Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

7okt/101

Reusjes super gezond en vervroegd weekend met Lianno

Donderdag 7 Oktober
Vandaag bleef Johannes thuis werken en ik stond al vroeg op voor mij doen, 8 uur was ik eruit.
De eerste nieuwsberichten die ik tegen kwam waren niet fijn in Hongarije is een ramp aan het afspelen met verontreinigde rode slib die door een deel van het land stroomt nadat er een dam van eht opslagreservoir brak.
Het zijn beelden die me grote zorgen baren en het feit dat Johannes werkt met een team mensen in en uit Hongarije maakt je ook meteen meer betrokken, niemand van zijn team in het getroffen gebeid, maar wel familie en vrienden of bekenden van hem.
Ik wens de mensen daar heel veel sterkte en hoop dat de ecologische ramp een ietsje zal meevallen, maar betwijfel dat gezien de eerste dode vissen in de Donau al kwamen boven drijven.
Gezien het slib ook de Donau heeft bereikt en die dwars door Hongarije zo Europa in loopt hou ik mijn hart vast voor al die mensen die op een of andere mannier hierdoor getroffen zullen gaan worden.
Daarna kwam het bericht van Antonie Kamerling, 44 jaar en ik vind hem super al jaren en nu heeft hij zelfmoord gepleegd, ik las in januari al een artikel dat ik dacht oops zoveel en zo down, ik had met hem te doen, niet beseffende hoe erg het werkelijk was en ik hoop dat Antonie zijn rust gevonden heeft en ik wens Isa, Merlijn, Vlinder en alle andere familie, vrienden en nabestaande heel veel sterkte om zich in dit besluit te kunnen berusten en het grote verlies een plekje te kunnen geven.
Rust zacht Antonie en hopelijk heb je nu de rust die je blijkbaar op geen andere mannier meer kon vinden!
Ik verzorgde dieren en deed het huisje, prijsvragen, mail en al snel kwam er een mail van de voogd van Lianno en kon ik de groep bellen met de mededeling dat we hem vanavond komen halen.
Daarna kwam er iemand van het Centrum Thuisbeademing Utrecht, die plaatst een meetapparaat aan mijn beademing zodat ik komende nacht alles opsla en controle heb om te zien of alles nog goed is tijdens de nachtrust.
Toen lunch gemaakt en gegeten en toen kwam de dierenarts het was wel even geduldig zijn met de reusjes vangen en vasthouden, eenmaal in de houtgreep kon de dierenarts ze goed onderzoeken en enten, de reusjes hebben exact dezelfde kleur dus sloten we er eentje op in nachthok zodat we ze wel allebei zouden doen en niet per ongeluk twee keer dezelfde.
Het zijn grote en zeer sterke dieren en Johannes had de krabben op zijn pol en de dierenarts op haar hand, volgende keer blinddoeken we ze dan zijn ze stukken rustiger.
De reusjes wegen ongeveer 5,5 kilo en zijn kern gezond, goed gebit, schone oogjes, geen huidproblemen kortom een goede gezondheidsverklaring van de dierenarts, die gezellig is en lekker met ons kletste en omdat ze eigenlijk met dierendag zou komen bracht ze 2 zakken voer mee als cadeau voor de dieren, lief he.
Uiteraard had ze ook aandacht voor de reptielen, vissen en vooral de katten en na een gezellig uurtje ging ze weer naar huis en wij stapten in de auto om Lianno te gaan ophalen.
Lianno was erg blij dat we hem toch eerder konden ophalen en ze hebben zijn kleren uitgezocht en we kregen 2 vuilniszakken vol zomerkleding mee en vertrokken toen naar Lelystad.
Thuis lekker pizza gemaakt en tijdens het eten gezellig naar de film Ciske de Rat gekeken, heerlijk wie kent die film nou niet, volgende film zal ET zijn jeugdsentiment.
image001 image002
Lianno at super een hele pizza Hawai verdween en een pakje met 250 ML drinkontbijt, heerlijk om hem zo goed te zien eten en genieten, hij wil graag groeien en is nu 1 meter 27 cm dus hij groeit.
Na de film ging hij douchen en om half 10 lag hij heerlijk op bed en melde nog even dat hij blij was weer in zijn bed te mogen slapen.
Wij hebben toen nog even de geleverde voedseldieren opgeruimd, koffie gedronken en nu ga ik heerlijk douchen en een nacht meten,morgen weer vroeg op .

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Fijn dat Lianno eerder mocht komen en dat alles goed is met de reusjes. Erg het overlijden van Anthonie, ik kreeg er ook kippenvel van. Wat een heerlijke film Ciske de Rat, dat is voor mij ook echt jeugdsentiment. Vanaf toen was ik fan van Danny en dat ben ik altijd gebleven. Van de week was hij op tv bij De Mol op reis, erg leuk! Fijn weekend!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.