Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

25mei/103

Onderzoek Netwerk Pleegouder over Lianno gestart.

Dinsdag 25 Mei
Vandaag begon Johannes met huiswerken omdat we in de ochtend de mensen van Pleegzorg over de vloer kregen ivm onze aanvraag Netwerk pleegouderschap. over Lianno, dit is voor de weekenden en vakanties en wie weet wordt het steeds meer in de toekomst.
Zon onderzoek bestaat uit 2 gesprekken bij je thuis, men kijkt naar de veiligheid, mogelijkheden en vraagt veel informatie over je aan zoals strafblad, medisch verleden en alles bij elkaar duurt het onderzoek ongeveer 3 maanden en dan komt men met een verslag en uitkomst.
Dit onderzoek is belangrijk en dient heel grondig en goed gedaan te worden, want het is ten slotte wel zo dat je andermans kinderen “leent” en daarvoor zorg tijdelijk een deel zorg zal dragen en het is in het belang van het pleegkind dat het een goede en veilige plek is en daarom is het ook erg grondig.
Het eerste gesprek ging voornamelijk over hier thuis en veiligheid en was goed te doen en het voelde ook goed, het tweede gesprek zal iets moeilijker worden denk ik.
Voor iemand zoals ik, houd dat in dat je verleden mee zal spelen en dus komt mijn jaren RIAGG ervaring langs, mijn bezoeken aan het kindertehuis, de opname op de PAAZ (Psychiatrisch Afdeling Algemeen Ziekenhuis) mijn dagbehandeling en de mooie etiketten die men mij heeft toebedeeld Bordeline en ADD.
Dan heb ik natuurlijk ook medisch heel wat te melden en uit te leggen, maar goed dat gesprek zal dus op 9 juni gaan plaats vinden en om eerlijk te zijn ben ik er niet eens bang voor.
Ik maak en zal nooit een geheim maken van wie ik ben en hoe ik zo ben geworden, je verleden hoort bij wie je bent en ik heb het zelf niet makkelijk gehad, veel meegemaakt en hard moeten vechten en werken om te zijn wie ik nu ben en ik ben trots op wie ik ben!
Ik heb een goed zelfbeeld en weet wat ik kan en niet kan, wat mijn “slechte” eigenschappen zijn en heb geen medicatie of therapie verder en leef gewoon me leven en ben gelukkig.
Mijn verleden is geen excuus voor dingen in het heden en toekomst gebeuren en ik zal in dit gesprek ook gewoon alles vertellen en toelichten en hoop dat dit geen negatieve invloed zal hebben op het besluit wat erna zal dienen te volgen.
Wordt vervolgd op 9 juni aanstaande……………..
Na het gesprek vertrok Johannes naar Amsterdam voor zijn werk en het zal weer niet ongeluk met vrachtwagen en na een kleine 2 uur of zo was hij weer thuis en dus omgedraaid omdat het zonde is van zijn kostbare tijd om stil te staan op de snelweg terwijl er genoeg te doen s.
Johannes werkte de rest van de dag thuis en in de middag boven want toen kwam Linda de voogd van Lianno om te evalueren hoe dingen gaan en uiteraard hebben we ook gesproken over het onderzoek.
Het was een goed gesprek en toen ze weg ging hebben we nog even samen naar de Canta gekeken en ze vind hem echt super en ik natuurlijk ook.
Goed nieuws is dat ik morgen naar Dronten ga om de spullen in orde te maken voor de verzekering en met een beetje geluk krijg ik direct mijn plaatje mee en kan ik gaan toeren.
Moeke 2 even gebeld of zij misschien tijd had om me e te gaan en of ze dat wilde en dat wilde ze wel, ben ik blij om met de taxi heb je veel wachttijden en ik heb geen flauw idee hoe lang het duurt en daarbij is het veel gezellig met moeke 2 dan met een taxichauffeur en de rest in je eentje.
Eind van de middag kwam mijn moeder even een trui terug brengen en ben ik gaan eten maken en eten.
In de avond met Johannes zitten praten, tv kijken en nee geen National Songfestival maar onze series.
Nu is het inmiddels al weer 10 uur geweest en ga ik douchen en mijn bed in, lekker nog even Knevel en van den Brink aan om te luisteren.

Reacties (3) Trackbacks (0)
  1. Jee, Moon, dat wist ik allemaal niet, maar wat kan jij ongelovelijk trots op jezelf zijn zeg! Zoveel bereikt!

    Je doet het goed hoor! Ik hoop dan ook dat t allemaal geregeld word, wat jullie willen met Lianno!

    DIkke kus

  2. Geweldig mooi om te lezen dat je lekker in je vel zit en met zoveel bijzondere dingen bezig bent. Geniet ervan. 😉

  3. Lieve Moon ik ben ook trots op je/jullie.


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.