeft een leuke krabbel erin gezet en die maakte echt indruk op me, je bent anders geworden misschien wel volwassen Patrick 😉
Ik ga zeker genieten van het boek en begin jij alvast aan boek nummer 4…..dan hoef ik en al je andere fans niet zo lang te wachten!
Eind van de middag zijn we Lianno gaan halen en hij was vrolijk, we dronken lekker koffie en kletsten met de leiding en Lianno om vervolgens gezellig in de file naar huis te gaan.
Thuis aten we heerlijke groentetomatensoep met broodjes en na het eten hadden Lianno en ik alvast het verjaardagscadeau, ja twee weken te vroeg maar dan heeft Johannes twee weken om het te instaleren en werkend te maken.
Hij heeft een Radiografisch weerstation gekregen en is er superblij mee, Lianno vind het super spannend en is erg benieuwd, je kunt namelijk de informatie uitlezen op de pc en met de software weer grafieken enz. maken hoe en wat precies geen idee, maar daar heeft Johannes nu twee weken voor en dan kan hij op zijn verjaardag iedereen het duidelijk uitleggen.
Het heeft losse onderdelen die regen, wind, zonnestralen en dergelijke meet en is dus heel uitgebreid en de tijd is automatisch atoomtijd.
image001 image002
Na dit gebeuren is Lianno gaan douchen en Johannes viel in slaap op de bank, Lianno en ik speelden zachtjes een spel op de PS2, Lianno heeft dit spel zelf op de groep bij elkaar gespaard met zijn zakgeld, Sonic Unleased heet het spel, erg leuk.
Voor het slapen gaan nog even zijn schoen gezet en toen heeft Johannes hem naar bed gebracht, het is inmiddels wel duidelijk dat Lianno de leftijd van Sinterklaas wel zo’n beetje heeft gehad, hij zoekt en twijfelt nog tussendoor maar dat zal niet lang meer zo zijn, maar het blijft leuk.
Wij hebben nog even zitten kletsen, ik belde nog even de buuf over haar moeder en die gaat goed gelukkig en nu is het hoogste tijd om te gaan douchen en slapen.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Wat een mooi kado voor Johannes, veel plezier ermee. Gecondoleerd en heel erg veel sterkte maandag!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.