Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

24aug/104

Vader niet operabel

Dinsdag 24 Augustus
Ik wil eerst even iedereen bedanken die vandaag stil stond bij de uitslagen van mijn vader, bedankt voor sms’jes, mailtjes en telefoontjes.
De uitslagen zijn binnen en het eerste is dat hij niet meer operabel is, zijn lichaam heeft teveel klachten en problemen dat een operatie hem zijn leven zal kosten of hem achter kan laten als kasplantje.
De aders waar problemen mee zijn blijken iets anders te zijn dan men dacht, men dacht en ging ervan uit dat het een plek was die heel slecht was, maar dat is dus niet zo heel de aders zijn van boven naar beneden ernstig verwijd en dunne wand.
Dit heeft een voordeel, want nu is er veel minder risico dat de plek knapt en gezien hij niet te opereren is, is dat wel weer goed nieuws, zoals de ader nu is kan hij nog een paar jaar mee, maar men gaat het wel goed in de gaten houden.
Kortom slecht en goed nieuws in een bezoek en bij mijn vader en ons is er toch wel sprake van opluchting en we zien wel wat de toekomst nu weer brengt.
Johannes werkte vandaag thuis en had het erg druk, ik deed de gewone dingen huisje, dieren, internet en tv.
Vandaag heb ik dan eindelijk de tijd genomen om weer eens de Wii aan te zetten, ik heb al een tijdje een spel geleend van Twil en dat spel had ik zelf besteld maar is er nog steeds niet.
Het spel heet The Cradle of Rome en ik ben in een keer door naar niveau 13 en vind het erg leuk, morgen weer eens verder spelen.
Verder kreeg ik wat reacties op het log via mail en gewoon onder het log, het gaat om het feit dat ik zomaar een nieuwe pc heb gekocht alsof het niets is.
Nou om te beginnen mensen besef ik heel goed dat er mensen zijn die het minder goed hebben dan wij en dus zullen moeten sparen voor een pc of andere uitgave die niet onder de vaste lasten vallen.
Johannes heeft een goede baan, werkt gemiddeld 50 uur per week en ik heb zelf een Wahjong uitkering, we sparen elke maand en kunnen goed rond komen, maar ook wij hebben geen geldboom hoor.
Het is dan ook raar dat mensen nu het idee hebben dat ik degenererend zou zijn geweest naar mensen die veel minder hebben, dat ik mensen jaloers zou willen maken en graag opschep, nou sorry niets is minder waar.
Zelf ben ik opgegroeid met een uitkering en tot ik met Johannes trouwde heb ik heel mijn leven ( 34 jaar ) elk dubbeltje moeten omkeren en ik had weinig keuze want werken zit er voor mij echt niet in en dus had ik ook geen goed vooruitzicht, maar dat alles veranderde en nu heb ik het heel erg goed.
Geld boeit me niet het is wel handig als je het hebt, maar vele om mij heen zullen kunnen beamen dat als mensen hulp nodig hebben ik er ook makkelijk mee ben naar hun toe en ik hoef me niet te verantwoorden hier, maar ik vind het erg jammer dat je van mensen die je verder niet zo goed kennen zomaar mails krijgt met de mededeling dat je ook eens aan je medemens zou dienen te denken.
Nou voor de goede orde ik denk heel veel aan mijn medemens en help mensen als ik dat kan en ik ga me niet beroerd voelen omdat ik iets meer kan dan iemand anders, sorry.
Tot slot is dit niet voor één persoon bedoeld en dus ook niet persoonlijk gericht aan iemand, meer in het algemeen.
Verder was de dag zo om, ze hebben nieuwe kentekenplaat opgehangen voor de invalidenparkeerplaats en tja helaas moeten ze het opnieuw doen, ze hebben de laatste twee letters omgedraaid.
Toen belde men van Lianno zijn groep er is wat veranderd in het weekend rooster en dus komt Lianno dit weekend waarschijnlijk ook, ik vind het heerlijk.
Zo ik ga nu de was doen, douchen en naar bed, morgen weer infuus en met dit weer slaap ik erg slecht en dus vroeg erin.

Reacties (4) Trackbacks (0)
 1. hallo Moon
  ik vind dat je dit hele stuk zeer goed verwoord hebt.
  en bij the way ik heb ook een nieuwe pc gekocht dus als je zuinig leeft dan zie je maar dat het ook kan als 25 jaar lang een uitkering hebt van minima niveau 😛 😆 😆
  grtz Pa & Yvonne

 2. Wat een dubbel nieuws, dat je vader niet operabel is. Heel veel sterkte voor jullie allemaal!

  Erg dat mensen zo reageren, omdat jullie een nieuwe pc hebben gekocht en je daarover schrijft. Dat zijn mensen die jullie niet goed kennen, anders zouden ze zo nooit reageren. Je bent niemand verantwoording schuldig ;-).

 3. sterkte met je vader!

  en probeer je niets aan te trekken van andere mensen, genieten jullie maar fijn samen!!

 4. Heel veel sterkte met je vader Moontje en trek je niets van die anderen aan, jullie hebben het meer dan verdiend… jullie staan altijd klaar voor anderen en zoals San al schrijft, je bent niemand verantwoording schuldig alleen jullie zelf


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.