Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

11aug/102

Mini vakantie Pipodorp in Oranje (Drenthe)

Maandag 9 Augustus
We waren vroeg op en maakte ons snel klaar voor vertrek, alle drie waren we er klaar voor en hadden er echt zin in.
Eerst de dieren verzorgen, auto inladen en nog even langs de AH en eindelijk reden we de stad uit op weg naar Oranje in Drenthe.
Tegen het middaguur waren we er al en dus melden bij de receptie en daar kregen we ons polsbandje en dus toegang tot alles, de sleutel van het huisje konden we om 3 uur pas ophalen.
We gingen meteen naar Oranje Speelstad waar we wat aten en rond keken, Lianno vermaakte zich prima in de achtbaan, het treintje, de diverse bootjes, springen, klimmen en kortom eigenlijk alles vond hij geweldig.
Tegen half 4 gingen we de sleutel van het huisje ophalen, we ruimde alles uit de auto en hebben lekker op het terrasje gezeten met koffie en fris om vervolgens heerlijk pannenkoeken te eten, nee ik niet ik at een salade.
Na het eten wilde Lianno nog naar de speeltuin en dat mocht, daarna douchen en bed in en hij sliep in de hoogslaper in het bovenste bed.
Wij dronken nog wat en zaten nog lekker buiten tot we gingen douchen en naar bed.

Dinsdag 10 Augustus
Ik was al eerste al om half 7 wakker en opgestaan, heerlijk buiten gezeten in alle stilte, Lianno kwam rond 8 uur en at een boterham en wilde meteen spelen in de speeltuin, dat mocht en weg was hij.
In de speeltuin was een luchttrampoline, schommels, wip-wap dingen, klim en klauter dingen, een kinderboerderij en een midgetgolfbaan.
Johannes heb ik 9 uur geroepen en toen hij klaar was zijn we Lianno gaan halen uit de speeltuin en door naar Assen, naar de Bonte Wever het zwemparadijs.
Assen was niet ver en we waren er zo, omkleden in speciale kamer en het was een all in arrangement, we konden onbeperkt koffie ( voor mij slootwater) en fris drinken.
We gingen in eerste instantie met zijn allen via klein trapje naar buitenbad, heerlijk weer eens zwemmen, het was voor mij te druk in het water en binnen paar minuten was ik al te traag weg en heb dus nu blauw bovenbeen van een jongen die wild zonder te kijken van de kant af sprong……reden genoeg om weer naar binnen te gaan en daar nog een tijdje liggen dobberen.
In het bad waar ik zo in kon rijden met rolstoel waren steeds grote golven, niets voor mij en dus ben ik lekker boven gaan zitten in de rolstoel, die niet echt lekker zat maar goed dat hoort erbij.
Lianno vermaakte zich prima, ging van de glijbaan, door de jetstream, in de golven en had de grootste lol.
Johannes is aantal keer met hem mee gegaan om samen te zwemmen en ik keek naar de twee watermonsters.
Tijd om te douchen en aan te kleden en op weg naar ons huisje even langs een AH voor avondeten, eenmaal bijhuisje ging Lianno meteen weer spelen in de speeltuin en een uurtje later was het al etenstijd.
Ik had op verzoek van Lianno heerlijke Mexicaanse wraps gemaakt, even wennen op eclectisch kookstel, maar het is gelukt en het was heerlijk.
Na het eten ging Lianno weer terug naar de speeltuin en daarna was het tijd om te douchen en te slapen.
De tijd gaat te snel en Lianno vind het niet leuk dat leuke dingen snel gaan en de minder leuke dingen altijd zo lang lijken, tja leven is nou eenmaal zo.
Wij keken nog wat tv en zijn toen ook gaan douchen en slapen.

Woensdag 11 Augustus
Vanmorgen op tijd op, ontbijten en spullen pakken, de boel opruimen en dan is het tijd om de sleutels in te leveren.
Lianno speelt heel de terug reis met de Nintendo DS en voor hij het weet staan we weer in Lelystad op de parkeerplaats.
Meteen pakt zijn fiets om naar zijn vriendje te gaan, die morgen ook jarig is en daar gaat hij ook heen.
De post heeft een doos gebracht met daarin een doos lego voor het vriendje van Lianno en een tondeuse om haar mee te kortwieken, en dat heb ik meteen even bij Lianno gedaan en het staat hem geweldig.

Hij was vorige week naar de kapper geweest maar de stekels waren erg lang en het viel meteen weer plat en nu is het overal gewoon lekker kort, 1,3 mm en ik kan het nu elke dag bijwerken als ik wil en het is maar paar minuten werk en we zijn dus erg blij met deze aanschaf.
Vanaf nu zal Lianno dus altijd heel kort en vlot koppie hebben zonder dat we daarvoor weg hoeven naar de kapper.
Ik heb samen met Johannes de dieren gedaan, meteen ben ik de spullen gaan uitpakken, mijn beademingsapparaat weer aangesloten, was aangezet, lunch gemaakt en na de lunch verdween Lianno weer lekker naar buiten en heb ik even dit log gemaakt en ga nu nog wat rommelen voor mezelf op de pc forum en Facebook.
Nu nog wat leuke foto’s van de Pipowoning en onze dagen daar.
image001 image002 Oranje Speelstad

image003 image004

image005 image006 Pipowoning

 

image007

image008 image009 image010


image011 image012 image013

 

image014 image015
We hebben het dus reuze naar onze zin gehad en de tijd is zo voorbij gevlogen, maar de herinneringen hebben we en die zullen nog lang in onze gedachten zijn.

Reacties (2) Trackbacks (0)
  1. Welkom thuis, fijn dat jullie zo hebben genoten!

  2. Welkom thuis, leuk om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad en wat een leuke pipo-woning zeg, ziet er erg leuk uit


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.