Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

18aug/091

Tuin helemaal vernieuwd en helemaal klaar

Dinsdag 18 Augustus
Vanmorgen werden we om 8 uur wakker, want Sjoerd kwam toen en dus opgestaan en gezellig aan de koffie en kwekken, uiteraard even de tuin bekeken en Sjoerd vind het heel leuk geworden en de buren trouwens ook.
Toen Sjoerd klaar was en naar huis ging zijn wij naar Tuincentrum Country Garden (is van Leger des Heils) gegaan om wederom aarde, boomschors en planten te halen nu voor het rechterdeel achter de vijver.
Eenmaal thuis is Johannes meteen aan de slag gegaan, maar al snel stond hij in de volle zon en dan is het echt bloedheet en dus zijn we toen even naar de reptielwinkel gegaan om een apparaat te halen dat je aquarium goed helder houdt en je hoeft dan niet elke 2 a 3 weken je water te verversen maar 1 a 2 keer per jaar.
Het is een Philips Tropical Aquarium Purifier en dat is een Ozon-apparaat gebaseerd op Corona Discharge technologie Zuurstof (O2) wordt omgezet in ozon (O3).
Johannes heeft er eentje bij de Malawi Cicliden gedaan en eentje in ons grote tropische aquarium en al na een paar uur werd het water veel helderder, dus ben erg benieuwd hoe dat in de toekomst zal gaan.
Toen belde Marjan en ze kwam even op de koffie en nam een heleboel knuffels mee, die waren van haar dochter maar die wilde ze niet meer, dus moesten ze wel goed onderkomen krijgen en daar ben ik voor gevraagd.
Het zijn allemaal Afrikaanse dieren en ik denk dat ik er zelf een paar ga houden, want een grote wilde kat is erg mooi op de slaapkamerkast, maar goed we zoeken dat van de week wel even goed uit.
Toen Marjan wegging was er al deel schaduw tja mag ook wel tegen 5 uur in de middag en dus ging Johannes eht afmaken en het is nu klaar en nu gaan we voorlopig niets meer doen aan de tuin, behalve onderhoud en verzorgen.
We aten lekker warm eten in de tuin tussen alle werkjes door en Johannes heeft ook het laatste stuk schutting nu voorzien van gaas om zo de katten binnen de tuin te houden.
Smockey zat op de rand van de vijver en wilde naar de andere kant springen en wij keken elkaar aan en dachten dat wordt een natte kat, nou niet dus Smockey sprong uit stille zit zo over de hele vijver heen en ook weer terug.
De vijver is zon 1,5 a 2 meter breed nou dat is dus hele sprong en Smockey doet het dus zonder moeite.
We hebben links langs het tuinpad leuke kleine nieuwe solar lampjes geplaatst, staat erg leuk.
Toen ben ik gaan vegen en sproeien zowel de pergola als de hele tuin en het ziet er erg mooi uit, ik heb de foto’s op de homepagina onder tuin update 2009 onderaan of klik hier even en je bent er meteen.
Zo nu ga ik nog wat tv kijken en niets doen op de bank, dit was dag 2 van Johannes zijn weekje vrij, nou ja hijwerkt zich de blubber maar dit is hobby en hij vind het erg leuk om te doen en ik ben super blij het mooie resultaat.
Het is heel anders dan de wilde mooie tuin die we hadden nu is het stak en netjes en voornamelijk alles wat bloeit en veel klimmers tegen de schutting.
Tot slot nog wat foto’s en voor zo meteen weltrusten allemaal.
 

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Het ziet er weer prachtig uit!


Geef een reactie

Trackbacks zijn uitgeschakeld.