Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

21aug/100

We hebben nu 10 eieren van de Roodkeel Anolis in broedstoof, spannend!

Zaterdag 21 Augustus
Zo we waren vroeg op en lekker aan het ontbijt en meteen erna zijn we naar de Intratuin gegaan met zijn allen.
We moesten wat planten hebben voor in het terrarium en we wilden dat in de middag doen, maar Lianno wilde heel erg graag met ons mee dus dan in de ochtend.
Het was gezellig en we kochten de plantjes en vervolgens keken we even bij de kleurmuizen, we hadden er vijf en er zijn er drie overleden en gisteren liet Lianno weten dat hij begrijpt dat ze niet lang mee gaan, maar ja dan is het nu wel tijd om te bedenken of we niet een paar erbij wilde en dus vandaag toen we er waren hebben we Lianno 3 nieuwe laten uitzoeken.
Lianno is helemaal blij en we kochten meteen een reismandje zodat ze rustig in de auto zaten en niet meteen het doosje stuk zouden knagen.
Op weg naar huis nog even snel gestopt bij terrariumwinkel en grondbedekking gekocht en uiteraard levend voer, snel door naar huis.
Thuis hebben we toen de Luipaardgecko’s gevangen en even boven gehuisvest, toen lekker aan de lunch en daarna was Lianno zijn moeder er voor bezoek en ze gingen naar haar moeder, Lianno zijn oma dus en wij hebben hun even met de auto afgezet en zijn doorgereden naar de Praxis voor een paar dingen om wat netter af te werken bij de terraria.
Ondertussen kocht ik ook weer een mooie set om papieren in te binden die wilde ik al langer en nu was die heel betaalbaar en dus meteen een gekocht.
Het zijn van die dingen die je niet veel gebruikt maar wel heel handig zijn zoals bv het apparaat voor snijwerk en het plastificeren dat we ook hebben.
Goed toen hebben we de bak schoongemaakt en klaar gemaakt voor de Roodkeel Anolissen, helaas moesten we constateren dat na drie dagen het jonkie toch is opgegeten door zijn familie, jammer maar dat is de natuur.
Wel vonden we nog tien eieren en die hebben we heel voorzichtig in de broedstoof gelegd en als die uitkomen, kunnen we ze dus apart groot laten worden.
De beestjes zijn heel snel en hebben veel groen en verstopplekjes inde bak en leggen hun eieren tussen de houtsnippers in de bodem en daar kan ej dus niet een twee drie naar zoeken als er zes beestjes in rondrennen, nu zitten ze in een grotere bak 1 meter 20 lang en ook weer veel verstopplekjes en we zien volgend seizoen dus wel hoe en wat we dan doen, wie weet komend e eieren dan uit en kunnen we dan het jong wel vangen en apart zetten omdat er meer ruimte is om voor de ouderen te vluchten de bak in en niet alleen de deur uit.
Nou ja dat zien we wel en we zijn zelf erg tevreden over het resultaat en vervolgens heeft Johannes de Waaierteen gekko’s gevangen en bij de roodkeel Anolissen gedaan en ja dat kan heel goed.
De eieren zijn trouwens erg klein een halve cm is het maximaal kijk maar naar de foto, hier liggen tien eieren in broedstoof bakje, heb een extra afbeelding gemaakt om ze even te markeren.
Het duurt ongeveer 40 dagen en we hebben geen idee hoe oud de eieren zijn en of ze goed zijn, spannend dus.
image001 image002
Zo nu is er dag- en nachtleven in de bak en hebben ook zij een veel groter oppervlakte om te leven.
Toen was het tijd om Lianno op te gaan halen en daarna zijn we verder gegaan, Lianno speelde hij met de muizen, ze zijn erg tam en hij laat ze over zijn hand lopen en knuffelt ze heel lief om te zien.
Ben eten gaan koken en Lianno ging uit zichzelf oefenwerk maken en las een paar bladzijden in zijn boek over heksje Lilly, tijdens het eten deden we allerlei rekenspelletjes en dat vind Lianno echt geweldig vooral als hij alles goed heeft.
Na die tijd nog wat gerommeld en Lianno ging douche en vroeg op bed morgen drukke dag voor hem, hij heeft afscheidsfeestje bij zijn (ex) pleegzusje die gaat na het weekend bij haar moeder wonen, dus groot feest.
Wij zijn in de avond verder gegaan met de terraria afronden, de Vuurskinken naar een andere bak verhuisd en de luipaard gekko’s nu in kleinere bak, is ook een kleinere groep nu en we zijn erg blij met het resultaat.
Twil belde nog en we hebben gezellig een tijd aan de telefoon gezeten en nu is het de hoogste tijd om te gaan douchen en slapen.
Het was een drukke dag en we hebben veel gedaan en ben erg benieuwd hoe de terraria er bij daglicht uitzien.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.