Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

3okt/097

Een retourtje van 700 KM zonder enig resultaat

Vrijdag 2 Oktober
Vandaag is Johannes vrij en we staan op tijd op en maken ons klaar om naar de Belgische Ardennen te gaan, Sunparcs bevindt zich in de plaats Vielsalm.
Het is 360 km hier vandaan en de rit duurt dan ook bijna 5 uur met hier en daar wat op onthoudt.
Het is een mooie rit alleen daar in de bergen krijg ik het goed benauwd smalle wegen, omhoog slingerend en omlaag slingerend war je gewoon nog 70 km per uur mag rijden, diepte aan beide zijde van je en ik met mijn hoogtevrees en ik heb het al niet op autorijden kreeg behoorlijke zweet handjes, maar de omgeving was echt mooi.
De herfst was al goed zichtbaar in de bossen daar en uiteindelijk waren we dan aangekomen bij Sunparcs.
De receptie bleek laag te liggen dus met een dikke helling baan naar beneden gelopen om ons in te checken en toen weer terug naar boven, dat was zwaar maar goed het ergste kwam toen we bij ons huisje stonden en zagen dat we 2 steile trappen af moesten zonder leuning en van beton dat erg scheef was om bij de deur te komen.
Eenmaal beneden bleek het huisje ook nog erg smalle deuren te hebben en nergens kon mijn rollator door en dat was echt erg, de wc deur paste ik niet eens in die was net te smal.
We plofte neer en hebben eerst koffie en eten gemaakt en toen overlegd wat we moesten doen en dat was zondag na het ontbijt maar terug gaan naar Nederland en dan de maandag thuis bijkomen.
Dit weekendje was een gewonnen prijs en omdat zij niet kon kregen wij hem, wij boekte wat textiel en ontbijt service bij en dachten leuk weekend in bergen te hebben, want ik had met Sunparcs gebeld over de toegankelijkheid voor mindervaliden en dat was geen probleem, ze hadden geen aangepaste huisjes maar met mijn eigen aanpassingen zoals verhoging wc lukt het me over het algemeen wel.
In het park waren wel huisjes die zonder trap te benaderen waren, maar ik had geen behoefte te gaan kijken of we ander huisje konden krijgen, de receptie zag mij binnen strompelen met rollator en had zelf wel kunnen bedenken dat iemand zoals ik nooit die twee steile trappen op en af kon, maar zei dus helemaal niets.
Na het eten douche genomen, obstakel wat ik altijd heb is in het bad klimmen omdat daar de douche ook zit, maar het ging goed.
Toen wilde we de Wii maar even aansluiten wat leuks doen en dat kon dus niet, de tv had niet de mogelijkheid, okay jammer dan tv kijken en er waren Duitse, Franse en Engelse zenders en enkel Nederland 1, dus geen RTL of SBS end at soort zenders dus ook daar was weinig mee te doen.
We kwamen er ook achter dat bijna alles in het park er laag lag en alleen bereikbaar was te voet met hoge hellingen en steile trappen, tevens door renovatie was het zwembad en andere leuke dingen op het park ook nog dicht en er blijft dan niets over dan jezelf vermaken in je eigen huisje en het terras.
Na wat tv en hoop balen zijn we naar bed gegaan, waar ik met hulp van Johannes wel in kwam en slapen ging wel redelijk.

Zaterdag 3 Oktober
We stonden half 9 op en toen op naar het ontbijt buffet en jawel welkom trappen en na een zware klim met rollator als steun en Johannes achter me die steeds naar voren kwam om de rollator een tree hoger te zetten was ik na zon 10 minuten helemaal kapot, in tranen van pijn boven en was meteen klaar met Sunparcs.
Ik ben in de auto gaan zitten en Johannes is de spullen gaan pakken en toen naar de receptie en daar heeft Johannes ons uit gecheckt met de mededeling familieomstandigheden.
Waarom die mededeling nou omdat ik geen zin had in discussie over ander huisje en nog maar een ding wilde en dat was naar huis, mijn heup en rug deden erg pijn en ik bleef dan ook boven wachten terwijl Johannes ons uit checkte.
Toen aan de terugreis begonnen en weer als een soort Mario Kart met de auto over de smalle wegen slingerend terug door de Ardennen die nog steeds erg mooi zijn en onderweg maar bij de pomp wat te ontbijten gehaald.
We baalden maar goed het is gewoon niet anders en we weten voor de volgende keer dat Sunparcs dus niet zo goed weet wat geschikt zijn voor mindervaliden inhoudt.
We namen contact op me de buren die onze dieren verzorgden om ze te laten weten dat we er weer aan kwamen en we waren om half 2 weer thuis...koffie en spullen opruimen en bijkomen.
Dit was dus een retourtje van 700 KM zonder enig resultaat.

Reacties (7) Trackbacks (0)
 1. Lieve Moon en Jo wat ontzettend balen dat het zo slecht ging en jullie terug naar huis moesten. Jullie hadden je er zo op verheugd!

 2. Hey,

  Toch je blog gevonden.
  Wat een verhaal joh! Lekker wel van dat park…. JAmmer dat het weekend waar je je dan zo op verheugd zo tegenvalt.
  Hopelijk ben je snel weer uitgerust en opgeknapt.
  Groetjes Rubio

 3. Lieve Moon en Johannes

  Wat is dit erg.Kijk je zo uit naar een weekend weg en eindig het zo.
  Vorig jaar waren wij ook in sunparks en dat huis was vies niet normaal maar wij zijn gelijk naar de receptie gegaan en gemeld en ze kwamen gelijk.Maar snap dat je daar geen zin in had.Iedere keer je moeten verdedigen en uitleggen wil je niet.Hoop dat je snel een andere leuke prijs wint wat wel gaat.

  Gr Anja

 4. beste MoJo
  wat erg dit had zo een nachtmerrie kunnen zijn maar het is overal zo, ook hotels vooral in praag.
  ik hoop dat wij het beter treffen, wij hebben 3 dagen hotel op texel geboekt en nu maar hopen dat mijn gezondheid goed blijft het weer is niet zo belangrijk wij vermaken ons wel.
  liefs Pa en Yvonne.

 5. dat was balen zeg!! wat een lekkere vakantie had moeten zijn werd frustratie!
  We gaan wel eens op vakantie met mijn neefje en zijn ouders, mijn neefje zit in een electrische rolstoel, en we hebben ook ervaren dat parken, maar altijd ja zeggen als je vragen stelt over rolstoeltoegangelijkheid. Maar dat de praktijk anders is, zeer frustrerend. Ik vind het heel jammer voor jullie!! en hoop dat je gauw een hele leuke prijs mag winnen in een superdeluxe rolstoeltoegankelijk park of hotel!!

  groetjes Marianne

 6. Hoi Moon en Johannes

  Jammer zeg dat een weekendje weg waar je je zo op verheugd had op deze manier moet eindigen, lijkt me idd heel erg frustrerend vooral omdat je van te voren heb gevraagd of het toegankelijk is voor minder-validen. Ik hoop dat jullie zondag toch nog lekker is verlopen en dat jullie weer helemaal bij gekomen zijn van dit gedoe, veel sterkte

 7. Hoi!

  Wat een drama! En wat een slechte service van Sunparks! Ik vind het echt schandalig dat ze geen rekening houden met minder-validen!
  Hopelijk levert het indienen van een klacht nog een kleine compensatie op… 🙂

  Heel veel succes!


Geef een reactie

Trackbacks zijn uitgeschakeld.