Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

13jul/101

Boem en toen lag ik middenin de kamer op de vloer…….

Dinsdag 13 Juli
Zoals elke dag op tijd op en Lianno aan het ontbijt gezeten, al vrij snel kwam Sjoerd om ons huisje te doen.
Lianno keek een half uurtje naar wat tekenfilms en toen kwam de begeleidster van Pleegzorg langs, samen zitten kletsen en toen vertrok Lianno en ging buiten spelen met de buurtkinderen.
Wij voerden een gesprek tot eind van de ochtend, het was informatief, goed en ook gezellig omdat we deze mevrouw al kende van de eerste plaatsing van Lianno in zijn vorige pleegezin, zij kent de situatie en familie en dat is wel fijn.
Zij kent uiteraard ook de overleden pleegmoeder en dus genoeg om over te praten en vanaf nu gaat zij ons begeleiden met Lianno als hij hier is.
Net voor ze wegging kwam Lianno thuis hij had trek gekregen end at klopt, het was bijna lunchtijd.
Lianno en ik maakte samen gebakken eieren met kaas en tomaat en vooral de paprikapoeder mag dan niet ontbreken, hij bracht zijn boord naar de kamer en gaf Johannes zijn bord en toen kwam ik uit de keuken lopen met bord en kop koffie en uit het niets een knal en daar lag ik dan languit op de vloer, bord aan diggelen en overal mijn lunch heerlijk gemengd met hete koffie en een heel koffiekopje.
Een geschrokken Lianno en Johannes kwamen naar me toe en inmiddels zat ik al verdwaasd te kijken en meer kon ik even niet doen, Lianno keek hoe Johannes het opruimde en vroeg heel lief of hij me moest steunen om op te staan, maar dat kan hij natuurlijk dus ik zei dat alles goed was en dat hij maar vast moest gaan eten.
Niets gebroken, wel 2 zere knieën en een nek en rug die pijnlijk zijn, door klap was ik op slag heel misselijk en kreeg al vrijsnel knallende hoofdpijn, dus meteen na mijn moeizame klimpartij wat ingenomen en ben toen in mijn stoel voor de buis gaan zitten.
Lianno en ik kletsten wat en keken samen naar de huldiging van het Nederlands elftal, na het eten ging hij weer naar buiten naar zijn vriendje en speelde lekker in de zon.
Ik heb niets meer gedaan heb in mijn stoel gezeten, heb wederom dikke voeten van vocht, en alles deed zeer ik ben beurs door de val.
Lianno kwam op de afgesproken tijd weer thuis en we keken nog even samen naar de finale van de huldiging die ik erg mooi vond en ik heb echt van al die beelden genoten.
Johannes was nog even boven aan het vergaderen over de telefoon en dus deden Lianno en ik nog wat schoolwerk en maakte toen samen de pannenkoeken klaar, was leuk want Lianno zei heel droog laat mij de borden maar tillen want anders val je straks weer…..hij is echt zorgzaam en bracht zijn bord naar binnen en ik nam soep want ik eet geen pannenkoeken, nooit gedaan ook.
Ik moest erg lachen om hem, want hij legt de link van min valpartij bij het tillen van het bord linkerhand en koffie rechts en niet bij de struikel die ik maakte, reden is mij ook niet echt duidelijk.
Na het eten speelde Lianno nog even op de DSi XL en toen ging hij douchen, na een ijsje en wat kletsen bracht Johannes hem naar bed.
Lianno is al helemaal vol van morgen, want dan komt Oma (mijn moeder) hem halen voor een dagje en daar heeft hij erg veel zin in, ook heeft hij het steeds over paardrijden op Mabel, het paard van Inge, het nichtje van Johannes.
Dat gaan we komend weekend doen en dan is het voor ons vakantietijd, heerlijk ik kijk er al naar uit een paar dagen lekker weg met zijn drietjes.
Kortom er staan nog veel leuke dingen voor ons op het programma en we kijken er allemaal al erg naar uit.
Ik keek in de avond nog wat soap en tv en ben nu wel wat stijf in onderbenen en mijn rug en ik hebben ruzie en dus ga ik zo maar douchen en bed in en hopen dat het morgen een stuk beter voelt, dan heb ik infuus en hoop maar dat prikken lukt in een dikke voet of dat het vocht morgen even weg is tijdens infuus nou ja we zien dat morgen allemaal wel weer nu eerst maar eens lekker slapen.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Balen dat je zo hard gevallen bent. Sterkte en beterschap!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.