Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

1jan/1017

Grote onzekerheid en heel veel verdriet

Vandaag ga ik loggen over de situatie waar ik gisteren nog niet zoveel over kwijt wilde in mijn log
Zoals jullie weten komt mijn neefje Lianno hier regelmatig en sinds kort blijft hij ook gezellig slapen hier.
Lianno verblijft in een soort kindertehuis op het moment en hiervoor zat hij 4 jaar lang in een pleeggezin, met 3 zusjes. Door omstandigheden is hij noodgedwongen uit het pleeggezin gehaald en in het kindertehuis gekomen.
Lianno mist het gezin heel erg en heeft het heel vaak over hun en zo nu en dan zien ze elkaar bij ons thuis, net als afgelopen kerst donderdag 24 december waren ze hier gezellig op bezoek, zie maar eens het log op die datum.
Op die dag is er ook afgesproken dat ik zou bellen als Lianno inderdaad oud en nieuw hier zou zijn, zodat we even zouden afspreken om elkaar te zien en gelukkig nieuw jaar te wensen.
Wat er nu aan de hand is dat een van deze pleegmoeders Coby vermist wordt sinds afgelopen dinsdag, ze hebben gezocht met politie, helikopters en van alles en haar tot op heden niet gevonden.
Op de website van Omroepflevoland.nl  staat een oproep over haar vermissing en helaas is er nog geen duidelijkheid, men vreest het ergste en is voor de komende dagen gestopt met zoeken.
Dit is echt heel moeilijk voor het gezin van Coby en voor iedereen die haar kent en als volwassenen kun je al niet bevatte wat er gebeurt laat staan dat een kind het kan begrijpen en Lianno is 8 jaar.
We hebben overleg gevoerd met de begeleiders van Lianno en zeker omdat Lianno er erg graag heen wilde voor de beste wensen en dat is nu gewoon niet mogelijk.
Na overleg hebben we besloten Lianno uit te leggen dat Coby vermist is en dat in ons huis te doen in het bijzijn van zijn begeleider, dit was een moeilijk gesprek voor mij want ik heb het verteld met hulp van de begeleider.
Lianno barste in tranen uit en zei dat hij nu heel bang was en verdrietig en hij maakt zich ook zorgen om de andere moeder en zusjes.
Om het even weer wat luchtiger te krijgen heeft hij zijn begeleider zijn kamer laten zien en alle dieren en toen hebben we hem laten vertellen wat ik had uitgelegd en hij heeft het wel begrepen of hij ook beseft hoe ernstig de situatie is weet ik niet.
Zijn begeleider is toen weggegaan en Lianno wilde toen Oma (mijn moeder) bellen en het zelf vertellen en daarna ook Opa (mijn vader) en legde het heel netjes uit en vroeg ze om te bidden en mee te zoeken zodat Coby snel weer bij haar gezin zou zijn, want ze heeft geen eten en het is heel koud buiten en dat is gevaarlijk.
Toen ik hoorde hoe hij half huilend zijn verhaal deed besefte ik wel dat het heel moeilijk is voor hem, maar dat hij zich op dit moment meer zorgen maakt over zijn zusjes en andere moeder die nu alleen is.
Kinderen zijn soms zo eerlijk dat je hart breekt en dat van mij brak echt vandaag, de onzekerheid is zo erg voor haar gezin en ik hoop echt dat er zeker voor hun snel duidelijkheid zal zijn en een einde komt aan deze zware moeilijke tijd van onzekerheid.
Het is geen familie en echt vrienden zijn het ook niet, maar voor Lianno is dat heel anders, voor hem is dat altijd een soort gezin en dat blijven altijd zijn zusjes en moeders en hij mist ze elke dag zegt hij en daarom zijn deze mensen dus ook belangrijk voor ons geworden, we hebben in de tijd dat hij bij hun woonde regelmatig contact gehad en ook erna om contact te houden tussen hun en Lianno.
Beelden van 24 december spelen door mijn hoofd, het was zo fijn die middag en ik kan niet bevatten wat er nu gebeurt het maakt me erg verdrietig en gezien ik een soort buitenstaander ben, bedenk dan maar even hoe het nu voor directe familie, partner en hun kids nu moet zijn, als ik eraan denk breekt mijn hart.
Ik bid en hoop op een goede afloop en dat er snel duidelijkheid zal zijn, en ik wens alle direct betrokkenen heel veel sterkte en wijsheid toe in deze moeilijke tijd.

Ik vraag nu hier aan al mijn familie, vrienden, kennissen om een kaarsje te branden, te hopen en/of bidden voor een goede afloop en duidelijkheid.

Reacties (17) Trackbacks (0)
 1. Heel veel sterkte en ik hoop op een goede afloop.

  Liefs Monique (moste)

 2. Geachte Mevrouw Pijnacker-Hordijk,
  zou U mij a.u.b.willen bellen?
  0627567935
  m.vr.gr John

  edit moontje John is van het Reddingshonden team en heeft hun hulp aangeboden om mee te komen helpen zoeken.
  Wij zijn erg blij met deze hulp en ihopen dat het hun zal lukken Coby te vinden.
  John heel erg bedankt voor je hulp alvast.
  http://www.reddingshonden.com

 3. kaars

  Heel veel sterkte

  dikke knuf van ons allemaal

 4. Hier zijn geen woorden voor. Ik zou willen dat ik wat voor jullie kon doen. Heel erg veel sterkte.

  Veel liefs van San

 5. heel veel sterkte

 6. heel veel sterkte
  ik hoop voor dat kleine mannetje dat het goed afloopt
  mag nou toch wel eens he!
  liefs Joke

  [gadget] [/gadget]

 7. heel veel sterkte
  ik hoop voor dat kleine mannetje dat het goed afloopt
  mag nou toch wel eens he!
  liefs Joke

 8. Jeetje ik ben sprakeloos.
  Heel veel sterkte.

  Liefs… Ilonka

 9. Vreselijk!!!! Ik weet niet wat te zeggen!! Ik hoop en bid voor een goede afloop!!

  Heel veel sterkte

 10. Heel veel sterkte voor iedereen.

 11. Poeh….ben er even stil van…heel veel sterkte en ik hoop en bid mee voor een goede afloop..mijn kaarsje brand!

 12. Wat vreselijk! Wij hopen heel hard mee op een goede afloop. Heeeeel veel sterkte! Arme Lianno!

 13. Veel sterkte….

 14. Wat afschuwelijk, ik hoop dat Coby snel gevonden wordt, heel veel sterkte voor alle betrokkenen

 15. Wat erg,ik hoop dat alles goed komt.
  Heel veel sterkte.
  Mijn kaarsje brand!!

 16. heel, heel veel sterkte voor jullie allemaal

 17. Hoi,

  Mijn man en ik kennen Coby van een hele tijd geleden, toen haar kinderen nog klein waren en wij nog bij haar op bezoek kwamen. Het gekke is dat jaren nu blijken niet belangrijk te zijn. De vermissing van Coby heeft ons diep geschokt. Wij hopen van harte dat zij gevonden wordt.
  Heel veel sterkte aan haar kinderen en partner, familie en vrienden.


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.