Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

29sep/103

Geen trotse Nederlander meer…….

Woensdag 29 September
Johannes heeft thuis gewerkt en ik heb mijn dagelijkse dingen gewoon gedaan.
Het werd lekker buiten toen de zon begon te schijnen en toen heb ik heel rustig gerommeld op het terras, tuintafel naar achteren, terras geveegd en de reusjes lekker los.
Kuifje sprong over het hek wat hij dagelijks wel 100 keer doet, maar nu ging het mis hij bleef hangen op een of andere mannier, ik zag het niet gebeuren maar schrok me wezenloos toen Kuifje keihard gilde en opp het hek hing.
Hij liet los en Johannes kwam direct naar buiten en Kuifje heeft geen zichtbare schade, loopt en rent gewoon dus het lijkt erg mee te vallen, maar mijn hart zat werkelijk in mijn keel en ik was even van de wereld, het klonk zo hard en ging door merg en been.
Heb toen de reusjes in hun hok gedaan en het hek opgezet zodat Kuifje even niet hoefde te springen.
Heb het terras afgemaakt en het is nu lekker schoon en alles klaar voor de winter en de dierenarts, die aanstaande maandag de reusjes zal enten in de tuin en dan is ruimte om ze vast te pakken wel van belang.
Ik heb uiteraard goed Kuifje in de gaten gehouden, maar niets laat zien dat hij een blessure heeft gelukkig.
Het is woensdag dus bellen met Lianno, Lianno gaat goed en was lekker met een groepsgenootje aan het spelen met technisch speelgoed, ze bouwden een kabelbaan en dus maar even heel kort gesproken en hem toen lekker laten spelen.
Samen in de avond tv zitten kijken en natuurlijk veel actualiteiten en jawel PVV en VVD fracties stemmen in met regeerakkoord en gedoogakkoord nu het CDA nog of liever niet maar ik vrees dat we de komende 4 jaar vast zullen zitten aan deze instabiele ellende.
Kreeg nog een mail van OHRA onze zorgverzekering en hoppa daar gaan we onze eigen bijdrage stijgt van 150 naar 170 euro en fysio wordt pas vergoed nadat we de eerste 12 behandelingen zelf betaald hebben, rollator, krukken gaan uit het pakket alleen het looprek blijft erin nou ja is niet anders er blijft maar weinig over gezien de trippelstoel, relaxstoel al reeds uit het pakket zijn gehaald.
Toen hoorde ik ook nog dat men de WAHJONG gelijk wil maken aan bijstand en dat maakt mij boos omdat mensen die gehandicapt zijn of chronisch ziek dan niet alleen voor zorg en begeleiding afhankelijk worden van hun partner maar ook nog eens financieel, zodra je partner teveel verdiend krijg jij niets meer en wat breng je dan nog zelf in?
Je kan al niet volledig zelf je huis doen, je kids verzorgen, jezelf verzorgen en dan heb je ook nog eens totaal geen eigen inkomen meer, nog even en ze zenden in Nederland alle chronisch zieken en gehandicapte naar Mars!
Meer vrijheid van meningsuiting ja ja die hebben we al maar men wil nu een vrijbriefje om mensen te kwetsen en te beledigen, lekker even met toestemming generaliseren en de grond intrappen.
Godslastering mag nu niet, maar straks wel dus straks kan je lekker je uitleven en alle geloven beledigen want hoe je het went of keert iemand zijn geloof is een beleving en privé en als jij daar gewoon alles over kan en mag zeggen kun je op tien vingers natellen dat je mensen kwetst bewust of onbewust.
Dan zwijg ik nog maar even over de extreme regels die men wil invoeren om immigratie tegen te gaan en een van de dingen die me erg boos maakt is dat kinderen vanaf 15 jaar niet meer in aanmerking mogen komen voor gezinshereniging…dat is toch niet normaal sinds wanneer zijn kinderen met 15 volwassen en financieel onafhankelijk ik dacht toch echt dat het 18 jaar was en financieel op 21 jaar maar dat geld blijkbaar niet meer voor immigranten.
Nou ik hou maar op met de opsomming van enge dingen, ik hou mijn hart vast wat er werkelijk allemaal gaat gebeuren, maar ik ben echt niet TROTS dat ik een Nederlander ben, in tegen deel ik SCHAAM mij diep zoals ons land nu bezig is!

Reacties (3) Trackbacks (0)
  1. Wat een schrik zal dat geweest zijn toen Kuifje begon te gillen, het lijkt dat hij er niks aan over heeft gehouden gelukkig maar, verder ben ik het helemaal met je eens

  2. Vreslijk inderdaad in wat voor land leven wij 😥
    Ik heb ook een wajong en maak me nu echt zorgen heb er buikpijn van.
    Ik hoop op een wonder dat deze plannen niet doorgaan.

  3. Dat is schrikken, gelukkig dat het met Kuifje goed is afgelopen. Fijn weekend!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.