Onze nieuwe tuinvriend Meneer Bietsie

Vrijdag 22 Januari
Vandaag stond ik wat later op, Johannes werkte thuis en dus bleef ik lekker liggen tot half 10.
Meteen boven begonnen met schoonmaken en stofzuigen, daarna naar beneden voor ontbijt en koffie.
Benden ook de boel gedaan, dieren verzorgd en lekker bezig geweest met internet en prijsvragen.
In de tuin hadden we een eetgast oftewel de reiger, vanaf mijn pc zette ik hem op de foto is dus van andere kant van de kamer, door het raam heen,
want als ik op zou staan dan vliegt hij meteen weg.
image001
Deze meneer ga ik nu Bietsie noemen, hij bietst niet echt hij pikt gewoon de vissen uit mijn vijver, maar goed hij heeft honger en de sloten zitten nog dicht en tja echt een keuze heft hij dus ook niet en in het voorjaar vul ik de vijver wel opnieuw, dat is ook weer leuk.
Bij de pergola aan de voorzijde van de woning heb ik weer allemaal dingen voor de vogels opgehangen zoals pinda’s, verbollen, zonnepitten in vet, nootjes kortom drie gangen diner.
Het is er elke keer erg druk met Koolmeesjes, Mussen, Duiven, Eksters, Merels, Spreeuwen, Vinkjes, Roodborstjes kortom veel variatie en is erg leuk om naar te kijken.
Einde van de middag zijn we in de auto gestapt op weg naar Zeist om Lianno op te halen, die was nog lekker aan crossen op zijn BMX toen wij aankwamen.
We spraken met de leiding, kregen zijn rapport wat er goed uitziet en dronken gezellig kop koffie voor we weer terug naar Lelystad reden.
Onderweg speelde hij met de Nintendo DS en kletste met ons over van alles en nog wat, het was dus erg gezellig in de auto.
Thuis meteen macaroni gemaakt en lekker gegeten met als toetje Sprookjes vla, erg smakelijk en met leuke spelletjes op de doos, dat hield Lianno wel even bezig.
Ik heb voor Lianno een abonnement op de Lego Club en daar was een blad van gekomen en daar heeft hij lekker in zitten lezen met de speciale 3D bril die erbij zat.
Lianno krijgt al een tijd van ons zakgeld elke week en wil nu naar de speelgoedwinkel om van zijn eigen gespaarde zakgeld iets moois te kopen en morgen gaan we dat dan dus maar even doen, dan gaan we zijn centjes tellen en shoppen.
Lianno gaat met de taxi naar school en als hij zich goed gedraagt krijgt hij voor de heen- en terugrit een handtekening en als hij ze alle 10 heeft mag hij een kwartier later naar bed op vrijdag, dat was nu dus het geval en eigenlijk tot nu toe al elke vrijdag, goed teken dus, en vandaag dus een kwartier later gaan douchen.
Inmiddels ligt hij lekker op bed, Johannes en ik kijken wat tv oa Tros Vermist want daar gaat het wederom over Coby Hertroijs en tot nu toe nog geen nieuws.
Bij het naar bed brengen begon Lianno nog over Coby en Yvonne en zijn zusjes, helaas kon ik hem niets meer vertellen en hij nam dat goed op en zei ik blijf ze toch missen, maar gelukkig mag ik nu bij jullie ook logeren.
Het is aandoenlijk om te horen, maar ook verdrietig, gelukkig is hij erg blij als hij hier is en hebben we het zelf ook erg naar onze zin en tja hij mist dan weliswaar het oude pleeggezin waar hij bijna 4 jaar woonde, maar dat is logisch en zal altijd zo blijven
Nu Lianno in Zeist verblijft, gaat het wel steeds beter met hem en dat is heel goed nieuws, op school gaat het goed en in zijn groep heeft hij nu zijn plekje wel gevonden.
Goed Tros Vermist begint dus even gekeken en dan nu logje posten douchen en snel bed in, morgen weer vroeg op.
image002

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Onze nieuwe tuinvriend Meneer Bietsie

  1. San schreef:

    Wat erg dat er nog steeds geen tips binnen zijn. We blijven hopen dat ze snel gevonden wordt. Fijn dat Lianno er is. Prettig weekend en bedankt ;-).

Geef een reactie