Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

9jul/101

Lianno helemaal HEPPIE terug van Heppie kamp

Vrijdag 9 Juli
Op tijd op en slecht geslapen door de warmte, maar geeft niet ik heb energie voor 10, want we gaan Lianno ophalen en daar wordt ik altijd heel blij van.
Sjoerd kwam vlak voor wij gingen rijden en dus als wij terug komen si alles fris en schoon en zeg nou zelf beter kan je dag toch niet beginnen.
We kwamen als eerste “ouder” aan en namen plaats op het bankje in de schaduw, kregen frisse limonade en Lianno zag ons al snel, maar ging naar een zwaaiend gebaar onverstoord door met het afbreken van de hut, dat was hem opgedragen.
Daarna gingen alle kinderen naar binnen voor de afsluiting en klonk er luidkeels een hoop gezang buiten en uiteraard stond de muziek lekker hard met het Heppie lied en werd er een polonaise gelopen, die wij met andere ouders door het raam heen zaten te bewonderen.

Lianno heeft het super gehad en zijn begeleidster kwam even vertellend at alles perfect is gegaan, hij was lief, zorgzaam en deelde zijn spullen met de kinderen van zijn kamer zonder probleem.
Lianno had bv shampoo en douchegel en de andere hadden alleen shampoo dus kregen ze van hem heerlijke Cars douchegel.
Hij heeft veel leuke dingen gedaan zoals een pijl en boog gemaakt van een houten klerenhanger en ze hadden allemaal een groepsfoto en vriendenboekje voor elkaar ingevuld.
Lianno hoestte al sinds het schoolkamp, maar dat zakte steeds weer af, maar nu tijdens het kamp werd hij weer erg verkouden en heeft hij last van benauwdheid gekregen en hebben ze hem elke avond met dampo ingesmeerd.
Hij hoestte inderdaad erg en als hij een stukje rende of wat inspanning leverde klonk hij als een oude man die heel zijn leven had gerookt, piepen en hoesten, benauwd, we spraken dus meteen meteen maar af dat we nu toch even de huisarts zouden bellen en dat deed ik onderweg naar huis en we konden dezelfde middag nog terecht.
Lianno nam van iedereen afscheid en liet me meteen weten dat er binnenkort ingeschreven kon worden voor volgend jaar en hij wil toch graag weer en ik vond dat erg schattig en uiteraard zullen we hem aanmelden voor het volgende kamp.
Thuis gekomen spullen opgeruimd, meteen de was aangezet en geluisterd naar alle verhalen van Lianno die ondanks zijn heftige hoestbuien heel enthousiast bleef vertellen.
Lianno was blij met de aangeschafte leerboeken en liet me weten er morgen meteen in te beginnen en daarna wilde hij naar de site van Heppie op internet en dus samen achter de pc gezeten en het leid geluisterd, wat ik hierboven heb gepost.
Lianno las de nieuwsberichten op de site van kinderjournaal en deed dit hard op en dat ging echt supergoed!
Toen zijn we de nieuwe kleren gaan passen, Lianno is met de zomerkleding over naar maat 116 de spijkerbroek hangt hij er net nog tussenin, maar komt vanzelf goed hoor hij groeit.
Lianno si erg blij met alle kleren en was dan ook niet van plan het meteen in de kast te hangen en dus liep hij meteen rond in zijn oranje voetbal pakje.
Vervolgens zijn we even snel een boodschap gaan doen en daarna naar de huisarts, onze huisarts weet uiteraard dat Lianno ons Netwerkpleegzoon is en maakte aan het eind van het spreekuur tijd voor hem vrij.
Lianno stelde zich netjes voor aan de dokter en ze spraken met elkaar over wie hij was en wie wij waren en toen over waar hij last van had en hij kon het zelf goed uitleggen, ik heb alleen wat toelichting gegeven, ze onderzocht hem nam zijn temperatuur op, luisterde naar zijn longen en controleerde de klieren bij zijn keel en onderkaak en tot slot een check van zijn oren.
De conclusie is wat opgezette klieren, zware verkoudheid en daardoor gaan de bronchiën spastisch samen trekken en daardoor wordt Lianno erg benauwd en om het hem duidelijk te maken liet ze hem zien aan de hand van een plastic stuk bronchiën hoe het hoort te zijn en wat er nu bij hem gebeurd.
Het hoort te zijn als de meest rechtse afbeelding, maar bij Lianno is het nu steeds zoals op de linker en daarom krijgt hij tijdelijk een pufje Ventolin, dit zorgt er voor dat de bronchiën zich verwijden en Lianno gewoon meer lucht binnen krijgt en dit is een hulpmiddel en geen echt medicijn.
image001
Verder zal hij gewoon de verkoudheid moeten uitzieken, het slijm waar hij last van heeft kan je verminderen door minder zuivel producten te gebruiken en andere dingen die de slijmproductie verhogen.
Lianno nam het recept aan en gaf haar netjes een hand en op naar de apotheek, daar kregen we nog een korte uitleg over hoe het werkt en toen snel naar huis via de Mac Drive, Lianno mag altijd vrijdag zeggen wat we eten en dit keer was het dus de Mac Drive en hij had mazzel want die is vandaag net weer open gegaan na een renovatie en verbouwing.
Thuis lekker zitten eten en toen is hij gaan douchen, de doucheslang overleed en dus kon Johannes snel nog even naar de Praxis een nieuwe halen.
Vervolgens samen met Lianno de tuin gesproeid en hij heeft nog even op internet gesurft, hij heeft een eigen map favorieten met allemaal kindersites en daar vermaakt hij zich heerlijk mee, uiteraard kijk ik mee over zijn schouder, want het is wel een kind van 9 jaar en internet is geen fijne plek om iemand te laten dwalen.
Toen een pufje en bed in en hij zal vast slapen als een roosje en hopelijk heeft hij nu minder last van het hoesten in zijn slaap.
Johannes haalde een pakket op dat was bezorgd voor ons bij overburen en dat bleek de gerepareerde printer al te zijn en nu staan er dus weer 2 werkende printers in de kamer een bij Johannes en de andere bij mijn pc.
Ik liet Elis en Camiel weten dat we morgenochtend helaas niet kunnen komen om een kop koffie met gebak te eten ivm hun verjaardag, we vinden het alle drie erg jammer, maar Lianno moet het even ietsje rustiger aan doen en dan is in de ochtend even naar Hilversum rijden en daarna in de middag met zijn moeder weg volgens ons even teveel en dus gaat het bezoek van moeder voor.
Sorry Elis en Camiel en we weten dat jullie het volkomen begrijpen, maar toch en we spreken van de week even nieuwe dag af en het komt dus wel goed.
Zo nu is het alweer 23.00 uur en tijd om te gaan douchen en slapen.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Balen dat Lianno het zo benauwd heeft, ik hoop dat Ventolin snel helpt. Fijn dat hij zo genoten heeft op kamp! Fijn weekend.


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.