Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

21okt/091

Bezoek UMC Utrecht

Woensdag 21 Oktober
Vandaag op tijd op en aan de slag in huisje, dieren gedaan en uiteraard de prijsvragen van de dag gedaan.
De ochtend was zo om en dus tijd voor mij om met ziekenvervoer naar Utrecht af te reizen.
Verassing hij is maar 15 minuten te laat en de nog grotere verassing is dan dat blijkbaar de regels weer zijn aangescherpt en dat houdt in dat men alleen met de lift de bus in mag als je in een electrische rolstoel zit.
Ik moet dus nu uitstappen en terwijl de chauffeur mijn scootmobiel in de bus doet mag ik via de voorkant met trap de bus inklimmen, 3 treden niet leuk, pijnlijk en een verdraait zware opgave.
Maar goed je hebt geen keus de chauffeur zei al vrij snel probeer het maar en anders moet ik je laten staan, tja ik heb geprobeerd en he is gelukt, vraag niet hoe maar het lukte.
Het is wel heel erg zwaar en als ik denk aan de ouderen die ook meereizen soms met zuurstof en al vraag ik me af of men wel beseft wat ze ons nu weer aan doen, okay als je scootmobiel rijdt kun je nog wat lopen maar een trap op is heel wat anders en een bus inklimmen helemaal niet te vergelijken.
Maar goed mensen met een gezond lijf hebben in de rechtbank besloten dat het voor ons onveilig is na meerdere incidenten met mensen in scootmobiel op de lift, nu is het wachten tot mensen uit de bus vallen omdat het ze niet lukt, ze hun evenwicht verliezen of wat voor reden dan ook en dan kan met met gezond lijf ook beslissen dat we helemaal niet meer mee mogen met de taxi bus ivm onze veiligheid en dus verplicht thuis zullen zitten, gaat heel goed in Nederland voor gehandicapten.
Eenmaal in Utrecht eerst naar het lab en toen de arts, alles was prima en hij vond het super dat ik zo ben afgevallen en uiteraard viel de hint nu nog stoppen met roken, we zullen zien.
Toen ik klaar was weer naar huis taxi kwam een half uur te laat en ik moest weer klimmen nu in andere bus daar waren de treden lager gelukkig.
Tegen 5 uur was ik dus weer thuis en toen post gedaan, koffie gedronken bij zitten komen en toen was Johannes ook weer gezellig thuis, eten en samen naar de tv zitten kijken
De hele avond hoorde ik soort alarm dat aan het eind dan klonk alsof de batterij leeg was, peipjes van vrachtwagens die achteruit reden en wat blijkt men is ergens dus bezig aan de weg in de avond en het is nu nog niet klaar, ik ga slapen zie wel of dat lukt met dat irritante geluid, het is nu wel inmiddels half 12 dus..........

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Dat is wat zeg, met die nieuwe regels. Inderdaad…gezonde mensen verzinnen ze. Ik hoop dat ze die regels snel veranderen, want dit is niks. Gelukkig was je controle goed. Stoppen met roken, goed idee 😉 .


Geef een reactie

Trackbacks zijn uitgeschakeld.