Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

15nov/101

Gemeente Lelystad en groot onderhoud is meer kompleet sloopwerk!

Maandag 15 November
Johannes werkt thuis en ik heb groot deel op bed gelegen was erg moe en ben niet lekker.
Ik ben heel erg boos op de Gemeente Lelystad, ze voeren namelijk groot onderhoud uit aan het groen en het park.
Een jaar of 3 terug besloot men dat het te donker werd en wilde ze bijna alles omkappen, hierop kwamen bewoners in actie veel overleg en bijeenkomsten en het werd niet gedaan.
Nu dus wel zonder waarschuwing begon men met onderhoud en de ene na de andere gezonde boom wordt omgelegd, achter ons huis staan er na vandaag nog 3, maar met stip dus morgen zullend ie eraan moeten geloven.
image001
Dit is hoe het was toen men besloot dat langs het fietspad de bomen om en om gekapt zouden worden, die zijn dus nu ook weg en de pijl geeft ons huis aan en erachter is dus nu bijna alles plat, open vlakte naar de andere huizen.
Het grote groende deel is vet uitgedund en ik baal ervan, we woonde zo mooi in groen gebied en nu wordt het langzaam vernield.
image002
Deze foto is van dit voorjaar toen we de schutting hebben neergezet en kijk eens wat mooi veel groen erachter en dat is nu bijna helemaal weg….zodra de werklui weg zijn zal ik een foto maken van onze nieuwe look.
Deze bomen zien er toch echt gezond en vol blad uit in mijn ogen, maar goed ik had het kunnen weten de Gemeente Lelystad verzette zich toen heftig en deed niets toen om paar jaar later onaangekondigd onze groene strook te vernietigen.
Goed morgen zullen de werklui wel verder gaan en dan zal het eindresultaat zichtbaar worden, ik zal het groen achter ons huis wel missen.
Morgenochtend zal ik direct bellen met wijkbeheer en ze even duidelijk maken hoe asociaal ik dit vind, na alle bijeenkomsten en alle weerstand van toen dit onaangekondigd zo even te doen is echt barbaars!

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Wat erg dat ze zoveel bomen kappen!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.