Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

10nov/093

Scoot Mobiel vliegt door de taxi….

Dinsdag 10 November
Vanmorgen vroeg opgestaan, moest wel want jippie Sjoerd komt vanaf vandaag weer.
Eerst even nog bij gekletst en vervolgens is hij gaan poeten en ik deed toen de dieren, prijsvragen en mail.
Toen Sjoerd klaar was ging hij weer naar huis en ik maakte me klaar voor de dag in Rotterdam, het is test dag vandaag en dat is best wel zwaar.
De taxi had er om 11.15 uur moeten zijn maar kwam pas om 12 uur, dan ben je al geirriteerd, gelukkig mocht ik dit keer wel met de lift er in en eenmaal erin rijden we weg, nog voor we bij de snelweg zijn schuift mijn scoot mobiel door de bus, gelukkig niets kapot of beschadigd en de chauffeur kijkt me aan en zegt: “Heb je hem wel op de rem gezet?” euh sorry ding heeft geen (hand)rem, stroom eraf en dan hoort U hem vast te zetten, de chauffeur zegt verder niets en zet hem vast.
Schrok me werkelijk kapot het zal je gebeuren dat dat ding verder door vliegt pfff....wist ik veel wat me nog te wachten stond later op de dag.
De rit gaat verder en onderweg stopt hij om drinken te halen, hij rijd hard, ik vind het maar niets maar zwijg maar braaf en kom uiteindelijk om 13.45 uur aan in Rotterdam dat is dus een half uur te laat.
Snel naar mijn afdeling en we slaan daar de loop test van 6 minuten over en doen de rest van de metingen en long testen, alles gaat goed de resultaten krijg ik later per mal, dit scheel tijd en snel door naar de arts.
Daar eerst bloed prikken, plassen in potje en dan gesprek dit ging prima en zij deed nog wat andere metingen van mijn spierkracht.
Die resultaten waren goed mijn bovenlijf (nek, armen, schouders) haalden het maximale dus die zijn prima in orde mijn rug, heup en voor de bovenbeen spieren blijven achter.
De bovenbeen spieren zit ik nog onder de 20% van het gebruikelijke, maar dat is al wel weer meer dan het is geweest dus alle Fysio doet toch zijn werk en uiteraard het infuus.
Goed daarna snel naar beneden want de taxi zou om 16.45 uur er weer zijn en vanaf dat moment veranderd mijn dag letterlijk in een doffe ellende.
De taxi komt niet dus na een 45 minuten bel ik eens met de ZCN centrale en die meld mij dat de taxi al om 13.00 uur is vertrokken uit Ridderkerk..ik kijk op mijn horloge en denk wat een onzin zeg, dat zou in houden dat de taxi uit Ridderkerk naar Rotterdam al ruim 4 uur onderweg zou zijn, nou ja ze zegt hi is er bijna dus ik besluit het maar te laten en ga naar de wc en haal een broodje.
Dan om 18.25 uur komt de taxi en ik ben dan zo’n flapuit zeg goedenavond en vraag meteen of het echt zo is dat hij om 1300 uur vertrok en pas na 5,5 uur later aankomt en dat over een stukje van nog geen 15 kilometer afstand.
Mijn droge opmerking valt fout er is heel veel file en hij ik hoefde niet mee want hij was al vrij, ik zeg hem dat ZCN medewerker mij melde dat hij op dit tijd vertrok en ik niet geloof dat het zo druk is, ik ben meid van deze tijd heb mobiel met internet en er was op geen moment meer dan maximaal 300 KM file en dat was meer in de buurt van Amsterdam-Den haag dan Rotterdam, maar goed hij is niet blij met mij dus ik ga maar zitten en we rijden weg.
Na twee bochten vliegt ineens uit het niets mijn scoot mobiel dwars door de bus en stopt doordat hij zich klem schuift tussen de stoelen voor me, werkelijk mijn hart zat in mijn keel en wat zegt meneer dan hee stond hij niet op de rem waarop ik heel droog antwoord heee heb je hem niet vast gezet?
Ik schrok me wezenloos echt waar zo hard als dat ging en de knal toen hij klem vloog tussen de stoelen, mijn hart bonkt in mijn keel......hij schoot rakelings langs me.
Goed hij rijd door en zegt zo te stoppen en doet dat eens tuk verderop bij de pomp, en mopperend over dat de bus niet deugd, het teveel werk is en teveel tijd kost zet hij hem achterin vast, ik ben wijs en voel de spanning weet ook dat ik nog 110 KM naar huis moet en dus zwijg ik en reageer helemaal niet op wat hij allemaal uitkraamt en ondertussen reageer ik me af op Twitter.
De rest van de rit zit mijn chauffeur aan de telefoon en nee niet met car kit maar met zijn mobiel in de hand, met 100 km per uur door de drukte van de avond spits bellen en wel, gaf geen fijn gevoel ik werd met de minuut onrustiger.
Bij de A6 besluit hij weer eens top in te lassen hij rijd al zo lang, hij is dus blijkbaar om 2.15 uur vertrokken uit Almere naar Ridderkerk vervolgens naar Rotterdam en meteen door naar Lelystad, tja reis en rusttijden gaan heir niet op vrees ik, maar goed hij haalt wat drinken en ik sta in het volle licht in de bus met draaiende motor en voel me niet goed.
Als ik naar mijn scoot mobiel kijk hangt mijn knipperlicht eruit en is de voorkant uit elkaar, ik zucht en dan is hij terug stapt in en het laatste stukje gaat snel.
Ondertussen heb ik Johannes sms gestuurd dat er wel degelijk schade is en mijn stress level is bereikt en vraag hem mij op te wachten op de parkeerplaats en dat was maar goed ook.
We zijn er de chauffeur zegt ik doe klep open kunt u eruit en kan ik eindelijk naar huis waarop ik zeg euh sorry maar we gaan eerst even de schade bepalen en dan knapt er iets zijn reactie is er is niets stuk terwijl ik zo mijn hele hand door mijn voorkant steek en van het een komt het ander en ik bel de politie om advies te vragen hoe te handelen terwijl ik de chauffeur meld dat hij zijn baas moet bellen ik ga niet uit de taxi zonder dit eerst af te handelen, de politie meld dat ik schade formulier kan laten invullen en dat ik gelijk heb dat de scoot mobiel ten alle tijden vast hoort te worden gezet en dan krijg ik de telefoon van de chauffeur de big boss is aan de lijn en vraagt wat mijn probleem is en ik leg het haar even kort en bondig uit en zeg dat ik moe ben en er genoeg van heb hoe het allemaal gaat tegenwoordig met ziekenvervoer, we spreken af dat we binnen de papieren invullen en zij met de chauffeur zal praten bij binnenkomst en morgen belt zij mij en handelen we de rest af.
Dus Johannes rijd de scoot mobiel naar het huis en we gaan binnen papieren invullen met kop koffie, de chauffeur klaagt over mijn houding bij Johannes en hoor het aan en dan zegt hij dat hij zijn werkdag er al om 1600 uur had opzitten en alles daarna overwerk is en hij moe is en honger heeft en zijn vrouw weg moet brengen er gaat bij mij door mijn hoofd heen geweldig deze man heeft 8 uur werk gedaan en vanaf 2 uur tot half 9 overwerk aan een stuk pffff ik bied hem mijn excuus aan voor het feit dat ik snauwde en geef hem een hand en hij gaat weer weg.
Ik plof beduusd op mijn stoel inmiddels is het na 2100 uur en we moeten nu nog eten, nou koken niet meer dus patat.
Mijn moeder had nog gebeld die sms ik krot dat ik morgen wel bel ben kapot, boos, en nog veel meer emoties die ik niet kan verwoorden.
Morgen meteen maar het bedrijf van scoot mobiel bellen en kijken of er monteur kan komen om de schade op te nemen en te herstellen, verdorie al sinds 1994 heb ik een scoot mobiel cq rolstoel en nog nooit heb ik dit meegemaakt dat mijn scoot mobiel door de bus vliegt of schuift en vandaag twee keer en we mogen God op onze bloten knieen danken dat ik een rij naar achter was gaan zitten anders had ik hem in mijn rug, ook het feit dat de stoel niet was ingeklapt want dan was mijn scoot mobiel tot de chauffeur gevlogen zo hard schoof hij vooruit en dus ben ik dankbaar toch wel dat het bij plastic schade is gebleven.
Na het eten nog een kop koffie en stukje tv gekeken en nu duik ik onder de douche en bed in en morgen zien we het allemaal wel weer.

Reacties (3) Trackbacks (0)
 1. Hoi lieve Moon

  Dat is toch niet normaal hoe ze met de mensen om gaan.
  En dat hij overuren heeft is niet jou schuld Daar moet hij bij zijn baas voor zijn.
  Ik ben blij dat ik nog een taxi uit het dorp m,ag hebben en die zijn echt altijd op tijd.Nog nooit mee gemaakt dat ze te laat zijn.
  Veel sterkte met alles

  Gr Anja

 2. Hoi Moon, ik schrik me rot van dit bericht. Ik kan me voorstellen hoe boos en verdietig je was. Dat is schrikken zeg en dan nog 2 keer op een dag. Dat de chauffeur overuren maakt is niet jouw probleem, maar dat werd het wel. Er zijn geen woorden voor. Ik hoop dat het goed is opgelost en ben dankbaar dat je goede beschermengelen bij je hebt. Rustig aan vandaag.

  Liefs van San

 3. Lieve Moon,

  Jeetje wat jij nu weer meegemaakt hebt, kan me voorstellen dat de schrik er behoorlijk in zit, wat een toestand. Gelukkig maar dat het niet erger was, je had wel gewond kunnen raken, alleen omdat de chauffeur haastig en uit zijn humeur is. Ik hoop dat met het taxi-bedrijf alles goed opgelost wordt en ik wens je heel veel sterkte, liefs


Geef een reactie

Trackbacks zijn uitgeschakeld.