Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

3okt/102

Herdenking Jos

Zondag 3 Oktober
Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat we Jos naar zijn laatste rustplaats brachten.
Jos leerde ik kennen toen ik als kracht werkte op een basisschool en we konden het heel goed met elkaar vinden en brachten ook buiten ons “werk” tijd met elkaar door.
Door het leuke contact ontstond er een band ook met zijn vrouw Atteke en de twee lieve meiden Sanne en Imke.
Inmiddels zijn de meiden al hele dames en we hebben nog contact, al is dat wel minder dan toen ze nog hier in de stad woonden.
Ik heb het heel moeilijk gehad toen Jos veel te jong weg moest van zijn gezin, het contact met de achter gebleven familie was altijd open en heel erg fijn en ik ben dan ook erg gesteld op hun.
Vandaag hielden ze een bijeenkomst bij Atteke thuis in herinnering van Jos, ik was hiervoor uitgenodigd.
Wij zijn uiteraard dus ook gegaan en het was erg bijzonder, het was heel fijn Atteke en Sanne weer te zien, Imke sprak ik via Skype zij is bij haar grote liefde in Mexico op dit moment.
Imke had een mooie film over Jos gemaakt die maakte veel indruk op mij, de humor van Jos, zijn liefde voor het gezin het is een korte film, maar laat precies zien zoals ik hem kende.
Toen ik wegging van de basisschool kreeg ik van Jos een knuffel, een blauw konijn met super lange oren, deze staat op de kamer van Lianno en heet ook Jos.
Lianno is erg gek op Jos en weet ook waarom hij belangrijk voor mij is en hij staat dus netjes op een plank en Lianno wilde dat zelf en zei ik zal goed op Jos passen.
Het is gek het is alweer 10 jaar, maar het voelt als veel korter.
Atteke en ik hebben niet veel contact gehad laatste tijd allebei druk met eigen dingen en de afstand Zwolle Lelystad is ook niet echt weinig en na een dag werken wil je naar huis zeker als je weet dat de rit een dik uur duurt en dan nog eens de files.
Ondertussen heeft Atteke een boek geschreven en een hele mooie site gemaakt daarover, het ziet er heel boeiend uit en ik heb meteen een boek besteld en kijk er nu al naar uit.
Het heet Het keuzewiel en het is een model dat je kunt gebruiken om een probleem op te lossen en tot een besluit te komen. In het plaatje hieronder zie je dat het een cirkel met acht parten is. Elk part of octant bevat een schat aan informatie over emoties en gedrag
image001
Door het bestuderen van de informatie in de octanten kun je te weten komen wat de achtergrond is van je probleem en wat je kunt doen om tot een oplossing te komen.
Natuurlijk vraagt dat enige ervaring. Daarom kun je ook een cursus volgen.
Kortom jullie zullen begrijpen dat ik heel benieuwd ben, Atteke heeft me in het verleden vaker geholpen door fijne gesprekken, goede adviezen en veel stof om over na te denken, maar dit is ook voor mij nieuw en als je interesse hebt kijk dan eens op haar site daar kun je het boek ook bestellen.
Het is een hele mooie duidelijke site en echt de moeite waard om er eens een kijkje te nemen, klik hier HET KEUZEWIEL
Er waren veel mensen, vrienden, familie en ze hadden allemaal dingen die Jos graag at, dronk en achterin de tuin een vuurkorf branden die rooksignalen naar Jos stuurde, zo mooi en symbolisch.
Het was een fijne sfeer en het heeft mij goed gedaan en ik ben erg dankbaar dat ik Jos heb mogen kennen, hij mijn maatje was en dat ik daardoor nu zulke lieve mensen ken zoals Atteke, Sanne en Imke.
Het was trouwens heerlijk weer en we zaten allemaal buiten heerlijk in de zon, alsof Jos die ons schonk zo voelde het net als toen het vertrouwde warme deken gevoel dat Jos gaf.
Eind van de middag zijn we weer naar huis gegaan, nagepraat en thusi wachte een heerlijke verse salade van de buurtjes op ons, daarvan heerlijk gegeten en nog wat in de tuin gerommeld en wat foto’s gemaakt van hoe mooi de tuin ontwikkeld.
image002 image003 image004

                                    image005 image006

image007 image008 image009
In de avond nog wat op de pc gerommeld, mails gelezen, prijsvragen ingevuld en nu ga ik lekker douchen en mijn bed opzoeken.

Reacties (2) Trackbacks (0)
  1. Wat een prachtige bijeenkomst, ik heb aan jullie gedacht. Ik weet zeker dat Jos voor de zon heeft gezorgd en dat hij de herdenking heeft gezien. Dikke knuffel van San

  2. Hoi Mo, leuk om over zondag te lezen, fijn om te horen dat het jou ook goed heeft gedaan en sowieso altijd mooi om van anderen te horen wat papa voor ze betekende. Alleen, alle eer van de film komt Sanne toe 😉
    Als ik terug ben uit Mexico spreken we inderdaad snel af!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.