Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

28okt/101

Op bezoek bij San & problemen gehandicapte vervoer komen terug!

Donderdag 28 Oktober
Vroeg op was al om half 5 klaar wakker en dus meteen met Johannes opgestaan en hij vertrok naar Amsterdam.
Ik heb het huisje verzorgd en de dieren en toen snel wat werkzaamheden in het prijsvragenforum.
De taxi kwam mooi op de bestelde tijd en geen combi en dus was ik een uur te vroeg in Den Bosch, waar ik op bezoek ging bij San, San haalde me naar boven en dus 2 uur bezoek ipv 1 uur.
Ik heb haar een fruitmand gegeven, een bos bloemen en een cadeau dat ze pas mag uitpakken als ze naar huis mag.
We hebben heerlijk zitten kletsen en genoten van elkaar met een kop koffie erbij en na het bezoek ging de rit heel snel naar huis geen combi en geen probleem met Valys, het mag een keer gezegd worden het kan dus wel.
Ik kreeg van de taxichauffeur wel een brief, een brief die ik ook wel ken en het gaat over hoe je de taxi in komt en daar wordt ik moe van.
Wat is het geval mensen die een scootmobiel, rollator of alleen slecht ter been zijn mogen niet langer de bus in worden geholpen met de lift ivm veiligheid en dat snap ik ergens wel maar de andere kant is wat blijft er over?
Ik heb een spierziekte en spierdystrofie en heb dus ernstig verminderde spierkracht en ben snel uitgeput door de ziektes en ik kan wel wat lopen hoewel ik het liever waggelen noem, maar ik kan geen trappen of obstakels overbruggen laat staan dat ik een bus in kan klimmen.
Ik moet dus personenauto vervoerd worden en dat beperkt mij heel ernstig want de duwrolstoel kan ik zelf niet voortrollen, is veel te zwaar en met de rollator kan ik ook maar klein stukje lopen en dus als ik ergens heen moet waar ik veel moet overbruggen zoals ziekenhuis Utrecht of Rotterdam dan neem ik de scootmobiel mee.
Ik kan dan vrij bewegen en verplaatsen maar ja ik kan dan alleen met de bus vervoerd worden omdat de scootmobiel te groot is voor personenauto en vroeger ging je met je scootmobiel tegelijk op de lift en de laatste tijd eerst de scootmobiel en daarna de chauffeur en ik samen.
De regels zijn nu weer nieuw ik mag dus helemaal niet meer op de lift alleen in een duw rolstoel of eclectische rolstoel mag je nog met de lift de bus in.
Dus hier is mijn dilemma als ik ergens heen wil en vrij en onafhankelijk wil zijn moet ik de scootmobiel mee nemen, maar dan kan ik niet mee in de bus of ik moet er letterlijk in kruipen dat zou met heel veel moeite, vernedering omdat eenmaal de bus ingekropen ik omhoog geholpen moet worden.
Een andere oplossing is dat ik de scootmobiel toch weer weg doe en dan toch maar weer ga zitten in een elektrische rolstoel die eigenlijk bedoeld is voor andere ziektebeelden en ook veel duurder is voor de zorgverzekeraar.
Mijn eigenwaarde wordt dan gekrenkt omdat je trots bent op wat je nog kan en dan nu een middel moet gaan gebruiken die voor later stadium is en veel meer complicaties veroorzaakt in mijn geval.
De elektrische rolstoel gaat 6 km per uur , dat is veel langzamer dan de 18 km met scootmobiel en dan kan ik niet meer veel boodschappen meenemen als ik nu wel weer kan op de scootmobiel, kortom veel nadelen voor mij en ik ga morgen maar weer eens achteraan bellen met taxicentrale, zorgverzekeraar.
Dat bellen heb ik een jaar gleden ook al gedaan toen men begon met deze nieuwe regels en ik ook tegen dit probleem aanliep en nu maar weer eens kijken wat ik hier tegen kan doen en hopen dat ik een oplossing kan vinden, want zo niet dan zit er niets anders op dan dat ik toch weer ga doen alsof ik zieker ben dan ik ben en een elektrische rolstoel aanvragen via gemeente die dan ook fijn duurder is en eigenlijk niet wat ik nodig heb.
Ik sta voor dat dilemma want ik wil gewoon zo nu en dan even lekker eruit een dagje naar vrienden, winkelen en noem ook naar mijn dokters maar ja dat kan dus niet meer zonder begeleiding, iemand die me rond gaat duwen omdat ik het zelf niet kan en deze regel mij het onmogelijk maakt te reizen met de taxi bus.
Wordt vervolgd……
Goed dit is een oud probleem en heeft vandaag geen negatief effect gegeven hoor, de chauffeur gaf me enkel de brief end aardoor post ik het nu even.
Ik heb genoten van het bezoek en het was erg fijn samen weer eens 2 uurtjes door te brengen eenmaal thuis koffie en snel de cavia’s verschoond en slecht eten besteld.
Samen zitten praten en tv gekeken en toen belde Twil nog even gezellig en ze komt het weekend hierheen, wordt dus gezellig weekend weer.
Zo nu is het mooi geweest ik ga mijn bed opzoeken.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Balen van die problemen met de taxi in de toekomst :evil:. Ik vond het super dat je er was, ik heb er echt van genoten. Bedankt voor je bezoek en alle mooie kado’s. Fijn weekend!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.