Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

20aug/102

Open dag bij Lianno op school

Vrijdag 20 Augustus
Zo vandaag vroeg op al om 7 uur, eerst korte douche genomen en toen kwam Sjoerd om ons huisje te doen, hij kom dinsdag ook nog en dan is hij op vakantie naar zijn dochter.
We hebben even gekletst en toen ging hij al naar boven om daar te poetsen en kregen ij onze begeleidster van pleegzorg op bezoek, het was een goed gesprek en ook gezellig we bespreken dan van alles over Lianno, ons en gewoon wat er ter sprake komt.
Het gesprek was klaar en wij zijn na een kop koffie in de auto gestapt en op naar Diemen om de auto om te ruilen, wat is dat een mooie auto die Volkswagen Passaat.
De auto omgeruild en meteen doorgereden naar Zeist er was een open middag op de school van Lianno, helaas kon ik niet mee naar binnen want je moest heel wat trappen op en er is geen lift.
Gelukkig scheen de zon en zat ik heerlijk buiten terwijl Johannes binnen een rondleiding kreeg, ik sprak met een van de leraren buiten en even later kwam Lianno met zijn juf ook even kletsen.
We spraken even en toen ging ze weer naar binnen en Johannes ging nog even het speelveld bekijken met Lianno en ik sms’te even met San en zat heerlijk in de nieuwe auto.
Niet veel later kwamen Johannes en Lianno ook naar de auto samen met de taxichauffeur die Lianno elke dag naar school heen en weer brengt, Johan heet hij een aardige man en hij vond de auto erg mooi en Lianno vertelde hem maar even dit is tijdelijk een mooie auto maar er komt een nog veel mooiere hoor een BMW320!
Heerlijk en Johan vond dat helemaal super en zei je oom heeft mazzel hé en Lianno zei ik ook want hij is ook een beetje van mij, want ik ben een beetje hun kind en dan verschijnt er een lach van oor tot oor op de knul zijn gezicht.
Zijn juf zei ook al toen jullie twee het terrein opkwamen en Lianno jullie zag kwam er een lach die ik nog niet gezien had bij hem: “Ik wist niet dat Lianno zo kon lachen!”
Goed om even drie uur vertrokken we op weg naar huis, we hoefde Lianno niet eerst naar de groep te brengen en dus waren we even 4 uur alweer in Lelystad en onderweg genoot Lianno van de auto en hij is erg blij, want achterin zitten zelf te bedienen ventilators en hij is daar erg blij mee.
Thuis gekomen vertelden we dat zijn pleegzusje weer bij haar moeder gaat wonen en hij is erg blij voor haar en het enige wat hij minder vind is dat ze in Almere gaat wonen, maar dat is dichtbij en dus ook niet echt ene probleem.
Samen met Lianno maakte we even een notitie bij onze invalidenparkeerplaats zodat buren en wetshandhavers weten dat de auto op die plek mag staan, volgende week krijgen we ook een andere kentekenplaat onder het bord.
We hebben hier een paar zeer kinderachtige buren en dus nemen we maar even het zekere voor het onzekere en zorgen dat er geen twijfels over is een brief met nieuwe kenteken geplastificeerd op het bord erbij gehangen en een brief voor het voorraam met de tekst: “vervangende auto 29-RZ-XZ” en nu maar hopen dat goed gaat, want illegaal parkeren op invalidenplek met kenteken kost je wel 150 euro!
Wijkbeheer, gemeente en wijkagent zijn ingelicht en dus zal het wel okay zijn, komende week is er al nieuw bord en dat kost dan wel 30 euro voor 3 maanden, maar dat is beter dan een dikke bekeuring.
Goed vervolgens hebben Lianno en ik samen een heerlijke vegetarische spinazie stamppot gemaakt, aardappels, rauwe bladspinazie, pijnboompitten, gedroogde zontomaten en feta kaasblokjes en op het bord heerlijke mango chuckny en dat werd smullen.
Na het eten speelde Lianno lekker buiten tot 8 uur en toen nog even binnen zitten kletsen, douchen en om 9 uur lag hij heerlijk te slapen in zijn bed.
Daarna hebben wij nog even beneden gezeten en nu is het hoogste tijd om te gaan douchen en ons bed op te zoeken.

@San een hele dikke knuffel van ons alledrie voor jouw!

Reacties (2) Trackbacks (0)
  1. Fijn weekend!

  2. Klinkt erg lekker die spinazie stampot. Zal deze week ook eens proberen of hij hier in de smaak valt.
    Bedankt voor het idee !


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.