Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

10mrt/103

Rijvaardigheidstest Canta gedaan!

Woensdag 10 Maart
Vandaag was best een drukke dag en ik begon hem dus langzaam door wat later op te staan, rustig ontbijt en dieren verzorgd.
De meneer van de Canta kwam langs, we dronken koffie en spraken over alles en al snel was het tijd om naar de Canta te gaan om een rijvaardigheidstest te doen.
Voor het eerst zat ik een soort auto met een echt stuur in mijn handen en 2 voetpedalen en dat is best wel gek moet ik even bekennen, maar goed beetje uitleg wat wat is en dan sleutel om draaien en rijden maar.
Het ging goed, noodstop moeten maken om te zien of ik genoeg kracht heb de rem helemaal in een keer in te trappen, stukje hard moeten rijden en verder over drempels, door bochten en alles gaat wel goed, het enige dat ik echt wennen en best moeilijk vind is het sturen.
De houding van 10 over 10 of 10 voor 2 net hoe je het ziet is heel anders dan bij een fiets of scootmobiel en je moet ook veel meer doen om de bocht door te komen en dan moet je dus ook minder gas geven en juist weer meer en als je dat voor het eerst doet is het heel veel tegelijk doen, maar goed we hebben een stuk gereden en zijn zonder problemen weer terug gekomen.
Wat heel raar was is de achteruitkijkspiegel dat ken ik dus ook niet en ik kon nu gewoon zien dat er een auto met veel te hoge snelheid eraan kwam en me zou voorbij racen.
De rijtest was geslaagd en over ongeveer 8 weken als hij wordt afgeleverd krijg ik nog 2 rijlessen en de eerste k meteen na aflevering.
Ik krijg een paar aanpassingen erin zoals een plat stoelkussen, sen beugel voor in- en uitstappen en de handrem wordt ergens anders geplaatst, verder wordt de kleur metallic groen en deze kosten zal ik zelf betalen, maar ik wil echt heel graag een groene, alle andere die ik hier zie rijden zijn rood of wit en dus zal deze goed opvallen.
Toen ik weer thuis was trilde ik helemaal van de spanning, goede spanning en nu gaan we aftellen tot hij komt.
Ik ben na dit even snel wat gaan eten en toen kwam Jop om het infuus te geven, prikken ging goed en infuus liep prima.
We hebben lekker veel zitten kletsen en verder de rest rustig op de bank gezeten, Jop kwam vandaag omdat het beter uit kwam voor hem, hij is druk met de verbouwing van zijn huis en dus even op ander moment en dit moment vind ik prima en gezellig want nu eten we lekker met zijn allen.
Jop ging weer weg en wij hebben nog wat tv gekeken en ik heb nog wat op de Nintendo DSi XL zitten spelen.
Het is woensdag dus we hebben uiteraard ook gebeld met Lianno en die was vrolijk maar had niet veel tijd want hij was druk met domino bezig en had daar erg veel plezier in dus hebben we het kort gehouden en kon hij weer lekker verder spelen.
Nu is de dag om en ik tel af naar de Canta en ga nu lekker douchen en bedje in, morgen heb ik weer een volle dag.

Reacties (3) Trackbacks (0)
  1. Wat gaaf dat je rijles zo goed ging! Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open…letterlijk en figuurlijk. Je kunt gaan aftellen tot hij komt. Erg mooi die groene kleur, ik zie hier ook altijd alleen maar rode en witte rijden.

  2. Leuk zeg dat je rijtest zo goed ging, en nu maar aftellen totdat hij komt, ik vind de kleur erg mooi

  3. FANTASTISCH DAT JE RIJLES ZO GOED GING. KAN ME VOORSTELLEN DAT JE STOND TE TRILLEN NA JE EERSTE LES.
    GRAAG ZOU IK HET ADRES VAN JE CANTA-LEVERANCIER WILLEN HEBBEN. IK BEN BIJ WAAYENBERG GEWEEST. KREEG EEN PROEFRITJE, MAAR KRIJG PAS LES ALS IK DE CANTA HEB GEKOCHT. 1 LES WORDT DAN VERGOED, MAAR DE VOLGENDE LESSEN KOSTEN 70 EURO PER UUR. EN ZE KOMEN OOK NIET AAN HUIS.
    GRAAG JE REACTIE


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.