Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

17apr/101

Heerlijke zonnige zaterdag

Zaterdag 17 April
Vandaag om 8 uur al weer beneden en na het ontbijt meteen de deur open dan komt de eerste zon al op ons voorste terras.
Dieren verzorgd en de mannen verzorgden de konijnen dus hok schoon maken, vers water, eten, hooi en Lianno deed goed zijn best.
Het was echt heerlijk weer en Lianno speelde heel de morgen in de tuin met zijn speelgoed en wij zaten te genieten van de koffie en de zon, Johannes maakte nog wat gaas vast bij het konijnenhok zodat ook dat laatste stuk nu goed beveiligd is tegen ontsnappen via gangen in de grond.
De reusjes kunnen tot zon 30 cm diep graven en dan zit er overal gaas in de grond dat weer vast gemaakt aan het gaas van het hok.
De buurvrouw Ria kwam even langs om Lianno te steunen bij zijn sponsorloop, Lianno heeft een klasgenootje die is overleden aan kanker en ter nagedachtenis gaan ze een sponsorloop doen en het geld gaat nar Stichting Doe een Wens.
Ze gaan op 27 April 15 minuten lang rondjes lopen en die 290 meter lang zijn en je sponsort hem dan voor en rondje en je kan aangeven wat je maximale bedrag zal zijn, uiteraard sponsoren wij hem de buren doen ook mee.
Daarna zijn we gaan lunchen en na de lunch kwam zijn moeder, ze gingen op de fiets naar de stad en kregen de sleutel van he thuis voor het geval dat en wij hadden de middag dus vrij om samen naar Almere te gaan.
Wij zijn naar Ranzijn gereden en hebben daar een mooie pot Margriet gekocht, 2 hang Petina voor aan de pergola, 10 kleine goudvissen, 5 Goudwindes, 5 Zilverwindes en 3 grote gevlekte goudvissen of te wel vervanging van Sipje, Sopje en Lianno want die waren door de reiger genuttigd.
We hebben meteen 6 keer 20 liter kattengrit meegenomen in de aanbieding (scheelt 4 euro per zak), 12 kilo kattenbrokken en veel kattenvlees en kortom afgeladen auto weer naar Lelystad.
Tja veel dieren en grote moet je wel goed verzorgen en de kattenbak is extra groot want Kuifje is bijvoorbeeld al 6 kilo en in de bak moet hij wel kunnen draaien en in zo’n grote bak gaat wel gewoon 10 liter grit en we hebben er 3 in huis.
Dus 3 grote katten en 3 grote bakken, 2 beneden en eentje op de bovenverdieping en dan gaat dat dus eigenlijk wel snel op.
Thuis gekomen de auto uitgeladen en de vissen in de vijver met zak en al om te wennen en de planten meteen geplant in de pot, staat weer erg vrolijk.
Lianno kwam thuis en speelde samen met zijn moeder nog even in de tuin in hert zonnetje, daarna deed ik voorstel aanzijn moeder voor volgend bezoek en ging zij naar huis, woensdag hebben we een gezamenlijke afspraak hier met jeugdzorg en de gezinsbegeleidster.
Lianno liet de vissen los in de vijver en ging toen zijn half uurtje kamertijd doen en daarna hebben wem heerlijk shoarma met patat gegeten en keken net als gisteren trouwens naar een leuke kinderfilm.
Ik ben nu wel blij met Film 1, want je kan daar on-de-mand veel leuke films kijken wanneer het je uitkomt en gisteren hebben we Hondenhotel gekeken die was erg leuk en vandaag keken we naar de film van Suske en Wiske: De Texas rakkers en ook dat was een hele leuke film, mooie ervan is dat het allemaal Nederlands is gesproken.
Na de film is hij lekker gaan douchen en klaar maken voor zijn bed, dit keer kreeg hij een leuke traploper als cadeau en er zitten nu nog in e doos 4 cadeaus en dan ios de beloning voor het zelfstandig douchen weer op.
De traploper heeft de zeven kleuren van de regenboog en dat ziet er erg flitsend uit als die de trap afkomt, maar goed onze trap is iet zo lang maar die in Driebergen superlang dus daar zal die wel flink gebruikt gaan worden.
image001
Daarna is Lianno naar bed gegaan en Johannes en ik kletsen wat, speelden beide nog wat FarmVille en toen hoogste tijd om te gaan douchen en dan door naar bed.
Ik hoop dat het morgen net zulk lekker weer zal worden als vandaag, het leek wel heel even zomer heerlijk gewoon.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Vandaag schijnt de zon ook nog volop, geniet er lekker van! Wat goed van Lianno dat hij de sponsorloop gaat doen voor het goede doel.


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.