Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

13nov/101

Druk bezig geweest met opruimen

Zaterdag 13 November
Vandaag rustig begonnen en een klein beetje uitgeslapen, het is een weekend zonder Lianno en op het programma staat opruimen.
De post bracht een brief dat de afspraak van maandag met pleegzorg door onvoorziene omstandigheden niet door kan gaan en is verzet naar 30 November.
Ik baalde als een stekker heb hiervoor een belangrijke afspraak in ziekenhuis afgezegd, Johannes had vrij genomen en die gaat nu dus toch gewoon werken en ik denk dan alleen bij mezelf als die brief een dag vertraging had via de post stonden we voor niets voor de deur, maar goed hij kwam op tijd.
Goed wij zijn boven hard aan het werk geweest, de hobbykamer is nog niet af en zal wel even duren want alle dozen van Johannes staan er nog en de spullen van zijn ouders en dat moeten we rustig uitzoeken en oude papieren van bv Johannes zijn werk moeten allemaal versnipperd worden end as heel veel werk.
Goed er is nu 1 doos weg en vele zakken met vuilnis zijn weggebracht en het geeft wel een goed gevoel, want langzaam maar zeker komen we steeds een stukje verder.
Johannes kwam hier wonen in 2005 officieel pas in 2006 en we hebben van zijn ouderlijk huis hele mooie tegels, ouderwetse tegels van een fornuis en die wilden we al tijden ophangen en nu hangen ze in de wc.
Johannes heeft nog 2 mooie foto’s van zijn oude werk bij Xotus (mooie lucht foto’s van het kassengebied) en ik heb nog 3 mooie ingelijste foto’s van kruiend ijs in Flevoland en die hebben we nu boven de trap opgehangen en dat staat erg mooi.
Ik heb ook een mooie lijst gepakt waar de foto’s van de ouders van Johannes nu mooi inzitten en deze hangen in de keuken, zo kijken ze heel de keuken en kamer door.
We hebben dus allemaal kleine dingen gedaan die hoop tijd en energie vreten.
Ik heb jarenlang allemaal dvd’s gewonnen en gekregen en die verzamelde ik en op het hoogtepunt had ik er ruim 750 en tja dat zijn 3 boekenkasten vol en dat is ruimte, dus ik heb er lang over nagedacht en ze opgeruimd.
De collectie is nu in 4 delen uiteraard heb ik zelf een deel gehouden en wel een volle boekenkast met mijn favoriete films, kinderfilms en vooral documentaires, een deel die nog nieuw en verpakt in plastic waren zijn naar de vogelvereniging gegaan van de buurman en de kinderfilms naar Sjoerd en wat overbleef een volle AH tas heeft Sjoerd ook meegenomen en die vind er wel mensen voor.
Nu was er een kast leeg en kan ik Lianno zijn zomerkleren apart opbergen, zijn klerenkast is niet heel groot geloof ik of hij heeft gewoon erg veel kleren.
Als je zo aan het rommelen bent gaat de dag snel om en we hebben maar weer eens lekker eten besteld en vervolgens lekker voor de buis gezeten.
Moe maar voldaan en trots op wat we allemaal gedaan hebben gaan we nu lekker douchen en bed in.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Balen dat die afspraak niet door gaat, zeker omdat je er een belangrijke ziekenhuisafspraak voor hebt verzet! Succes met opruimen. Het kost veel tijd en energie, maar je hebt wel eer van je werk ;-).


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.