Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

26aug/105

Lianno komt dit weekend, nieuwe vissen en 2e baby Anolis geboren

Donderdag 26 Augustus
Vandaag stond ik pas rond 9.15 uur op nam een douche en begon aan mijn dag.
Johannes was allang weg, had veel file door het slechte weer en was ondanks zijn hele vroege vertrek nog steeds een half uur te laat, niet leuk meer.
Ik verzorgde de dieren, deed ons huisje en rommelde hier en daar wat op de pc en internet.
Het was ook een beldag ik sprak San, Monique en het record zette ik met mijn nichtje Nienke op ruim 2 uur bellen heerlijk!
Belde verder nog met Johannes, de gemeente omdat ze twee letters op het bord hadden omgedraaid en later over de verstopte put die een zwembad maakt van de parkeerplaats en mijn lieve Canta staat met zijn wielen dik onder water er staat gewoon 15-20 water in die hoek en dus moet men de put even komen doen en dat gaan ze zsm doen, maar er zijn natuurlijk nu ernstigere plekken die uiteraard voorrang krijgen.
Als ik nu weg wil naar de Canta of onze auto dan moeten wij uit deze straat lekker tot onze enkels door het water, gaan we dus niet doen en dat wordt dus stuk omlopen tot het is opgelost.
Twil mailde leuk verslag van de paar dagen Stadskanaal, ik had die gewonnen en heb het haar gegeven zodat zij met haar vriendin lekker er even uitkon en het was erg geslaagd las ik, ze deed er leuke foto’s bij.
De baby Roodkeel Anolis maakt het goed, hij groeit en zit heerlijk apart in de bak in afwachting van de volgende eieren om uit te komen en dat is dus nu gebeurt en dus zijn ze met zijn tweetjes.
De tweede baby was erg slim en uit het bakje ontsnapt, ze liggen op een speciale bodem in bakjes met deksel erop in een broedstoof, de deksel heeft luchtgaatjes te grote van een perforator gaatje, daarmee heb ik ze gemaakt en ha ha deze was door zo’n gaatje gekropen en liep los in de broedstoof rond.
De baby kan nergens heen, maar het is alleen wat lastiger hem te vangen hij is namelijk al erg snel, klein en kwetsbaar, maar het is gelukt en er zitten er dus nu twee in de babybak en we hebben nu nog 6 eieren.
Toen Johannes thuis kwam zijn we even naar de reptielenwinkel gegaan extra baby eten halen en we hebben meteen even wat vissen meegenomen, ze hadden weer bonte Kuhli’s, een klein visje dat lijkt op een slangetje en zich graag verstopt in de bodem en onder planten we zullen ze dus weinig zien denk ik, maar ze zijn erg leuk.
image001
Verder hebben we vijf Knipstaarten gekocht, grotere vissen die heel grappig met hun staart schaarbewegingen maken, ze zijn licht en erg snel.
image002
Deze is erg klein nog, maar wij hebben twee kleintjes en drie hele grote die zijn al volgroeid, ze kunnen 12-15 cm worden.
Nou de Tropische bak si dus weer goed vol en dat ziet er super gezellig uit, heerlijk om naar te kijken al die drukke vissen, nu nog een keer wat nieuwe planten en dan is het helemaal top.
Nieuwe planten si even een klus, want de Algeneter, ja die grote zwarte vis van ons die nu al ruim 30 cm is vreet ze graat op en doet dat soms erg snel, dus we gaan hem maar weer komkommer voeren in de hoop dat die de planten met rust zal laten.
Goed toen was het tijd om het avondeten te maken en we kregen te horen dat Lianno dit weekend komt, de weekenden zijn omgedraaid door de vakantie is het sluitingsweekend van de groep veranderd end at is het weekend dat Lianno altijd bij ons is en dus komt hij dit weekend ook, leuk en gezellig.
Hij had al laten weten tijdens ons belmoment van woensdag dat hij heel graag de baby Anolis wilde zien, nou na vandaag zijn er twee dus morgen kan hij er lekker van genieten.
Zo ik ga nu stoppen en snel douchen en bed in, het weer is vrij rustig dus ik hoop vannacht een lekkere nacht te hebben.

Reacties (5) Trackbacks (0)
  1. Fijn weekend!

  2. Oh wij hebben ook zo’n slangetje in ons aquarium, nooit geweten hoe die heetten,maar je ziet hem inderdaad bijna nooit en dan denk ik hij zalmisschien wel dood zijn en dan is hij er ineens weer, zien er wel grappig uit met die streepjes

  3. Hoi wat eet een baby anolis?

  4. Kleine Anolis eet hetzelfde als ouders alleen klein dus buffelo wormpjes en krekels maat 2

  5. Oke bedankt! Ik heb 1 baby anolis en ik heb inderdaad krekels maat 2 gekocht maar de anolis is er bang voor, Haha. Misschien als ie echt hongerig wordt dat het dan wel gaat eten. In elk geval bedankt voor de reactie.


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.