Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

17okt/101

Hoezo is zondag een rustdag?

Zondag 17 Oktober
Ik stond op en iedereen sliep nog Lianno werd om 8.15 uur wakker en Johannes hebben we lekker laten liggen tot bij 10 uur.
Lianno wilde een ontbijt brengen bij Johannes en dus kookte we een eitje, namen een kop heerlijke koffie en een sigaret mee naar boven en Johannes vond dat wel lekker.
Na het ontbijt zijn de mannen naar de bouwmarkt in Almere gegaan voor meer isolatie materiaal, we kwamen tekort.
Ik bleef thuis en maakte de schuur schoon, deur, raam en luxaflex dat laatste vind ik vreselijk maar ik heb nu in heel heet water gelegd met flink wat ammoniak en dat werkt perfect goed afspoelen en weer ophangen en blinkend schhon.
Toen de luxaflex van het keukenraam in de week en het raam gelapt, heerlijk alles klaar toen de mannen terug kwamen en ze waren precies op tijd voor een heerlijke lunch brood met kaas en tomaat.
Na het eten ging Lianno buiten spelen en wij verder in het huis alle deuren zijn voorzien van tochtstrips, de ramen gekit, plinten gekit en achter de kachels zit nu overal folie.
Johannes hing het schilderij weer op en nu met mooi led lampje er boven staat super.
In de wc beneden hebben ze een ventilator gemaakt tja echt de woningbouw een groot gat met daarin een ventilator en koud dat het nu is op de wc en zeker in de winter.
Er zit nog een systeem in dus bij de nieuwe is nu steker eruit, van binnenuit doeken erin en vanaf de buitenkant plastic zak erin en opgevuld met spuitschuim, zak dicht gevouwen en rooster er weer voor…niets te zien vanaf de buitenkant maar geen koude wind meer aan de binnenkant.
Johannes ging meteen de gaten in de vloer van de meterkast hiermee dicht maken en op dat moment hebben we ook even de hele inhoud veranderd, alle routers, modems en wat er ook in zat hangt nu aan de wand en de vloer is schoon en leeg, gaten gevuld en een super nette en overzichtelijke meterkast nu.
De moeders kwamen ook nog langs en ik kreeg van Moeke 2 een doos met vijverpomp, slangen en een stenen schildpad die water kan spugen en daar zijn we heel blij mee en die komt in de lente bij de vijver.
We gaven hun koffie DE Amourettes mee om te testen en dat gebeurt met alle bewoners in de gezamenlijke ruimte, makkelijk zo heb je in een keer heel veel testpersonen.
Ik gaf ze meteen 2 tassen boeken mee en toen gingen ze weer verder en wij ook en Lianno was ondertussen weer binnen en speelde op zijn kamer en ruimde ook zijn klerenkast op.
Toen lekker eten gemaakt kip saté burger, aardappels en witlof met sausje heerlijk.
Na het eten heeft Lianno Johannes nog even geholpen met licht schijnen bij het kitten laatste raam in de woonkamer en toen ging hij lekker douchen en slapen, morgen wordt een lange dag en dus wilde hij zelf om uiterlijk 8 uur slapen.
Johannes maakte nog wat af in de woonkamer, een stuk folie achter de kachel.
Zo en dan zijn alle klusjes gedaan en zijn we trots op ons zelf en hopelijk zullen we er iets van merken deze winter, minder tocht en minder stoken, we gaan het zien.
Nu gaan we lekker op de bank hangen en wat nagenieten van al onze inspanningen en dan lekker douchen en slapen, want we zijn beide kapot nu.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Wat een drukke zondag daar bij jullie, maar mooi dat het nu af is, lief van je dat je je boeken een goede bestemming geeft


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.