Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

15aug/100

We hebben een baby Roodkeel Anolis!!!!

Zondag 15 Augustus
Ik was weer erg vroeg op al om 8 uur en heb Johannes lekker laten slapen tot hij wakker werd, dat was half 12 en dat moet kunnen laatste dag van zijn vakantie.
We verzorgden de dieren Johannes maakte het konijnenhok schoon en ik de caviabak.
De dag ging snel om we speelden op Facebook onze games, deden veel werk in het forum, mailden met mensen en Johannes poetste de auto, die moet natuurlijk mooi en netjes worden ingeleverd vrijdag.
Verder keken we naar sport, Zwemmen op tv en gewoon de dagelijkse dingen die we altidj wel doen.
Verder dacht Johannes een baby bij de Roodkeel Anolisen te zien, maar ja geen idee we weten dat de diertjes eieren in hun buik hadden en later niet meer, we hebben deze eieren niet gezocht om in de broedstoof te doen, omdat de diertjes veel spullen in de bak hebben, erg snel zijn en de kans op ontsnapping dan groot is.
Ook bij de Tokeh Gekko en Vuurskinken kijken we niet naar eieren als het zo moet zijn zien we vanzelf de kleintjes wel, bij de Vuurskinken doen we dit voor het eerst zo, want voorgaande jaren overleden alle jongen binnen 3 maanden.
Dus na het verlies van vier jonkies in twee jaar dachten we dus dit jaar we doen niets met de eieren en zien wel, nou bij de Roodkeel Anolis was dit dus om andere redenen en hiervan hebben we nooit nakweek gehad tot nu dus……
Vanavond toen het licht in het terrarium uit was ging Johannes nog eens rondkijken met de zaklamp en tot onze grote blijde verbazing zat daar zomaar een kleintje op een blad van de plant.
Geweldig en superblij, er is een baby en zonder dat wij er iets mee te doen hebben, helemaal gaaf want dat houdt in dat de bak goed op orde is.
Hier een filmpje dat we hebben gemaakt, dit diertje is dus ongeveer 5 cm nu en we weten niet of er meer zijn, de vrouwtjes leggen 1 ad 2 eitjes per keer en dat kan om de twee weken en soms zien ze hun jongen ook als voedsel aan.
Wij hebben dus drie koppels bij elkaar zitten in een bak vol met verstopplekjes en planten, schors en kunnen onmogelijk de eieren vinden en eieren gelegd die goed zijn komen na een dag of 40 uit en nu is er dus tenminste één jong in de bak en wie weet wat er nog verstopt zit.
We zijn in ieder geval helemaal blij ermee en gaan volop genieten van de nieuwe nakweek en ik ga ervan uit dat ze deze u niet meer zullen opeten, deze is ietwat te groot nu daarvoor denk ik.
Het is nu alweer erg laat voor ons dus ik stop en ga snel douchen en bedje in, maar niet zonder het filmpje hier even neer te zetten.
Hier is onze baby Roodkeel Anolis

PS er zijn in totaal drie korte filmpjes, voor de rest KLIK HIER!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.