Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

23jul/103

Weer thuis na een supergezellige vakantie!

Maandag 19 Juli - Vrijdag 23 Juli

Maandag 19 juli
We stonden vroeg op en maakte na het ontbijt ons klaar voor vertrek naar Dierenbos te Vinkel.
We moesten alle dieren verzorgen en Sjoerd deed het de rest van de week, spullen inladen en tegen 12 uur vertrokken we op naar ons vakantieadres.
Onderweg gingen we eten bij het tankstation de Lucht, dat ligt vlakbij Den Bosch en toen Johannes zijn moeder nog leefde en wij daar elke vrijdag heen gingen, namen we hier onze pauze.
Het is erg veranderd, groot geworden in de afgelopen 6 jaar, maar goed het eten smaakte prima en snel verder, het was erg heet en gelukkig hebben we een goede airco in de auto.
We waren er mooi op tijd en deden eerst wat boodschappen en toen kregen we de sleutel en op naar ons huisje, mooi maar wel klein, Lianno had een eigen kamer met stapelbed en gewoon bed maar wel met tv.
Groot feest dus want hij mocht heel de vakantie vanaf 8.00 uur nu tv kijken, Disney zender en dat vond hij uiteraard geweldig.
Wij lagen aan de andere kant van het huisje en er was een hele grote badkamer met 2 wastafels, wasmachine en douche cabine en uiteraard een wc, deze werd aangepast door verhoging voor mij.
De andere wc was voor de heren, luxe twee wc’s in een klein huisje, de keuken was van alle gemakken voorzien zoals vaatwasser, oven, magnetron en gewone dingen.
Na wat inruimen zijn we met Lianno naar het buitenzwembad gegaan zodat hij kon zwemmen en afkoelen, de zwemvijver was gesloten in verband met blauw algen, na het zwemmen een ijsje en toen terug naar huisje om te eten.
Na het eten ging Lianno met de muzikale schaterparade mee, dit was animatie voor de kleintjes dus hij was ook zo weer terug, speelde buiten tot hij ging douchen en naar bed.
Wij hebben nog wat op het terras gezeten, want het was toen wel lekker en daarbij moesten we buiten roken, tja volgens de kaart was dit een rookhuisje en dat was ook geboekt, maar er hing bord dat het niet mocht dus dan niet.

Dinsdag 20 Juli
We werden tegen half 9 pas wakker en Lianno lag heerlijk op zijn bed te genieten van de tekenfilms, het ontbijt hing aan de deur dus heerlijk verse broodjes, melk, jus d’orange, koffie, thee en van alles voor op brood.
Na het ontbijt ging Lianno buiten spleen even met een van de buurmeisjes, ze was 4 jaar en erg lief en heel mondig, ze had een klein broertje en ze had veel lol met Lianno.
Vervolgens zijn wij vertrokken voor een dagje naar Beekse Bergen en we begonnen met de autosafari, het is erg veranderd in al die jaren en veel dieren zitten nu achter hekken en dik gaas in verband met veiligheid, de giraffen liepen wel gewoon rond de auto dat was erg gaaf.
Lianno genoot en was onze fotograaf, met onze camera heeft hij de foto’s van de safari verzorgd, de ramen zijn soms een beetje vies vol stof maar ach dat is niet anders, het was trouwens fijn met airco want het was echt bloedheet dinsdagmiddag.
image001 image002 image003

image004 image005 image006

image007 image008 image009
Daarna zijn we het park ingegaan en aan het begin stond een mooi zandsculptuur van the big five, de rest hebben wij niet gezien, omdat we niet het hele park hebben gezien door tijd gebrek.
image010
We konden niet met de boot en die vaart trouwens niet rond maar van A naar B en de rolstoel kon er niet op, de roofvogelshow zat helemaal bovenin in het park en daar zijn we niet geweest, het was echt bloedheet en zwaar voor Johannes om mij bergje op en af te duwen.
Lianno speelde nog even in de kinderboerderij en speeltuintje en toen reden we terug naar het huisje, waar we lekker brood aten, tussen de middag hadden we al patat met kroket gegeten.
Na het eten speelde Lianno weer met het buurmeisje en ze hadden lol, haar vader speelde voetbal met Lianno en het was erg gezellig en dan is het al snel tijd om te douchen en naar bed te gaan.
Johannes en ik dronken nog wat buiten en gingen ook douchen en bed in, het was erg benauwd en heet dus dan ben je zo op en moe.

Woensdag 21 Juli
Ook vandaag gewone tijd opgestaan en lekker vers ontbijt aan de deur al moet ik zeggen dat drie dagen exact hetzelfde op tafel ook wel saai is, daar had het park wel wat fantasie bij mogen gebruiken.
In Beekse Bergen brak de veiligheid stang uit de rolstoel en die moest dus opnieuw worden geplaatst en daarvoor hadden we een inbussleutel voor nodig.
Geen probleem zijn overal te krijgen ja dat dachten wij dus ook, maar bij geen pompstation te vinden, de supermarkten niet, fietsenwinkel en tot overmaat van ramp geen doe het zelf zaak te vinden in de buurt en dus gokte we dan maar op de Boerenbont en gelukkig daar was precies 1 setje te krijgen en meteen zetten Johannes en Lianno samen de veiligheid stang er weer in en toen konden we eindelijk verder met ons dagje uit.
En natuurlijk zie je dan op weg naar  Tilburg, waar we al reeds waren geweest vanaf de andere kant wel borden voor een Praxis en Karwei……..
We zijn toen naar de Oliemeulen gegaan, dat is de gekste dierentuin van Nederland, met veel reptielen, roofvogels en nog veel meer.
Het was super Johannes en Lianno gingen naar de demonstratie van slangen en vogelspinnen, bange ik had mazzel want ze hielden de dieren boven en er was geen lift, ik bleef fijn beneden bij de kikkers terwijl hun boven speelde met enge dieren, slangen geen probleem maar Johannes nam een vogelspin in zijn handen, Lianno nam een slang om zijn nek.
image011 image012
De foto’s zijn gemaakt met de camera van Lianno en niet helemaal goed gegaan, maar goed het bewijs lijkt me duidelijk, twee helden!
Daarna hebben we nog gekeken naar allerlei kikkers, reptielen ook die wij hebben in huis, roofvo0gels, aapjes kortom heel veel gezien en de roofvogelshow was echt heel gaaf.
Ik heb met onze camera twee mooie foto’s gemaakt van een roofvogel die heel druk was en weg wilde, maar helaas hij zat vast.
image013
Na de show nog wat rondgelopen en ik kan iedereen aanraden om hier eens heen te gaan zo mooi, best groot en de shows worden geweldig verzorgd met heel veel humor.
Toen we buiten kwamen begon het donker te worden en we hoorden al wat gerommel van het onweer, dus snel naar de auto een boodschap doen en bij de supermarkt kreeg Lianno van de vrouw voor ons spaarmunten en met die van ons had hij precies genoeg om 2 leuke boekjes uit te mogen zoeken.
Het was nog droog toen we terug kwamen in Vinkel bij ons huisje, het had daar wel iets geregend er lag water op tafel en stoelen, maar wij konden lekker buiten eten en na het eten speelde Lianno met het buurmeisje en ze hadden de grootste lol samen, er zat een huisje tussenons en op beide terrasjes zaten de volwassen heerlijk te genieten van de spelende kinderen.
Na het spelen douchen en bed in……wat gaat de tijd toch snel en Johannes en ik bleven nog even lekker buiten zitten praten en toen bed in.

Donderdag 22 Juli
Zo de laatste echte volle dag en we begonnen met het ontbijt dat wederom aan de deur hing, alleen had ik nu zelf eieren gekookt die ik gisteren had gehaald, Johannes liet ik lekker liggen en Lianno keek lekker tv en pas om half 10 zaten we aan het ontbijt het was nu wel wat fris dus aten we binnen.
Vandaag lekker bij het huisje gebleven en Lianno speelde met buurmeisje en ze voetbalde, kleurde en vermaakte zich wel en zoals elk kind had Lianno ook zijn buien en dus krijgt hij dan straf en dus had ik hem het geplande zwemmen vandaag ontnomen en dat vond hij uiteraard niet leuk.
Lianno wilde toen met zijn moeder gaan zwemmen op zaterdag tijdens zijn bezoek en dus liet ik hem met zijn moeder bellen en dat is dus ook geregeld dan, hijkletste met haar een klein half uur en ging daarna lief spelen aan de tafel met zijn rekenoefenboek.
Om de vakantie leuk af te sluiten zijn we gaan eten in het restaurant waar Lianno zelf mocht kiezen en het geweldig vond.
Het was heerlijk eten Lianno wilde een kindermenu met patat, frikadel en appelmoes en vooraf een tomatensoep met stokbrood van het keuzemenu.
Johannes en ik aten beide uiensoep met stokbrood en gerookte zalmfilet met groente en pasta, moet wel zeggen dat ze veel zout gebruikte en ik heb de helft dus laten staan, het was heerlijk maar ik kan niet veel zout hebben en hou er ook niet van als eten zout is.
Lianno houdt wel van zout en proefde de zalm, hij lust geen vis en dus deze zalm ook niet, maar hij snoepte wel de groente en paste bijna op.
Lianno nam een kinderijsje een versierd schatkistje met verse aardbeien en veel slagroom en wij kregen een Dame blanche en Lianno mocht mijn slagroom ook hebben.
Kortom we hebben heel gezellig lang zitten tafelen, echt super gezellig.
Na het eten hadden we nog als verassing een bowlingbaan gereserveerd en dat was groot feest voor Lianno, dit was zijn eerste keer en het ging erg goed.
We hadden wel een baan met slurf als de bal van de baan raakt blijft hij er door dit ding toch op en komt hij alsnog bij de kegels, Lianno gooide 1 keer alles in eens om wel via de slurf, maar dat maakt niet uit en ook had hij ze allemaal om in 2 keer gooien.
Voor een kind die voor het eerst op een bowlingbaan is is dit echt niet slecht en hij was apentrots en helemaal blij en pas tegen 9 uur waren we weer bij het huisje, douchen en nog even gezellig wat drinken en toen bedje in.
Johannes en ik ruimden op en bereidde ons vertrek vast voor en daarna ook bed in, het is heel snel gegaan deze midweek.

Vrijdag 23 Juli
Vandaag stonde we op met de wekker, want we moeten om 10.00 uur uit checken en dat is maar 2 uurtjes en dus snel ontbijten en dan opruimen.
Johannes en Lianno brachten alles naar de auto terwijl ik huisje even schoonmaakte, stofzuiger erdoor en klaar.
Daarna gingen we gedag zeggen tegen de buren waar Lianno veel tijd mee doorbrachten en toen sleutel inleveren en op naar huis.
Onderweg geen file en dus waren we om half 12 al weer thuis, de buren stonden toevallig buiten en dus een leuk ontvangst.
De katten kwamen meteen naar beneden en blij ons te zien, alle dieren maken het perfect en bij dezen willen we Sjoerd bedanken voor zijn goede zorgen voor onze dierentuin.
Lianno liet meteen de reusjes los en toen stonden de buurtkinderen al voor de deur en lieten we hem lekker buiten spelen, terwijl wij alles opruimde, de was aan zetten, post nakijken, mail checken en tegen 2 uur was alles klaar en op orde.
Moest dingen regelen zoals mijn medicijnen bestellen bij de huisarts, kapper bellen maar die is op vakantie en ik moest even achter ons volgende uitje aan bellen, er was iets mis gegaan met de mail maar geen stress, want alles is rond en ons uitje naar Oranje in een Pipowoning is geregeld en Lianno slaakte een zucht van opluchting.
We kijken er allemaal al naar uit en nu is het dus eindelijk zeker.
In de middag zijn we even nog wat boodschappen gaan doen en verder vermaakte Lianno zich weer prima in de buurt en hier in huis draaide zijn muziek, probeerde zijn fiets, skelter hij had echt alles gemist en alles is weer gebruikt en in orde bevonden.
Samen aten we gezellig bij de tv en na het eten is Lianno gaan douchen, hielp me even met de was dat vind hij erg leuk en hij lag vandaag vroeg op bed, hij gaf zelf al aan dat hij erg moe was van de vakantie en dus half 8 lag die plat en sliep. Vandaag kregen we de eerste regen van deze week toen we naar de winkels gingen, was niet veel en dus zijn we erg dankbaar voor het mooie weer deze afgelopen week.
Na het eten heeft Johannes lekker op zijn pc gewerkt en ik heb alle foto’s en filmpjes op de pc gezet, dit log geschreven en dat was behoorlijk werkje en ergens dit weekend zal ik wat foto’s op de site van Lianno plaatsen.
Nu ga ik nog even een uurtje in mijn eigen heerlijke stoel hangen en dan douchen in mijn eigen heerlijke douche, daar was een hoge instap dus voor mij moeilijk en dan ga ik heerlijk in mijn eigen bedje slapen.
Ik moet zeggen dat de bedden erg goed waren en dat we allemaal goed geslapen hebben en voor mij is het gewoon altijd meer vermoeiend ergens anders zijn want dan lig ik toch niet erg lekker, zit niet lekker, kost veel meer moeite om naar de wc te kunnen enzovoort, maar dat alles maakt niet uit als ik nu terug kijk, we hebben gewoon een super heerlijke vakantie achter de rug!
Zo dit was dan een log na een week en ook dat heb ik wel gemist even een half uurtje voor het slapen gaan terug kijken naar je dag en het delen met al mijn lezers, nou vanaf nu weer dagelijks een terugblik op mijn dag.

Tot slot heeft Lianno me gevraagd om Twil te bedanken voor zijn verassing in de post, Twil had gehoord van ons dat Lianno de stokjes van raketijsjes spaart omdat er wincodes op staan, tja ik heb hem besmet met winnen en prijsvragen. Goed vandaag lag er bij de post een kaart voor Lianno met allemaal ijsstokjes erin en hij vond het super, morgen gaat hij de codes checken en bij deze bedankt Twil namens Lianno.

Reacties (3) Trackbacks (0)
  1. Welkom terug en fijn dat jullie zo hebben genoten!

  2. Welkom terug! Wat een leuk verhaal met mooie foto’s! Jullie hebben echt veel leuke dingen gedaan! Hoop dat ik op het forum alleen de ‘echte’ leden toe heb gelaten en dat dus goed is gegaan.
    Tot snel!

  3. Zo te lezen hebben jullie veel meegemaakt en is het een geslaagde midweek geweest. Fijn om er samen op terug te kijken.

    Liefs Monique


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.