Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

23jun/101

Gizmo ons zorgenkindje

Woensdag 23 Juni
Zoals altijd vroeg op en de werklui hebben vandaag gevraagd alle oranje versieringen weg te halen, op de muur gemonteerde naamborden en nummers eraf te halen en de struik terug te snoeien.
Nou lekker dan dus geen oranjeversieringen op de dag dat Nederland speelt, maar goed ik heb alles weg gehaald en Johannes heeft de struik terug gesnoeid, morgen haal ik de spullen wel van de muur.
Ze hebben daarna alles voorbereid om te kunnen schilderen dus schuren en schoonmaken, zal vast mooi worden, maar voor nu ben ik er al aardig zat van heel de dag dat kabaal, hun muziek, het geschreeuw en al die materialen die geluid maken. Verder de dieren verzorgd en huisje gedaan, Johannes is zo goed als de oude en hoest nog wel en heeft iets keelpijn maar gaat morgen en vrijdag wel weer aan de slag, alleen vanaf huis.
Ik deed de post, mail, prijsvragen, forum en rommelde op internet lekker zoals ik elke dag wel doe en uiteraard keek ik mijn soaps en voetbal.
Het moeilijkste vandaag was het feit dat we met Gizmo naar de dierenarts gingen, Gizmo is een lieve kat van 15 maanden en zit niet goed in zijn vel, al een tijdje niet.
Nadat we hem kregen is hij even ziek geweest en ging toen qua gewicht van 4,3 kilo terug naar 2,5 kilo en vanaf toen is het niet veel meer geworden, hij is vaak moe en slaapt veel.
Na overleg hebben we besloten hem te castreren en dan te kijken of hij zou aankomen, maar tijdens de ingreep kreeg hij het heel zwaar en moesten ze hem terug halen zijn hartslag schoot eerst helemaal omhoog en vervolgens terug naar niets.
Gelukkig ging het wel goed met hem na de ingreep en het kan een reactie op de narcose zijn of misschien iets met zijn hart, maar dat laatste betwijfelde de dierenarts en wij zelf ook.
We keken het aan en dat zouden we ongeveer 6 weken doen en geen verbetering, Gizmo weegt nu wel 3,6 kilo maar das lang niet genoeg, want Kuifje uit hetzelfde nest weegt al 6 kilo. Dus gisteren zijn we terug gegaan en we wilde een compleet bloedonderzoek van alle belangrijke organen en zijn complete bloedbeeld, de dierenarts heeft dus bloed afgenomen en ze vond inderdaad zijn vacht niet goed eruit zien, hem veel te mager en hij had koorts (40.7).
Ik ben erg bezorgd net als Johannes maar die is meer de rustige bij ons en dus stond ik fijn te huilen bij de dierenarts, met Pablo in gedachte en ook al is dit een hele andere situatie bij Pablo bleef ik moed houden dat alles goed kwam en na 10 maanden vechten en vele bezoeken aan de dierenarts moesten we hem laten inslapen met 15 maanden, hij had FIP en dat is niet te genezen.
Wij hebben een lieve dierenarts, Paulien en ze deelt mijn bezorgdheid en snapte mijn tranen en verdriet echt wel en ik hoop maar dat het bloed wat duidelijkheid gaat geven.
Paulien gaf Gizmo een injectie om de koorts aan te vechten en we kregen voor 6 dagen speciaal aansterk voer mee en verder mag Gizmo alles eten en drinken wat hij zelf wil.
Als het goed is heeft Paulien morgen al de belangrijkste bloeduitslagen en dat is fijn want ze komt morgen op huisbezoek om naar de reusjes te kijken en ze te enten.
Ik hoop dus morgen meer te kunnen vertellen over hoe het met onze lieve Gizmo gaat en wat er mis is.
image001 Gizmo
Daarna weer naar huis gegaan en voor nu is het afwachten en hopen op duidelijkheid morgen.
In de avond nog wat gerommeld op de pc, tv gekeken en nu gaan we douchen en bedje in, morgen weer een dag.
Dit soort dingen zoals met Gizmo vreten echt mijn energie, maar goed dat hoort erbij als je veel dieren hebt, helaas moet ik ook nog melden dat er 2 Luipaardgekko’s zijn overleden van ouderdom.
Uiteraard vandaag ook gebeld met Lianno het gaat goed en hij kijkt uit naar het weekend en de vakantie over een week, hij heeft ook al een uitje bedacht voor ind e vakantie.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. ik wil jullie even vertellen dat onze pamela het zusje van pablo ook is overleden aan hcm.
    dat was een hele schok voor ons want ze was kern gezond. dachten wij .
    wij wisten wel dat pablo ziek was . maar zo ziek dat hebben wij’niet gehoord.
    hcm was voor ons onbekend. pamela is net geen 4 geworden ze is 15 dec heen gegaan . we hebben er heel veel verdriet van. net als jullie van pablo . jammer twee prachtige katten waren het


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.