Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

1aug/100

Lekker druk met zijn allen aan het mooi maken geslagen

Zondag 1 Augustus
Vanmorgen op tijd opgestaan en na een ontbijt zijn we de dieren gaan verzorgen en toen was het al tijd om naar Driebergen te rijden om “onze smurf” Lianno op te halen.
Het was lekker rustig op de weg wel hier en daar vakantiemensen met caravan of camper maar geen files en dus waren we mooi op tijd.
Lianno was blij ons te zien, hij pakte zijn spullen en vertelde over zijn leuke dagen op het kamp, ze zijn wezen zwemmen in binnen - en buitenbad en ook nog naar de Julianatoren geweest.
Na wat kletsen en koffie zijn we vertrokken en onderweg lekker zitten kletsen over kamp en onze plannen en het was gezellig en dus waren we zo thuis.
Thuis eerst de doos van Playmobile van boven gehaald, lekker aan de lunch in de tuin en Lianno was helemaal blij met zijn zelfgekochte vliegtuig.
Na de lunch hebben de heren samen eerst het terras voor in de tuin schoongemaakt en de reusjes verzorgd, omdat we druk waren in de tuin konden ze vandaag maar even los.
image001 image002 image003
Ze hebben al het onkruid eruit gehaald, alles aangeveegd en Lianno “redde” verschillende regenwormen van de vuilniszak.
Ik bracht de volle zakken allemaal naar de container en toen hebben Lianno en Johannes samen het vliegtuig in elkaar gezet en hij is echt heel groot en Lianno is er apentrots op en terecht.
image004 image005 image006
Mooi hé en groot, heel groot en er staan meer foto’s op Lianno zijn eigen site in de map 2010 Augustus. (onderaan pagina)
Vervolgens weer lekker de tuin in om verder te gaan, achterin de tuin ook terras schoongemaakt en daarboven groeit de Wilde Wingerd, Johannes spant draden zodat die daar over heen klimt en dat vormt een soort afdakje en staat super.
Na dat zijn we naar het stuk park tussen de huizen gegaan, daar hadden wij nog steeds een berg met betonstukken uit onze tuin liggen, deze stukken lagen als grondbedekking tussen de coniferen.
Maar goed al tijden niet meer en nu hebben we dat maar eens opgeruimd, was een hoop werk en Lianno werkte goed en hard mee, hij hield de emmer vast terwijl Johannes het erin schoof dan leegde hij de emmer in een hele grote bak op kar en volgende en als de grote vol was op naar container en emmer voor emmer erin.
Het duurde bijna 2 uur maar nu is onze troep eindelijk weg uit het gemeente parkje, ook al lag het niemand in de weg en netjes tegen onze tuin aan het hoort er niet en nu is het weg.
We zijn er heel blij mee want inmiddels is het een aardige vuilstort aan het worden van tuinafval en snoeitroep tussen de huizen en tja hoe kan het ook anders er zijn groencontainers meer en niet iedereen heeft zin om alles in zakken te doen en beetje bij beetje in de container te dumpen, wij dus wel ook al duurde de betongruis wel erg lang, maar belangrijkste is we hebben het eindelijk opgeruimd.
Na dat gebeuren zijn de heren wilgentakken gaan halen en ruimde ik huisje op en bestelde heerlijk patat en kip nuggets en voor ons Shoarma, de mannen hebben heel hard gewerkt en wilde graag lekker eten en dat was het.
Tijdens het eten keken we gezellig naar de film Monsters VS Aliens, leuke film.
We maakte mooie foto´s van de tuin zoals die er nu bij ligt, kijk maar eens op onze site onder tuin update 2010.
Daarnaast staan er nieuwe foto's op bij de katten en bij ons fotoalbum, de canta, reusjes (onderste album) en tot slot cavia's.
image007 image008 image009

image010 image011 image012
Het ziet er erg mooi, netjes uit en alles doet het zo goed, echt super en we zijn erg trots op onze mooie tuin.
Toen zijn we het zelfopblazende 2 persoonluchtbed met drie lagen gaan klaarzetten, want morgen komt Twil en die blijft slapen, Lianno wist dat het wel gebeurde als hij er niet was, maar in de vakantie liet hij weten dat hij het ook wel eens wil als hij er wel is en dan mocht Twil in zijn kamer en bed en zou hij op luchtbed gaan slapen.
In de vakantie nodigde hij haar dus uit voor een logeernachtje en Twil heeft daarop gereageerd en morgen gebeurt dat dus.
Twil ligt dan in zijn kamer, Lianno in hobbykamer op dat supergrote luchtbed met slaapzak en hij heeft er nu al zin in.
Lianno speelde nog even een nieuw DS spel van Scooby Doo en is er helemaal weg van dus helemaal top en daarna lekker douchen en bed in, hoogste tijd 20.45 uur.
We zijn nog even wat tv gaan kijken, na kletsen en vooral nagenieten van onze werkzaamheden, ik heb zoveel ik kon zelf gedaan harken, vegen en vuilnis wegbrengen met scootmobiel, maar alles ziet er nu zo piekfijn uit en dat geeft ons echt een super fijn gevoel.
Ik moet zeggen dat het weer nu ook echt perfect was om dit soort klussen te doen en voor Johannes is het het zwaarste die moet altijd het meeste doen, maar ook hij geniet nu van alle resultaten voor de deur, op parkeerplaats, in de tuin en in het park.
Zo na een heerlijk weekend waarin we samen heel veel hebben gedaan ga ik nu douchen en slapen morgen weer een dag.

@Pa & Yvonne heel veel sucses morgen en hopelijk zal alles naar wens verlopen zonder complicaties.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.