Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

5okt/102

Expirimenteren met kristallen en edelstenen

Dinsdag 5 Oktober
Johannes werkte thuis en ik stond om 9 uur op en begon maar eens mezelf een schop te geven en de was aan te zetten.
Boven gezogen, gedweild, beneden gezogen en opgeruimd, dieren verzorgd.
Het was heerlijk weer dus met de scootmobiel even naar centrum boodschappen doen, bij BartSmit mezelf even getrakteerd op 2 dozen met kristallen maken, ik had ooit een set gewonnen en vind het zo leuk dat ik nu zelf nu ben gaan shoppen en daar gaan we lekker mee aan de slag binnenkort.
De eerste set is een waar kinderen (of volwassenen) alles leren over mineralen, kristallen en edelstenen door middel van een twintigtal spannende Science X experimenten ervaren ze hoe deze ontstaan, bewerkt kunnen worden en nog véél meer.
image001
De andere set is kleiner en simpeler Een speciale set waarmee je zelf kristallen kunt maken!
image002

Kweek je eigen kristallen, je kunt kristallen in verschillende kleuren maken, complete set waar je gelijk mee aan de slag kunt.
Nou hoe dan ook zal ik er veel plezier mee aan de slag gaan en dus zullen jullie er binnenkort wel meer over elzen.
Heb nog even gezocht naar warme wintertruien, maar ben niet geslaagd, er was maar één trui die ik echt mooi vond maar ik heb geen 85 euro over voor een trui dus volgende keer beter.
Thuis gekomen even een lunch gemaakt en op de pc gewerkt, prijsvragen, mail en uiteraard heb ik de rechtszaak van Geert Wilders weer aangehad en de wraakactie op de rechters is afgewezen end us morgen gaat de zaak gewoon met dezelfde rechters door.
San belde nog en dat was een fijn gesprek en altijd heel gezellig.
De fractie van het CDA stemde unaniem in met het regeer- en gedoogakkoord, helaas we zitten voorlopig vast aan rechts minderheidskabinet VVD - CDA -PVV.
Goed ik baal ervan maar ga er maar niet meer over nadenken en we gaan het wel zien, het wordt er in ieder geval niet milder en gezelliger op in Nederland.
Einde van de dag zijn we nog even samen gaan winkelen, ik moest nog even een bon inleveren bij Kruitvat voor een gratis tube tandpasta Paradontax Whitening, toen door naar de dierenspeciaalzaak Jumper voor grote zak konijnenvoer.
Daar aangekomen zag ik een hele leuke krabton voor grote katten en die wilde ik al eerder maar vond hem te kostbaar, nu ben ik naar de kassa gegaan en heb gezegd dat ik deze leuk vond, maar dat ik er max een bepaald bedrag voor over had en men ging er mee akkoord en dus hebben we hem meegenomen.
image003
Dit is hem dan en dan in antraciet grijs/zwart en hij staat nu in de woonkamer op de plek waar eerst de krabpaal tot het plafond stond.
Dus meteen de woonkamer helemaal veranderd Johannes zijn bureau gedraaid en daar staat kastje naast en de cavia’s staan daar nu langs de muur, de hoge krabpaal is naar boven gegaan en komt voor balkondeur op de slaapkamer en de nieuwe ton staat tussen de ramen naast onze zithoek en lekker bij de kachel.
De hele opzet was dat de cavia’s weg moesten bij de kachel wordt veel te benauwd daar in de winter als we gaan stoken en we wilden de radiator vrij houden zodat de warmte goed de kamer in kan en missie geslaagd.
Het is nu wel even bijkomen en vooral wennen, ziet er heel anders uit.
Het koste ons een paar uur om alles om te gooien en weer op te ruimen, maar we zijn wel tevreden en alles is weer netjes en aan kant, leuk hoor zo spontaan alles omgooien.
Ik zal van de week even een paar leuke foto’s maken, maar nu is het al donker en flitsen met ramen lukt niet wordt niet mooi dus die houden jullie tegoed.
Net lekker gegeten en nu gaan we bankhangen en bijkomen en dan bed in morgen weer een dag.
Het was heerlijk weer vandaag 20 graden en dat in oktober doet mij in ieder geval wel goed ook al zag ik geen zon, het was erg lekker buiten.

Reacties (2) Trackbacks (0)
  1. geweldige krabton, ooit kopen wij er ook eentje

  2. dit is echt tof die kristallen maken ik heb er wel al 99 gemaakt ga nu beginen ann de 100ste echt tof hoor je moet dit hebben


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.