Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

16okt/103

Klussen, isoleren en LED lampen

Zaterdag 16 Oktober
Vanmorgen stond ik om half 8 op en Lianno was lekker op zijn kamer bezig en na het ontbijt hebben we de dieren verzorgd.
Johannes moest zijn paspoort ophalen en daarna doorgereden naar de Praxis om spullen te halen voor extra isolatie in ons huis, we willen van de tocht af.
Dit is een erg koud huis en dan hebben we ook nog fijn plavuizen dus in kamer dik hoogpolig kleed dat helpt tegen optrekken van de kou in de winter, maar nu hebben we in de schuur en keuken folie achter de kachel gemaakt en bij het luik naar onder het huis folie en hout gemaakt en dan een dikke kokosmat en ik ben benieuwd.
In de huiskamer zijn we alle deuren van speciale tochtstrip aan het voorzien, dat is heel werk want alles is krom met dikke kieren en dus dunne strip is niet langer genoeg.
De woningbouw vervangt echt de deuren niet en ik huur dus ik doe het ook niet, maar zou het wel terecht vinden na kleine 20 jaar huren en ik weet dat de deuren er al in zitten vanaf bouw dat is ruim 30 jaar, maar ja prima we zijn heel creatief en hebben nu de meterkast deur af en morgen verder.
Teven een led lamp gekocht die het mooie schilderij zal gaan verlichten en die hangen we morgen op, onze boor is nog bij familie en die brengen ze morgen even.
We hebben een mooie led lamp uitgezocht voor de donkere hoek in kamer, hij kan een kleur of 2 kleuren tegelijk, hij kan egaal licht geven maar ook van kleur veranderen kortom heel leuk lampje.
image001
Over het algemeen is led dan wel energiezuinig (deze verbruikt 2,5 watt per uur ) maar ik vind de meeste lampen veel te klein, maar deze is perfect 30 cm en dat is prima voor de hele hoek, hij komt van de week want via internet ben je namelijk veel minder kwijt, maar moet je wel geduld hebben.
Daarna heb ik nog wat boeken uitgezocht, ik win regelmatig boeken en na een keer lezen doe ik ze in de akst en vaak weg, maar nu zag ik dat ze bij moeders in de gezamenlijke ruimte een mini bieb hebben voor de bewoners en dus sche3nk ik die nu de boeken.
Heb wat romans en kookboeken en allemaal nieuw en sommige nog in plastic, maar ze gaan nu een goede plek krijgen.
Toen ben ik eten gaan maken en we hebben heerlijk spruitjes gegeten en onder het eten liet Lianno weten ook gek te zijn op lof en bloemkool, nou komt mooi uit dan eten we dat de komende dagen, we moesten na het eten toch nog naar de AH.
Door het klussen en Lianno was buiten en later boven aan het spelen met zijn vriendje hadden we nog geen boodschappen gedaan.
Thuis gekomen is Lianno alvast gaan douchen en heeft nog lekker wat tv zitten kijken voor hij naar bed ging.
Johannes en ik hebben naar de House MD afleveringen zitten kijken en nu duik ik onder de douche en bed in.
Tot slot winnen lukt weer aardig vandaag won ik via vetvrij.com een boek afvallen met eiwitten, ha ha weer iets dat ik kan gaan proberen want de weegschaal blijft maar hangen op 110 kilo, ik zal het boek eens goed bekijken als het binnen is.
image002

Reacties (3) Trackbacks (0)
  1. Gefeliciteerd met je leuke prijs en veel plezier met jullie mooie lamp!

  2. Wat een mooie lamp zeg en gefeliciteerd met je boek,laat je weten hoe het bevalt ben nl. erg benieuwd of dit helpt

  3. Ik heb gegoogled op het dieet en denk dat ik het wel ga proberen


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.