Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

27mei/104

Mijn eerste rit met de Canta gereden

Donderdag 27 Mei
Vandaag werkte Johannes weer eens gezellig thuis en ook al is hij dan erg druk het is wel erg prettig.
Ik stond wat later op 9 uur en heb lekker met de katten liggen knuffelen en die vinden dat erg leuk zo op bed en dan geaaid worden.
Heb het huisje gedaan, dieren verzorgt, mail opgeruimd, prijsvragen bijgewerkt en lekker zitten spelen op Facebook.
Toen kwam de post en jawel mijn plaatje van de UNIVE verzekering lag op de mat en Johannes heeft hem meteen op de Canta vastgeschroefd en nu staat niets meer in de weg om te gaan rijden of toch wel want de drempel is wel hoog om in mijn eentje nu weg te gaan.
Ik heb zeker 2 uur zitten twijfelen en toen de knoop doorgehakt en ingestapt en op naar de buurt AH, klein boodschapje gedaan en met een kleine omweg weer terug en nu staan er 5 afgelegde kilometers meer op de teller.
Het was wel even wennen alleen te rijden met een snelheid die twee keer zo snel is, ik rijd namelijk niet volgas en heb de dreef gemeden dat komt morgen wel als ik naar de C1000 wil aan de andere kant van de stad.
Maar goed het rijden gaat prima, parkeren vooruit en achteruit ging ook prima dus het is gewoon een kwestie van doen en blijven doen en over een paar weken is het net zo gewoon als mijn scootmobiel denk ik hoop ik want dat houdt dan in dat ik hem optimaal en volop zal gebruiken.
In de middag lekker wat soap gekeken en daarna eten gemaakt heerlijke ovenschotel en tijdens eten samen met Johannes naar onze favoriete serie Bones gekeken, was erg spannend.
Later stukje songfestival geluisterd terwijl we beide wat op pc deden en helaas geen finale zoals elke keer.
Toen nog wat op Twitter zitten tikken en actualiteiten gevolgd en vooral Marc Rutte want die was erg boos en vraag me niet waarom hij boos werd, want zijn programma liegt er ook niet om.
het kan zijn dat hij schrok van de terechte reacties van de mensen die meewerkte aan het filmpje, het is niet niets al een welgestelde meneer zegt ik stem geen VVD want ik hoef niet meer te hebben dan ik heb of een huilende bijstandsmoeder die dan nog 15 euro over houdt per week voor 4 personen en tot slot een stel ouders die 3 kinderen heeft waarvan een gehandicapt en de angst en onzekerheid was non verbaal zo duidelijk en terecht.
Marc Rutte was boos want het klopte niet maar waar ik ook lees en zoek ik kom op dezelfde shit uit VVD haalt weg waar hij juist veel meer zou dienen aan te vullen en voor de goede orde met een stem op het CDA kom je ook in die richting uit en dat houdt in dat ik dus echt niet stem p CDA of VVD, Trots op NL en PVV waren al afgevallen.
Voor mij is het echt Femke Halsema van GroenLinks, die si goed voor mij, voor de dingen waar ik voor sta en heel belangrijk die zijn sociaal voor hen die kwetsbaar zijn (gehandicapten, ouderen, uitkeringsgerechtigden).
Maar goed ook ik heb nog 13 dagen alvorens ik moet kiezen, maar vooralsnog blijf ik dus bij GL hangen.
Zo nu gaan we naar de douche en dan bed, even Knevel en van Brink aan en dan slapen, morgen komt Lianno ook weer gezellig.

Reacties (4) Trackbacks (0)
  1. Wat goed dat je zelf en alleen hebt gereden nu Moontje 😀 Blijven doen iedere dag, dan gaat het over een week als vanzelf, en het is een groot stuk vrijheid, je kunt ook met slecht weer om een boodschap gaan zonder iemand te hoeven vragen!! Heerlijk toch. Ik mocht na de plaatsing van mijn ICD een poos geen autorijden en het weer was te slecht en mijn conditie op dat moment te zwak om te fietsen, en ik heb me zo hulpeloos gevoeld en zo gevangen thuis… Dus ik begrijp volkomen hoe dolblij jij met je Canta moet zijn!! Dus rijd er op los, verslijt zijn banden 😉 ha ha en geniet!!!!!!

  2. Goed zeg dat je er al alleen op uit bent geweest, lekker die vrijheid om te gaan wanneer jij het wilt, succes met het rijden.
    En ja, Rutte… en de VVD, die halen het bij de minst bedeelden weg en niet bij de mensen die het breed hebben, ik vind sowieso dat er naar draagkracht betaald moet worden, dus de mensen die het meest verdienen, kunnen ook het meeste dragen en mensen met een kleine portomonnee het minste.. De PVV vind ik een walgelijke partij, dus die valt bij mij ook af, ik zit ook altijd bij de linkse partijen net als jij..

  3. Geweldig dat je er nu zelf op uit kunt. Heel veel plezier met de Canta!

  4. Ik vind het leuk om te lezen, hoop dat je nu als een voleerd courour over de weg gaat.
    Maar je kunt nu gratis aanmeldin bij de cantaclub , die is bestemd voor alle mensen met een canta.
    Heel veel plezier toegewenst


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.